Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop fanı hk.

xaty

Öne çıkan mesajlar

Laptop fanının bir süre önce iş görmediğini düşündüğümden bilgisayarı açıp fanı temizlemeye, kontrol etmeye kalkışmıştım. Biraz maceralı geçmişti ama amacıma ulaşmıştım. Laptop biraz sesli de olsa (sanırım bir yerine zarar verdim) çalışıyor ve pc'yi soğutuyordu, oyunlarda sorun olmuyordu ısınmadan kaynaklanan. Dün yine pc'den ses çıkmamaya başladı, ekran kartının 90 derecenin üzerine çıktığını bir programdan öğrendim. Muhtemelen içini açıp temizlesem ya da biraz müdahale etsem düzelecek ama daha sonra yine aynı sorun ortaya çıkacak.

Bu fanları değiştirmek, yenisini/daha iyisini almak gibi bir imkan var mı?
(Alternatif çözümler de olabilir soğutma için..)

Aleti servise falan vermek istemiyorum, ne kadar olduğunu bilmediğim bir süre ellerinde tutacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Özel fanlar var. Mucizeler yaratabiliyor ama Türkiye'de fiyatları tuzlu biraz bildiğim kadarıyla. Ekran kartı çok pahalı bir şey değilse pek değer mi bilemiyorum.

Karta özel değil de, iyi bir standard fan alıp bir şekilde kart üstüne tutturanlar da var. Ama ya düzgün bir heatsink olması lazım ya da fan ile heatsink/kart arasında çok az boşluk kalması lazım. Biraz fantazi işi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...