Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Web Projem hakkında görüş istiyorum!

tinu

Öne çıkan mesajlar

Yakında açılacak olan bir projem için görüş ve önerilerinize başvurayım dedim, sitenin adı planliyor.com, bu fırsat sitelerinin daha geliştirilmiş bir hali, içinde sosyal tarafta var biraz yemeksepeti gibi çalışan bir servisde var, sitenin amacı yemek , otel,eğlence , halı saha vb bir çok aktiviteyi site üzerinden planlayarak bunu arkadaşlarınızla paylaşım onlarıda davet etmek üzerine kurulu , tabi işin içinde o mekana rezarvasyon yapma yada aynı fırsat sitelerindeki gibi özel indirimler alma olanığınız var, tasarımlarından örneklerde koyuyorum tasarımları ben yaptım yazılım tarafındanda %70 civarında bitti fakat sizce daha düzgün çalışması için daha doğrusu ya söyle olsa çok daha iyi olur diyebileceğiniz bir şey varmı?

Sosyal ağlarda paylaş

İsim o kadar kötü degil ama yiyelimiçelim on numara olmuş ona lafım yok :D onun dışında facebookta begen linkini gördüm ama facebooktan paylaşmak mümkün mü bılmıyorum.

Ornegin otomatik event açma olanagı var ise 'plan yap-facebook event' dıye bır olay var mı bılemem yani var mı derken sitede degil direk yapılabilir mi bilemem ama ınsan o tuşa basınca facebookta event olusucak event admini site sahibi olucak ve attending listesi direk elinizde olucak ona göre haber verılecek gıdılecek yere boylece eventi baslatan arkadasta sorumluluk almadan arkadaslarını davet etmıs olucak sadece.

Tabii daha ne fikirler sunulucaktır ama bu haliyle gideri var gibi sitenin acılsın dırek alırım uyelık ben acıkcası.
Sosyal ağlarda paylaş

yazının başında da belirttiğim gibi sitenin %70 i bitti bir süre sonra yayına girecek ben site açılmadan önce görüşler alarak son düzenlemeleri yapmak için buraya konu açtım, gelen öneriler doğrultusunda site açılmadan önce yeni şekillendirmeler yapabilmek adına,

mekanist eski ve başarılı bir site, fakat mekanist mekan rehberi sunan bir site, kullanıcı yorumlar vs ile mekanları tanıtıyor, son zamanlarda fırsat bölümüde aktif etti.

planlıyor.com adı üstünde insanlara mekanlar üzerinde akvitiler planlar yapmayı sağlayan bir organizasyon sitesi, yani ilk amacı mekan tanıtmak değil insanlara yapmak istedikleri aktiviteleri yapabilecekleri yerleri gösterim bu yerlerde avantajlar sunarak plan yapmalarını sağlamak.

Örneğin 26 nisanda doğum gününüz , sitede 26 nisanı seçerek bir mekan bakıyorsunuz , beğendiğiniz mekanda plan oluşturuyorsunuz bu plana bir isim ve açıklama vererek arkadaşlarınıza davetiye gönderiyorsunuz , davetiyeler mail yoluyla sms yoluyla neyle isterseniz arkadaşlarınıza ulaşıyor arkadaşlarınız eevet hayır belki gibi seçeneklerle doğum gününüze gelip gelmeyeceğini belirtebiliyor isterse yorum yapabiliyor, bundan sonraki aşamada iki seçeneğiniz var birinci seçenek ister kendiniz toplanır gider doğum gününüzü kutlarsanız, ikinci seçenek planliyor.com u kullanarak o gün o mekanda bir rezarvasyon oluşturarak özel indirimlerden faydalabilirsiniz, nedir bu özel indirim mesala o mekan sadece planliyor.com için bir menu hazırlamıştır, 60 tl tutan bu 40 tl dır, isterseniz siteden anında rezarvasyonunuzla beraber 40 tl lik bu menulerden alabilirsiniz, aldığınızda size bir kupon geliyor bu kuponla oraya gidip o menuyu 40 tl ye yiyebiliyorsunuz, bu menuleri dogum gunune cağırdıgınız arkadaslarınızda aynı şekilde alabiliyor.

kısaca olay bundan ibaret yani mekan tanıtım sitesi değil organizasyon sitesi
Sosyal ağlarda paylaş

Mekanist'in temeliyle Facebook'un event olayının birleştirilip üzerinde yoğunlaşılmış hali yani.

Bence güzel fikir, organizasyon düzenlerken davet ettiğin kişiler her zaman kesin olarak gelirim gelmem diyemiyo ve bu da randevu alınırken adam sayısı konusunda sıkıntı yaratıyo. Şu sistem baya cazip.
Sosyal ağlarda paylaş

işin içinde randevu ve grup olarak ödeme gibi önemli ayrıntılarda var, her mekan için belli bir rezarvasyon bitis süresi var, bu sefer halı saha maçından örnek vereyim,

arkadaslarınızla 28 mart gecesi bir halı saha maçı yapacaksınız ve 12 kişisiniz, takvimde 28 mart ı tıklıyor, spor kategorisinden istediğiniz size yakın bir halı sahayı seçiyorsunuz, ve diğer 11 arkadaşınıza davet gönderiyorsunuz, halı sahanın fıyatı 140 TL fakat planliyor.com üzerinden rezarvasyon yaparsanız 120 TL, ama bütün bu parayı da siz ödemek istemiyorsunuz, o zaman ödemeyi paylaştır ile davet ettiğiniz 11 arkadaşınıza giden mailde bir de ödeme linki çıkıyor , maça gelecek olan arkadaşlarınız gelen mailde katılıyorum a bastıklarında siteye yönleniyor, 10 TL olan kendi payını ödüyor, planı oluşturan kişide kimlerin ödediğini görebiliyor , yalnız burda önemli bir nokta ödeniyor derken kredi kartlarından para çekilmiyor sadece bloke koyuyor, rezarvasyon süresi bitene kadar tüm ödemeler gerçekleştiğinde rezarvasyon onaylanıyor ve o anda ödeme alınıyor, eğer rezarvasyon bitiş süresi içersinde iptal edilirse kredi kartlarından para çekilmemil oluyor,

planı oluşturan arkadaş bir deadline koyabiliyor , su gün su saate kadar şu kadar kişi ödemediyse iptal et gibi yada eksik kalan kişilerin ödemelerini kendi tamamlayıp yine rezarvasyonu onaylıyabiliyor, rezarvasyondan kesinleştikten sonra bir kupon gidiyor mailini bu maildeki kuponla halı sahaya gidip maçınızı para ödemeden yapıp çıkıyorsunuz.

Böylece hem ucuza maç yapmış oluyor hem sahayı ayarlamakla ugraşmıyor hemde orda hadi beyler paraları toplayalım kısmınada bulaşmamış oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sade olmuş demiş biri ama ana sayfa biraz karışık olmamış mı?

Ben tasarlıyor olsam ilk sayfayı ÇOK ÇOK basit yapardım mesela asıl bana lazım olan buton, yani "Plan yapmaya başla!" çok sönük kalmış o ekran görüntüsünde.

Ana sayfayı kullanıcıya özel yapabilirsiniz, mesela sadece "Ne yapmak istersin?" olan bölüm ortada olsa başlangıç olarak. Sonra ben çok halı saha maçı yapıyorsam hava durumu beni etkiliyordur drag-drop sistemiyle bi hava durumu widgetı atarım sayfamın sağına. "Fırsatlar" da statik durmak yerine alttan veya sayfaların yanlarından kayarak geçse, daha az kalabalık oluşturabilirler bence :P

tabi ben sayfayı, ne yapcağımı biliyorum ama tek tek uğraşmak istemiyorum planliyor.com'a gireyim de zahmetli işleri o halletsin gözüyle inceledim.
Bakalım neler yapabiliyoruz uygun bişeyler var mı bu hafta gözüyle bambaşka gelebilir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...