Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet seçimi yardım.

Law

Öne çıkan mesajlar

selam,
amatör ve kilolu biri olarak, pisiklet alıp bostancı-caddebostan arasında sürme planları yapıyorum. Kayışdağından bostancıya da bisikletle gidip dönerim muhtemelen.

bu
http://www.bisikletcim.com/store/ProductDetails.aspx?productid=26951

ya da bu
http://www.bisikletcim.com/store/ProductDetails.aspx?productid=26927

işimi görür mü? şehir bisikleti ya da yarış bisikleti gibi değil de dağ bisikleti istiyorum. bunlar işimi görür müğ? yoksa bu rotada dağ bisikleti olmaz mığ?

++
teşekkürler, peki birinciyi alayım mı?
Sosyal ağlarda paylaş

bence amortisörsüz bi bisiklet alsan hem fiyatı biraz daha azaltırsın hem ağırlığı. hem de yollarda daha akıcı gidersin.

ha buarada edit: ben sanırım amortisörlü bisikletlerden vazgeçtim, trek fx 7.0 ya da scott sportster p6 ya da sedona 321 ya da o tarz bi bisiklet bakıyorum(sedona bunlardan en az baktığım, bi önyargım var niyeyse sedonaya karşı, ama yine de alırım. ama birlikte alacağım arkadaşın hiç sedona alası yok, benden de beter), bi arkadaşla alacağımızdan hem nakit alım hem iki bisiklet derken fiyatta baya indirime gidebileceğimizi umuyorum. amortisörsüz şehir bisikletlerinde yine 800 lira civarındaki tavsiyeleriniz nelerdir? iki bisiklet+nakit ayrıntısından dolayı 900-950 liralık bisikletleri de 800e düşürebileceğimize inanıyoruz, ha düşmezse hoş değil, keza 800 bile çok zorlayacak gönül ister 600 700 falan olsun en fazla.

kron xc 1000'den caymamın sebebi de 26" jant olması. bisikletforum'dakiler beni 28" seçmem konusunda ikna etti gibi bir şey. şimdilik çok büyük çoğunluğu asfalt ve çok az engebeli toprak yollar oluşturacak çünkü. ama orada bi konu daha açıp "BENCE SEDONA ÇÜNKÜ SEDONA EN İYİ"cilere katlanamıcam, ağızlarına vurasım geliyo bi bisikleti "BEN ŞUNU KULLANIYORUM Bİ AYDIR ÇOK MUTLUYUM" şeklinde önerenlerin. yahu şu bisiklet şu şu sebeplerden daha iyi demek çok da zor değil be :/

neyse, verdiğiniz ve vereceğiniz tavsiyeler için şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

city bike düşünmene hak veririm, zaten amörtisörü kilitsiz olan bisiklet düşünülmemeli bile, kilitlenebilse bile mesela benim corratec motion 2010 da rst gila diye kıytırık bir amörtisör var %99 kilitli kullanıyorum amörtisörü ona rağmen esneme yapıp enerji kaybına sebep oluyor. para olsa en az 2 bisiklet sahibi olmak lazım yol ve mtb :D
Sosyal ağlarda paylaş

şehirde şehir ya da yol bisikleti kullanmak lazım. gel görki bizim yollarımız o kadar güzel ki, yanlış koyulan mazgallar mı dersin, dalmaçyalı gibi yamalı yollar mı dersin her şey var.

bisikleti ne için kullanacaksınız ona karar verin nerde kullanacağınız dışında. saatte 15km hızı geçmeyip düz yolda aylak aylak dolanacaksınız 26" ya da 28" hatta çift süspansiyonlu bisiklet almanız arasında pek fark yok bence.

yok ben bunu spor amaçlı kullanıcam, yüksek kadans kastırıcam, saatte 25km den aşağı da düşmem diyosanız o zaman bakarsın hybrid bisiklet, city bike ya da yol bisikleti.
Sosyal ağlarda paylaş

aga bildiğin dağa çıkıp orda bisiklet süreceksen arka süspansiyon gerekli. dağ bayır dolanmıyosan gereksiz ve yorucu bişe. hem bisikleti ağırlaştırır hem enerjinin bi kısmını emer. çok yorar çabuk yorar.

sedona konusuna gelince; adamlar parçaları yurt dışından getirip montaj yapan bi yer. aynı fiyata aynı donanımda başka bisiklet bulmanız baya zor. kron bu sene fiyatları düşürdü mesela sedonadan daha iyi (örn: xc1000).

gidip giriş seviyesi donanımlı trek bisiklete 1000 lira verebilirsin. adamların olayı amerikan malı olması bi de el yapımı ne öle muhabbetler vardı galiba. ya da 1000 liraya orta seviye donanımlı kron, sedona ya da başka marka bisiklet de alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar ben yillar once bisiklet kullandim ancak gecirdigim bir sakatlik ve arkasindan universite falan derken biraktim gitti, simdi tekrar baslamak istiyorum, evde oturmak ve bilgisayar bolumunde okumanin verdigi fazla kilolari da veriyim hemde kosu bandi vs gibi kapali bir alanda olmamak icin tekrar bisiklete geciyim diyorum

1. 100 kilo-1.82 boy
2. Ankara-Çayyolu-Park Caddesi tarafinda oturuyorum.
3. Arabam var yani cidden uzak mesafedeki veya bir organizasyona giderken bisiklet kullanmasi tehlikeli olabilecek yerlerden gecisim kolay olabilir(trafik vs)
4. Pro olarak yapmak gibi bir planim yada duzenli bir ulasim araci olarak kullanmaktan cok, kilo-kondisyon icin gezi ve Cayyolu icerisinde arkadaslara falan giderken kullanmak amacindayim.

Aklima geldikce eklerim veya sorunuz varsa sorun lutfen

bunlari goz onunde bulundurarak bana onerebileceginiz orta modeller modeller yada "git x bisiklette y bey ile gorus" seklinde birkac oneri verebilirseniz sevinirim.

edit: bu isin piyasasindan cok uzak kalmisim soyle modellere bakiyorum falanda hic tanidik isim bile yok :D
Sosyal ağlarda paylaş

Dağ bayıra çıkmam dersen ve o bahsettiğn rota asfalt yol ise city bike tarzı birşeyler almanı öneririm.

Organizasyon a katılacağım dersen genelde organizasyonlarda bisikletforum.com da takip edebildiğim kadarı ile mountain bike kullanılıyor.

Bence city bike tarzı birşey al derim, süreceğin rotalar düz ise yol modelide olabilir ama yokuşlar seni zorlar o zaman yani yokuşly bir yere gideyim dediğin vakit ama form tutmanla alakalı birşey ki zamanla oluyor oda.

http://www.trek-turkey.com/ şuryaa bakarsan yol modeli neye benziyor, city bike denen nane ney benziyor görebilirsin. Diğer bir önerim 3 lü ayna kol olsun bisikletinde yani önde 3 tane çark olsun göbek kısmında vites çeşitliliğinin bol olması daha rahat olur senin için.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
@romslayer

Arada bir patikaya girerim pikniğe giderim dersen Dağ bisikletini tercih etmelisin ki benim şahsi fikrim dağ bisikletlerini tercih etmen yönünde olur çünkü Türkiye'de ara sokaklarda o kadar engebeli ki yollar bir çok yerin patikadan farkı yok , ayrıca dağ bisikletini dağda kullandığın gibi şehir içerisinde de kullanabilirsin fakat yol bisikletini şehirde kullanırsın yarın öbür gün bir dere boyu gezeyim dediğinde canını sıkar . (burada dağ bisikletinden kastım hardtail yani önde tek amortisör olanlar , zaten full amortisörlü bisiklet dağ inişi yapmadığın sürece işkencenin diğer adıdır)

He marka dersen Bütçene göre 500 600 lerden 1000 lere kadar kronu ve sedonanın modellerini önerebilirim 1000 tl üzerinde ise artık whistle merida gt scott giant trek canonndale specialized sırasıyla bütçene göre bakabilirsin yani bütçeni söylersen daha iyi ve ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırım

edit:kopukluk tutarsızlık bişeyler bişeyler
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
BABALAR

Bugün gidip alacağım bisiklet.

AMAÇ: Yol yapmak değil, kas yapmak. Spor amaçlı, kondisyon amaçlı.

TECRÜBE: YOK

YER: İZMİR

PARKUR: BOSTANLI-SASALI

BÜTÇE: 500-600-700 FALAN

bunu önerdiler;

http://www.sedabisiklet.com/2012-kron-xc-250.html/

Almak istediğim yerler ise;

http://sundubisiklet.com/ : Whistle, TREK, CARRARO,
SALCANO ve KTM var

www.sedabisiklet.com : KRON VE SEDONA satıyorlar.

Bana seri bir öneri pls.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...