Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alin size google: android honeycomb artik open source degil


Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

http://www.businessinsider.com/google-honeycomb-open-2011-3

isletim sistemi daha cok yeni oldugu icin cep telefonlarinda denemesini istemeyen google amcam honeycomb'un kaynak kondlarina erisimi kapatmis. "sana ne" diyesim geldi. open source'un, ozgur yazilimin olayi herkesin alip kafasina gore oynayabilmesi degil mi? kaldi ki, sen zaten master branch'e erisim vermiyorsun. yani ben alip cep telefonuna yuklesem o beni bagliyor, e daha ne?

don't be evil my ass

google severler, hadi gozunuz aydin.

edik: bu aciklamayi yapan Andy Rubin zamaninda apple-adobe kavgasindaki open tartismasinda su tweeti gecmis biri:
said:
the definition of open: 'mkdir android ; cd android ; repo init -u git://android.git.kernel.org/platform/manifest.git ; repo sync ; make'
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Android 3.0, Honeycomb, was designed from the ground up for devices with larger screen sizes and improves on Android favorites such as widgets, multi-tasking, browsing, notifications and customization. While we're excited to offer these new features to Android tablets, we have more work to do before we can deliver them to other device types including phones. Until then, [b]we've decided not to release Honeycomb to open source. [b]We're committed to providing Android as an open platform across many device types and will publish the source as soon as it's ready.[/b][/b]"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

apple'a ozel bir hayranligim yok, sadece google'i sevmiyorum =)

@esh o sonradan gelen bir aciklama galiba. ama cok anlamsiz bir aciklama. madem honeycomb hazir degil urunlere koyup sattirmazsin. google'in dedigi tam olarak su: bu urunu buyuk ortaklarimizin urunlerinde saticaz, onlar isteyince piyasaya surulmeye hazir ama kucuk firmalarin gelip once bizi ikna etmesi gerek. ancak buyuk ortaklarimiz pazardaki konumlarini garantiye aldiginda kucuk firmalara acicaz honeycombu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mum üzgünüm ama epic fail.

kusura bakma apple gibi değiştirilmez anayasa hükmü muamelesi falan yaptığı yok google'ın okumadan atlamayın.

kapandı da denemez aslında, sen google'a ben app. yazıcam abi dediğinde onlar yine sana yolluyorlar dosyayı, mail atıp durumu anlatıyorsun onlar da yolluyor.

adamlar şu an honeycomb telefonlar için istediğimiz haline getiremedik, haliyse sizin üzerinde çalışmaya başlamınız için erken, istediğimiz haline getirip çalışmayı sonlandırıp ondan sonra dağıtıcaz diyor.

kısacası sıvası bitmemiş, parkeleri döşenmemiş evi satıp alın siz yerleşin kafanıza göre döşeyin evi demiyor. evi bitirip anahtarı öyle teslim ediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece oracle degil, bir cok sikayet var bu konuda. gpl kodu sahiplenme olsun, patentleri hice sayma olsun, biraz takip edenler bilir, google su anda kimsenin emegine deger vermeyen firma konumunda. larry page ve sergey brin bu konudan rahatsiz olduklari icin eric schmidt'i postaladilar diye iddialar bile mevcut.

bir ozet: http://readwriteweb.com/cloud/2011/03/37-android-related-patent-disputes.php
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...