Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Bu korkutma olayı 4-5 sene önce geçerliydi. Çok büyük ilerme kaydettiler o zamandan beri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FoShiZzle Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 senko said: gayet iyi kazaniyorlar abi amerikada kanada'da yazilim muhendislieri. amerikaliysan kanadaliysan iyi kazaniyorsun.. Ben su anda bir ingiliz firmasinda calisiyorum 20 senelik tecrubesi olan hintliler ingilizlerin 5de1 maasini aliyor. Piyasa hintli yazilimci kayniyor. Bkz. freelance siteleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 bence düşünmene gerek yok, java ögren. ama diger taraftan da ms in cıkardıgı yeni teknolojilere hakim olmasan dahi, bi kulak dolgunlugunun olması fena olmaz. bugün cogu altyapı client-server mimarisinde calıstıgından, cogu pure Java veya C# degil. server-side'da daha cok java varken, client tarafında C# kullanılabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 kariyerin için öncelikle ne tür yerlerde çalışmak istediğini belirle. sonrasında ne öğrenmen gerektiğini bulmuş olursun zaten. örnek vermek gerekirse, kurumsal bi firmada çalışırsan iki de bir bi proje yapmazsın. mevcut yazılımlar üzerinde geliştirme vs yaparsın. ama gidersin bi yazılım firmasına orda deli gibi kod yazar durursun, tasarım yaparsın bolbol vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 o değil de bilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak,ilk postu ve bildiklerini görünce bunalıma girdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 FoShiZzle said: senko said: gayet iyi kazaniyorlar abi amerikada kanada'da yazilim muhendislieri. amerikaliysan kanadaliysan iyi kazaniyorsun.. Ben su anda bir ingiliz firmasinda calisiyorum 20 senelik tecrubesi olan hintliler ingilizlerin 5de1 maasini aliyor. Piyasa hintli yazilimci kayniyor. Bkz. freelance siteleri. abi o hintliler yetersizdir o zaman, yazilim muhendisiysen 3assa 5yukari ayni maasi alirsin. Zaten akilanin dedigi gibi abi ben o adamin yarisina yaparim diyip ise alinan yoktur bence de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Madcat said: o değil de bilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak,ilk postu ve bildiklerini görünce bunalıma girdim. bilgisayar müh. ve yazılım müh. farklı şeyler. bunalıma girecek bişe yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 LISP ogren. Saka bir yana, open source'a yonel bence. Kendini daha hizli gelistirirsin gibi geliyor bana. riglous'un soyledigi sey mantikli geldi bana, sirket kulturunun ezmesi olayi. O yuzden open source'a kayman su seviyede daha iyi gibi, bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 John McCarthy gelse lisp ogretemez bana. cok degisik ya. ama bilmekte lazim neural machine learning vs kascam diyenler icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 ben yaklaşık 5 senedir .net kullanıyorum ve bu süre içerisinde bir çok programlama dilini açıp kurcaladım. birşey farkettimki microsoft çok iyi araçlar geliştiriyor yazılımcılar için. bizim için en önemli şeylerden biri hızlı geliştirme imkanı. visual studio ile bunu çok iyi sağlıyorlar. leb demeden leblebiyi anlayan cinsten bir araç. php de veya diğer açık kaynak kodlu dillerde syntaxlarda da bazı eksikler görüyorum ben. örneğin php de her değişkenin başında dolar işareti var e dolar işaretini yapabilmek için de alt + 4 kombinasyonunu yapmak gerekiyor bu da zaman kaybettiriyor en azından benim için böyle. c#'ta da bazı kriterler var fakat visual studio sayesinde çok hızlı bir şekilde kodlar içerisinde dolaşıp, yeni fonksiyonlar ekleyip, parametrelerin isimlerini değiştirebilirsiniz. ( if yazıp TAB tuşuna bastığınızda if kalıbını oluşturuyor veya fore yazınca foreach kalıbını oluşturuyor otomatik olarak ve bir sürü daha mükemmel özellikler var) ayrıca kendini geliştirmek istediğin alan önemli: web / masaüstü / mobil / oyun / sistem vs buna göre alanını belirlemelisin. sonuç olarak microsoftun kölesiyiz ama bize sağladığı imkanlarda oldukça iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 genel olarak riglous'a katılıyorum. soruların yersiz. bir çoğunun, içinde bulunacağın durumla ilgisi bile yok aslına bakarsan. "patron ne derse o olur" kısmına tamamen katılamadım. belki kariyerin başlarında doğru olabilir ama çok kabullenici de olmamak lazım bu konuda. tabii zamanla bir platform seçmiş olacak ve ister istemez o platformda uzmanlaşmış olacaksın. bunun üzerine düşünmen de güzel. ama kariyerin ve yapmak istediğin şey adına düşünmen gereken başka bir şey de, ne tür organizasyonlarda, ne tür projelere imza atmak istediğin aslında.. bir bankanın teknoloji biriminde, parasal işlemlerin içinde boğulmuş bir yazılımcı da olabilirsin, farklı kuruluşların ar-ge departmanlarında teknoloji araştırmak ve üretmek üzerine de yoğunlaşabilirsin, büyük bir firmanın alt yapısını iyileştirmekle, sürekli kod düzeltmekle de uğraşabilirsin. hangi platformda olursan ol, bu yukarıdakiler gibi pozisyonlardan, sana uygun olanı seçmeye çalışmalısın. çünkü "yazılım işi", sadece kod yazmaktan oluşmuyor. hatta genelde yazmak, daha az zamanını alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 yazilim dedigin dokumantasyon arkadas. ben bunu ogrendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 evt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 hangi platforma yöneldiğin hiç önemli değil açıkçası. ben yazılım veya bilgisayar mühendisi değili fakat ekmeğimi bu işten çıkarıyorum. itü'de iki ayrı projede çalışıyorum: birisi uzaktan algılama ile ilgili ve bu projede .net ortamını kullanıyorum; yüksek lisans yaptığım hesaplamalı bilim ve mühendislik bölümünde ise yüksek çözünürlükle görüntüleme ile uğraşırken tamamen open-source takılıyorum. python ve c ağırlıklı oluyor yazdığımız kodlar. bir yandan kendi projem var php ile (ki php'den nefret etmemi sağladı) ve ayrıca bir başka kurumsal proje ve jsp üzerinde dönüyor. her türlü ortama uyum sağlaman gerekiyor. durmadan araştıracaksın ve sana tavsiyem open-source ve opencl diyorum. paralel programlama üzerine gidersen cillop olur <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 bu arada visual studio ile C# gelistirenler icin ReSharper'i oneriyorum kesinlikle, 30 gun bedava denemesi var deneyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Ractamainus said: genel olarak riglous'a katılıyorum. soruların yersiz. bir çoğunun, içinde bulunacağın durumla ilgisi bile yok aslına bakarsan. "patron ne derse o olur" kısmına tamamen katılamadım. belki kariyerin başlarında doğru olabilir ama çok kabullenici de olmamak lazım bu konuda. tabii zamanla bir platform seçmiş olacak ve ister istemez o platformda uzmanlaşmış olacaksın. bunun üzerine düşünmen de güzel. ama kariyerin ve yapmak istediğin şey adına düşünmen gereken başka bir şey de, ne tür organizasyonlarda, ne tür projelere imza atmak istediğin aslında.. bir bankanın teknoloji biriminde, parasal işlemlerin içinde boğulmuş bir yazılımcı da olabilirsin, farklı kuruluşların ar-ge departmanlarında teknoloji araştırmak ve üretmek üzerine de yoğunlaşabilirsin, büyük bir firmanın alt yapısını iyileştirmekle, sürekli kod düzeltmekle de uğraşabilirsin. hangi platformda olursan ol, bu yukarıdakiler gibi pozisyonlardan, sana uygun olanı seçmeye çalışmalısın. çünkü "yazılım işi", sadece kod yazmaktan oluşmuyor. hatta genelde yazmak, daha az zamanını alır. Kariyerinin başını düşünerek yazmıştım ben de zaten. Belirtmeyi unutmuşum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 xetraynex said: titanguard said: Turkiye'de mobil yazılım developer cok az var.Istersen ona yönelebilirsin.Şahsen ben öyle yapıcam benim hedef Amerika ya belirtmistim onu :) (belki Kanada da) turkiyede ama .net bildin mi is cok. %90 .net'ci kurumsal firmalar. php mysql dersen de %90 kucuk, tek ofisi olan 5-6 kisilik firmalara kalirsin. genel olarak tabi istisnalar var. tabi mobil dusuncende haklisin, Objective-c ve Java/android bilirsen onun acik. Turkiyede kurumsal olarak yazilim ureten ic ve dis pazara tonla satis yapan 10 firmanin 4 u java kullanir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Penthesilea said: bu arada visual studio ile C# gelistirenler icin ReSharper'i oneriyorum kesinlikle, 30 gun bedava denemesi var deneyin. cok pahali ama yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 ms = money :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 riglous +1, Ractamainus +1, Gladmir +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 'muhendis' degil, 'yazilimci' gibi dusuneceksen, dillerin birini secmende ve kodir kodir kodlamanda fayda var. aksi takdirde, racta'nin yazdiklarina katiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar