Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

12 Ways Consoles Are Hurting PC Gaming

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hayır n2008 2007 senesine kadar 98den o kadar cok hamel yapıldıkı grafik teknolojisinde dimibiz düşüyodu. butun bu her ay makine değiştirmek lazım geyiği ordan geliyo zaten. 2009'dan beri geliştirilen tek yenı adam gibi teknoloji tesselation oda pcden gelioyo işte.

konsolların bir katkısı olmuyor teklonojinin gelişimine.
Mesaj tarihi:
Red said:

auto aim ve yavaş dönmeler hahah

oynamadıgın ne kadar belli

yazıp duruyosun red, ama git izle bak işte. aradaki farkı gör. göremiyosan, sen ömründe adam gibi fps oynanışsın demektir.

en kral codcuların videolarına bak işte, odun gibi movemntları aimleri var.
Mesaj tarihi:
adam gibi fps, tfps, rts...

adamlar hepsini bitirip bol cinematic içerikli, "şuradan gideceksin abi.. yok oraya çıkamazsın abi" oyunlarını etrafa sardılar.
Mesaj tarihi:
bi de konsoldan önce daha büyük kanser mmo lardır.

wow 12 milyon insanı bağlamış başına, gaming pastasını hayvan gibi almış herifler, neyin konsolu fps si rpg si. :p

her taraftan mantar gibi mmo türüyor.

demon soul a da overrated dediniz ya, püüü. taş gibi oyun. tabi ah nerde o baldurs gateler de uzuuuun zamandır oynadıgım en iyi rpg da2, oblivion ve fa failzorlarından sonra ilaç gibi geldi.

konsolda fps kısmına birşey demiyorum, oynamadım bilmiyorum ama oynadığım exclusivelerin hepsi de taş gibi.
Mesaj tarihi:
Red said:

auto aim ve yavaş dönmeler hahah

oynamadıgın ne kadar belli

tamam arkadaşım sen al eline game padini ben klavye mouse ikilmle geliyorum kolay olsun net olsun dersen CS yada Quake 3 oynayalım fragler nasıl olacak acaba?

ama tabii oyunun sonunda "abi adam soldan geldi, adam bıçöakla geldi" demek yok ama
Mesaj tarihi:
Burayı okurken PS3'te GTAIV açık, şöyle söyleyeyim, PC'de oynanır bu oyun. Kör olmak üzereyim kötü port yüzünden, 640p çalışıyor oyun zaten, onu 1080p'ye upscale edince hiç birşey göremiyorsun. PS3 ve X-Box 360 direk fail bir jenerasyon bence. Sonra ki nesil ama bitirir PC'yi artık.
Mesaj tarihi:
abi tabiki mouse ile birebir değil.fakat abarttınız kadar değil çok abartıyosunuz.analog dedğimiz şey iyi bi sensivity ile gayet iyi oluyor

ayrıca adam gibi fps derken neyden bahsediyoruz

150 saat bfc2 gameplayim var konsolda.onun harici killzone 3 oynuyorum suan.moh oynadım.mag oynadım

pcde ise son dönem cıkanları hariç cogu fpsyi oynadım mouse ile

sen önyargın ve izlediğin 1-2 videoya göre konusuosun

@lath:evet rockstarın blur ve 520p oyunları oynanmıyor ps3te
Mesaj tarihi:
Konsolun teknolojisi degilki sorun , oyunlarin hep konsola gore yapilmasi kime teknolojiden tessetturden bok pusurden.

Esek grafikli oyun cikariyorlar sirf grafik kasmislar gerisi tiissss diyorsunuz, pc grafikte ezer diye simdi ovunuyorsunuz ????

Konsol oynamam ben ama ustte sordum soruyu cevap sims pc ye ozel, mmolar , facebook ve browser oyunlari , budur pc geriside konsola yapilan pc port oyunlar.

Uzucu durum.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Sonra ki nesil ama bitirir PC'yi artık.

imkansız..

pc'nin linear bi gelişme grafiği varken konsollar hep bi leap ile üst seviyeye gelmek zorundalar. o artış içinde stabil ilerledikleri anın 1-2senesi içerisinde pc>konsol haline geliyor zaten teknoloji olarak.

o dönem ve sonrasında da biz habire "abii ps4'ün kapasitesini nası %100 kullanacaklarını bilmiyormuş adamlar ya!" yalanlarına maruz kalacağız..

bu arada işlemcilerimiz eskisi gibi ısınmayacak, ekran kartlarımız da öyle..

zorlama mı?

crysis ilk geldiğinde herkesi kasan bi oyundu.. cry2 konsollara da geldi. cry'nin über benchmark görevi de bitti böylece. pc'de zorlayacak olanı yaparsan sn'de 10frame falan oynayacaksınız keza konsolda..

pc oyunculuğunda bi diğer tehlike de fb gibiler üzerinden oynanılan oyunlar. ama onların konu ile hiç alakası yok şimdi. aklıma gelmişken daha net söyleyim dedim.
Mesaj tarihi:
Kaede said:

tamam o zaman bana gösterirmisin 2009 da çıkmadan yayınlanmış demons souls reklamlarını ve çıkmadan goty ilan eden yerleri

Eehueh bu tartışmayı kazanmak için o kadar uğraşmak istemiyorum kusura bakma. Ancak şunu söyleyebilirim ki bahsettiğim şeyler 2010'da oldu ve gamespotta yanlışlıkla elim kayıp ps3'e falan tıklamadım. Zaten yazdığımın özü şişirilmiş bir oyun olması. Basın şişirmesin, PR olmasın, Kaede şişirsin, eylem aynı. Ama onu da bu topikte tartışmayacak kadar saygım var bu bölüme safsaf.

WoW en büyük kanser. Onda hemfikiriz :D

Masquerade said:
demon soul a da overrated dediniz ya, püüü. taş gibi oyun. tabi ah nerde o baldurs gateler de uzuuuun zamandır oynadıgım en iyi rpg da2, oblivion ve fa failzorlarından sonra ilaç gibi geldi.

Yanlış bölümdesin. Burada saydığın oyunlar RPG kabul edilmiyor safsaf.

Sam ne biçim PC bölümünün kurtarıcısısın abi. Banla şunları daha rahat rahat pileyzıteyşın oynasınlar.

edik: ehueh yalnız RUSE çok sığ ama bir o kadar da güzel bir oyun.
Mesaj tarihi:
ya bir de herkes kendi oyun zevkine ait oyunlara bakıp konsol yorumu yapıyor.

Sam ve cüce direk fps ve rts üzerinden gidiyor ama demiyorlar ya diyemiyorlar ki konsolda uncharted, heavy rain, rdr, god of war gibi aksiyon/adv oyunlar var ya da gran turismo gibi world # 1 racing simulator var. :p

ayrıca +1 lathspell,

önümüzdeki nesil konsollarla pc patlar, tek yapacakları klavye mouse desteği box ile birlikte, arkasından rts ve fps fanları da koşa koşa mutlu bir konsol user olacaklar.
Mesaj tarihi:
arcane said:
Masquerade said:

Yanlış bölümdesin. Burada saydığın oyunlar RPG kabul edilmiyor safsaf.

Sam ne biçim PC bölümünün kurtarıcısısın abi. Banla şunları daha rahat rahat pileyzıteyşın oynasınlar.

fa ya laf attın şimdi sam sana ekşiyecek. :p
Mesaj tarihi:
konu nedne durmadan grafiklere cekiliyo anlamadım ben. cok sonraki bi mevzu grafik olayı.
Konsol populerleştikce, oyunlar basitleşiyo işte. bu kadar basit yanı.

Sadece pc oyunları değil konsol oynlarıda dump down ediliyoki.
Mesaj tarihi:

god of war tarzı oyunlar için button masher resmini koyduk işte önceki sf'de..

du bi daha koyayım

said:
Konsol populerleştikce, oyunlar basitleşiyo işte. bu kadar basit yanı.

+1

full arcade zihniyeti..
Mesaj tarihi:
Masquerade said:

ya bir de herkes kendi oyun zevkine ait oyunlara bakıp konsol yorumu yapıyor.

Sam ve cüce direk fps ve rts üzerinden gidiyor ama demiyorlar ya diyemiyorlar ki konsolda uncharted, heavy rain, rdr, god of war gibi aksiyon/adv oyunlar var ya da gran turismo gibi world # 1 racing simulator var. :p

ayrıca +1 lathspell,

önümüzdeki nesil konsollarla pc patlar, tek yapacakları klavye mouse desteği box ile birlikte, arkasından rts ve fps fanları da koşa koşa mutlu bir konsol user olacaklar.

oku mesajlarımı dedim ben, konsolun kendi genreleri vardır onları yapar kimsede laf etmez zaten.

sorun pc genrelerini bulaşıp kalite düşürmesi.
Mesaj tarihi:
gene anlamsiz birbirinize girdiniz. girmeniz gereken developerlar ve publisherlar, konsolun da bi sucu yok, olay tamamen oyunlari yapanlarda ve daha da cok yaptiranlarda.
Mesaj tarihi:
Red said:

abi tabiki mouse ile birebir değil.fakat abarttınız kadar değil çok abartıyosunuz.analog dedğimiz şey iyi bi sensivity ile gayet iyi oluyor

mouse -klavye kadar iyi olmuyor ama değil mi? olmuyor yani öyle abartı bir fark da var nereye yok?

ğer öyle bir şey olsaydı zaten 1998 de de klavye mouse yerine joystick kullanırdık.. o yıllarda da vardı aynı konsept yok muydu?

halflife ı da oynardık joystickden.. nedne oynamadık? çünkü şişman adamla 8 saat otobüs yolcuğulu yapmak sitemiyoruz da ondan zaten bu konsollar yüzünden adam akıllı game play de kalmadı.. kerhaneye gider gibi fps oynanıyor.. tak fişi bitir işi bir sürükleyicilik bir oyun hikaysi yok.. niye çünkü game pad kullananlar sıkılmasın diye demo girer demoyu izleriz oyuu yaşayamayız..

@masq; yukarıda bir yerde cüce de dedi konsolda action yarış vs iyi gidiyor oynanır diye şidmi adamın hakkını yeme pls keza ben de diyourm arcade, yarış, vs oynanıyor çok da güzel oluyor.. mesela ben mario galaxy i pc de oynamam aynı tadı vermez, pc de tadı çıkmayan bir balşka oyun da sonic serisidir mesela..
Mesaj tarihi:
Kaede said:
tuna bey size kötü bir haberim var
demon's souls 2009 da sessiz sedasız çıktı

hocam bana wikipedia açtırdın ya alacağın olsun.

said:
It was released in Japan on February 5, 2009 and published by Sony Computer Entertainment. In North America it was released on October 6, 2009 and published by Atlus while in Europe it was released on June 25, 2010
Gerçi konsolcu arkadaşlarıma sorup emin olmak lazım ama o da yemez, adam admin, bu topiki görürse net banlar beni safasf.

Valla Sam Valkyria Chronicles mı ne onu yazmış zaten. O mu yani bir oyun seçsen onu mu yazar insan. Ben oraların en kötü oyununu seçecek olsam adaydır.

Ama Heavy Rain demişsiniz. İçimde uktedir. Her ne kadar Fahrenheit çok "meh" olsa da :P

aquila said:

gene anlamsiz birbirinize girdiniz. girmeniz gereken developerlar ve publisherlar, konsolun da bi sucu yok, olay tamamen oyunlari yapanlarda ve daha da cok yaptiranlarda.

Geçtik bunu 2 sayfa önce. Kutudan mouse çıkmıyor, oyunlara lisans parası falan. "Beyler kavga etmeyin" diye girebilmek için bile önce biraz okumak lazım dsafasf.
  • Yeni Oluştur...