Klapaucius Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Bi tane cengaver de çıkmıyor ki hepsi bir aradayken soylarını kurutsun. Bakalım bikaç sene daha olmazsa ben olmayı düşünüyorum sonra bütün hayatımı kaçarak geçireceğim. Zaten bizim CSI:Tr den bir nane olmaza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 halen pkk'nın varolmasının nedeni, çok fazla tolerasyon gösterilmesi. "kürt hakları savunucuları" diye gösteriliyor hep. alışveriş merkezi yakarlar, sivilleri bombalarlar, karakol basarlar, insanlara zarar verirler, sonra "siz ne hakla çocuklara su sıkarsınız" olur adı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 ahah bone yine şaka gibisin ya. toleransmış. dağda kekik toplarken vurulan köylüler de devletimizin yüce toleransından nasibini almışlar heralde..tekrarlamaktan dilimde tüy bitti ama duyan yok, o binlerce faili meçhul cinayet, işkenceden geçirilen binlerce insan, yakılan köyler hep bu toleransımızın göstergeleri ne de olsa. halbuki demir yumruğu indirecektik bak bidaa yapıyolar mı!? üzgünüm gençler, o demir yumruğu defalarca indirdi bu devlet, ama pkk bitmedi, her yumrukla daha da sağlamlaştı üstelik. bunu siz yarattınız, temizlemeye de önce kendinizden başlayacaksınız. taş atan çocuğu hapse atmak insanlık dışıdır. bacak kadar çocuğa terörist muamelesi yaparsanız "niye hala pkk var" diye sorma hakkınız yok. herkes ergenekon davasındaki hukuksuzluklara karşı höykürmekte serbest, ama kck davası derseniz o nanay, onlara herşey müstehak çünkü onlar "terörist". bu zihniyet değişmedikçe pkk bitmez, çünkü insanlarda utanma yok. niye bu çocuklar taş atıyo, niye bu insanlar bir örgütün peşinden ölümüne gidiyo, biz naptık da bu insanları bu kadar düşman ettik devlete diye soran yok. onlar suçlu doğuyolar, terörist doğuyolar anasını satiyim. biz iyiyiz onlar kaka. kısacası; erkeklik gururu incinen patilerimize ve devletlulerimize çok geçmişler olsun, ama sabahat tuncelin ellerine sağlık diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 sir said: dağda kekik toplarken vurulan köylüler dağda kekik değil zahter toplanır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Tamam sir yarın öbür gün "kutlamaları" sırasında sana taş havai fişek molotof atalarsa sen affedersin.Ben affetmiyorum ölsün şerefsiz ırkçıyımda gebersinler umrumda değil.Saddam nasıl gebertiyordu kan çekiyordu kaba etlerinden az bile yapıyormuş. Ayrıca hastasıyım lafa gel siz sebep oldunuz ben miyim devletin başında ben sebep olayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 sir said: dağda kekik toplarken vurulan köylüler sdfhlskdf bu lafında hastasıyım he. Bizzat kendim şahit olmasam çoğu şeye dicem ki "vay biz bunları öldürmüşüz." İşte insan ordan burdan okuyunca çoğu şeyi zannediyorki Türk askeri eline silah alıp dağda köylü avına çıkıyor. Cahil ve komiksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 ne yazsam buraya anlaşılmayacak ama şöyle bişi deneyim lol. sir said: tekrarlamaktan dilimde tüy bitti ama duyan yok, o binlerce faili meçhul cinayet, işkenceden geçirilen binlerce insan, yakılan köyler hep bu toleransımızın göstergeleri ne de olsa. uğur mumcu, ahmet taner kışlalı, abdi ipekçi, bahriye üçok, gaffar okkan gibi insanlar öldürüldü, bunları destekleyenler çıkıp "terör örgütü kurup sivilleri öldüreceğiz" dedi mi? 12 eylülde bir çok solcu hapishanelerde işkence geçirdi, hatta daha öncesinde de solculara baskı vardı, deniz gezmiş gibi birçok genç idam edildi. solcular çıkıp "terör örgütü kurup sivilleri öldüreceğiz" dedi mi? yakılan köyler diyorsun, esas köy baskınlarını yapıp yaşlı-bebek umursamadan insanları öldüren, köyleri yakan pkk idi. bunlara maruz kalan köylüler çıkıp "terör örgütü kurup sivilleri öldüreceğiz" dedi mi? kimse cevabı terörde aramadı. peki pkk'ya noluyor? bu ülkede tek acı çeken onlar mı? onlar dışında kimse işkence görmedi mi, kimse öldürülmedi mi, kimse üzülmedi mi? tek üzülen onlar mı? nedir pkk'lıları bu kadar "acıların çocuğu" gösterme çabası... niye onları halk kahramanı, maskeli süvari, robin hood gibi sunuyorsunuz... said: halbuki demir yumruğu indirecektik bak bidaa yapıyolar mı!? onlara baskı yaptığımız için mi yaşandı mavi çarşı katliamı? http://tr.wikipedia.org/wiki/Mavi_%C3%87ar%C5%9F%C4%B1_Katliam%C4%B1 onlara baskı yaptığımız için mi öldürdüler onbinlerce insanımızı? onlara baskı yaptığımız için mi şehirlerde molotovlu havai fişekler saldırılar düzenliyorlar? onları rahat bıraksak bunları yapmıyacaklar mıydı? said: üzgünüm gençler, o demir yumruğu defalarca indirdi bu devlet, ama pkk bitmedi, her yumrukla daha da sağlamlaştı üstelik. bunu siz yarattınız, temizlemeye de önce kendinizden başlayacaksınız. yoo, aslında 2002'de ecevitin son zamanlarında pkk bitme noktasına gelmişti. terörle mücadele sürseydi eğer tamamen biterdi. onun yerine ne oldu? - alt kimlik üst kimlik tartışması başladı. - ırak'taki pkk yapılanmalarına göz yumuldu. - öcalan'a her türlü haklar ve tavizler verildi. - siyasi anlamda pkk ile bir gıdım mücadele edilmedi. şu anki pkk olaylarının suçu bu 4 maddedir, demir yumrukla alakası yoktur. said: taş atan çocuğu hapse atmak insanlık dışıdır. bacak kadar çocuğa terörist muamelesi yaparsanız "niye hala pkk var" diye sorma hakkınız yok. şehirlerde olay çıkaran, insanlarımıza taşlarla molotoflarla havai fişeklerle tabancalarla tüfeklerle saldıranlar ne oluyor? "ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI!" mı oluyor? "DEMOKRATİK EYLEM!" mi oluyor? yarın benim evime girip eşyalarımı çalıp beni öldürüp sonra evimi yaksa gene "TERÖRİST MUAMELESİ YAPARSANIZ SORMA HAKKINIZ YOK!!!!!!!" mu diyeceksin? said: herkes ergenekon davasındaki hukuksuzluklara karşı höykürmekte serbest, ama kck davası derseniz o nanay, onlara herşey müstehak çünkü onlar "terörist". bu zihniyet değişmedikçe pkk bitmez, çünkü insanlarda utanma yok. niye bu çocuklar taş atıyo, niye bu insanlar bir örgütün peşinden ölümüne gidiyo, biz naptık da bu insanları bu kadar düşman ettik devlete diye soran yok. onlar suçlu doğuyolar, terörist doğuyolar anasını satiyim. biz iyiyiz onlar kaka. Kürt Teali Cemiyeti bu dediklerin yüzünden mi oldu? http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrdistan_Teali_Cemiyeti onları bağrımıza bassak, bizi bombaladıktan sonra öpsek, bizi öldürdükten sonra ellerini sıksak, bizi yaktıktan sonra çiçek versek, bizi parçaladıktan sonra ödül versek, o zaman düzelir mi dersin? said: kısacası; erkeklik gururu incinen patilerimize ve devletlulerimize çok geçmişler olsun, ama sabahat tuncelin ellerine sağlık diyorum. baştan savma bir şekilde olayı "erkeklik" boyutuna indirgemek türkiye'de yaşanan pkk sorununu görmezden gelmektir. ha zaten amaç zaten belliyse onu bilemem... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 bana niye taş atsınlar, ben copla gösteri yapanlara dalıyo muyum? bone kusura bakma ama akla ziyan argümanlar sunuyosun, bence hiç uğraşma, beceremiyosun senelerdir politika tartışmayı. kürt sorunu öyle 10-15 yıllık bi sorun değil, nerdeyse 100 yıllık bi sorun, geçmişteki isyanlardan, katliamlardan tut, parti kapatmalardan, dil yasaklarından tut, işkencelere, diyarbakır cezaevine kadar..bu konuda zibilyon tane kitap var, trilyon tane bilgi-belge var. yazmadan evvel aç biraz oku, nolursun. dünyada cevabı terörde arayan biçok örgüt ve grup var malesef. ve bu örgütlerin ordulardan tek farkları "meşru" kabul edilen bir devlete bağlı olmamaları. yoksa devletlerin kullandıkları yöntemlerle terör örgütlerinin yöntemleri bir ve tektir. sivil ve masumları öldürmek yalnızca terör örgütlerine mahsus değil kısacası. evet saydığın kesimler, terörden mağdur olanlar teröre başvurmadı, çünkü buna hiç gerek yoktu, çünkü onların bir devleti ve bir orduları zaten vardı. pkk da kürtlerin büyük bir çoğunluğunun ordusudur işte. ve bu ülkede 25 yıldır yaşanan şey de bir savaştır. hiçbir terör örgütü yoktur ki durup dururken, kıllık olsun, hainlik olsun diye kurulsun. ve yine hiçbi ulus-devlet yoktur ki topraklarında yaşayan bütün halklara eşit bir biçimde, insanca yaklaşabilmiş olsun. dünya bunun sancılarını yaşıyo işte hala. şu anki pkkyı 2002yle açıklarım dersen sana gülerler, gerçekten bak. pkk 100 yıllık bir birikimin nihai sonucudur. yarın bütün pkklıları katletseniz, öbürgün başka bi örgüt kurulur ve mücadele devam eder ve hatta daha da güçlü olur. aslında pkkyı anlamak için yalnızca kendi tepkilerinize göz atsanız yeter. şu taşak geçtiğiniz mağduriyetler başınıza gelse napardınız diye düşündünüz mü? sizin de bir yakınınız işkence görse, herhangi bir örgütle ilgisi yokken kaçırılıp, öldürülüp bir çukura atılsa siz ne düşünürdünüz? ne hissederdiniz? peki bir devlet bunu yıllar boyunca sistematik bir biçimde sürdürse napardınız? akrabalarınızın cesetleri ekranlarda teşhir edilse ne hissederdiniz? pkkya karşı düşündüklerinizin aynısını pkk da sizin için düşünüyosa, aslında birbirinizden çok da farklı değilsiniz demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 yee 100yıllık birikim yeeeaahh devlet bize yardım etmiyir yeaah öyleyse insanlara saldırabilir, gençleri yakabilir, arabalarına zarar verebilir ve polisi tokatlayabiliriz. hell yeah! bu adamların kardeşlik söylemleri ile gelmesi kadar komik bişi yok mu? tamam nevruza çökmeleri de buna yakın komiklikte.. ehahah güzel espriydi bu yaptıkları.. amacın barışa ulaşmak olduğunu, çözümü sağlamak olduğunu düşünen??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 devletin güney doğudaki feodalieyi yıkmak gibi cok ciddi bir sorumluluğu var. bunu 80 yıldır yapmadı,hala yapmaıyo buda eşşekliğin daniskası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 sir said: bana niye taş atsınlar, ben copla gösteri yapanlara dalıyo muyum? Serap Eser'i duymuş muydun? sir said: hiçbir terör örgütü yoktur ki durup dururken, kıllık olsun, hainlik olsun diye kurulsun. Komiksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 nevruza çökmek de güzel espriydi, eskiden kürt mü vardı yau peheyy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 100 az demişsin Sir, ben senin güya Yavuz Sultan Selim'in yazdığı o şiire dayandırmanı beklerdim. Ne kadar eskirse o kadar haklı olacaklar kafa yapına o yakışırdı. Geçmişteki isyan dediğin, 100 yıl öncesini ele alırsak Şeyh Sait isyanı. Bir grup şerefsizin İngiliz gazına gelmesi ile çıkardıkları ve bizim misak-ı milli sınırlarında olan Musul ve Kerkük hakkındaki görüşmelerimizin esnasında çıkan bir isyan. Yanlışsam da en azından senin yanlış düşünce biçimin kadar yanlışımdır. said: pkkya karşı düşündüklerinizin aynısını pkk da sizin için düşünüyosa, aslında birbirinizden çok da farklı değilsiniz demektir. demin dark knight'ı izledim 2. sefer. oradaki batman ile joker'in son konuşmaları aynı bu laflar. yarın öbürgün de sen pkk için "these blast marks are too accurate for sand people" da dersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 sir said: nevruza çökmek de güzel espriydi, eskiden kürt mü vardı yau peheyy ah be abi kars'ta, ığdır'da, ağrı'da azeri kökenliler kutlarken bunlarla dalga geçerlerdi bile de siz bilmeden konuşan enteller bu olayları da bilmez işte.. o zamanlarda kutlama falan yoktu ne yazık ki.. sonradan çöktüler işte. ve bu güzel bir espriydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 PKK binlerce insanın canını yakmasaydı binlerce Kürt'ün canı yanacak mıydı? PKK bizzat bile yapmadı mı bunu? Ayrıca sanmıyorum ki o meydanlara dolan herkesin bir akrabası öldürülmüş olsun, işkence görmüş olsun Güney Amerika ülkesi mi burası yahu? Kürt toplumsal hareketi onurunu Türk toplumunun onuruna muhalefet edecek şekilde oluşturmaya çalışıyor, milliyetçi olmayan insanlara bile bu yüzden dokunuyor birçok hareketleri. Kendilerini PKK'dan ayırsınlar, hay hay istediklerini dile getirsinler, ayrılmak istiyorlarsa ayrılmak istiyoruz desinler ama şu anki tepkileri yenilir yutulur türden değil. Adamlara insan olmalarından ötürü hak ettikleri imtiyazlar verilirken bile Türk insanının kanına dokunuyor artık sırf bu davranışlarından ötürü. İki taraf da kaybetmek istemiyorsa Türk Kürt'ün insan olduğunu anlayacak, Kürt de Türk'ün gururuyla oynamayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 sir said: bana niye taş atsınlar, ben copla gösteri yapanlara dalıyo muyum? di mi birak ne halleri varsa gorsunler, araba yaksinlar dukkan yagmalasinlar tas atsinlar, demokratik haklari ne de olsa...yahu isciler ogrenciler hic siddet olmadan gosteri yapmaya kalkisinca coplaniyorlar hic alaka gostermiyorsunuz ama ne hikmetse otobus yakan, molotof atanlara polis mudahele edince bi anda ozgurluk savascisi kesiliyorsunuz said: pkk da kürtlerin büyük bir çoğunluğunun ordusudur işte. ve bu ülkede 25 yıldır yaşanan şey de bir savaştır. pkkyi tskyla bir tutmakda moda oldu, "pkkda kurtlerin ordusu" laflari girla gidiyor bu aralar...birileri benim haberim yokken sozlukte ordu kelimesinin manasini degistirdi herhalde. said: hiçbir terör örgütü yoktur ki durup dururken, kıllık olsun, hainlik olsun diye kurulsun. ideolojik olarak evet, yontem olarak hayir. sunu unutuyorsunuz hep, pkk ideolojik olarak bolunme amacli kurulmus bir teror orgutudur, dunyaya sirin gozukmek icin yontem degistirmeden once ozellikle sivilleri hedef almis, koyleri haritadan silmis, ogretmenleri bayrak direklerine asmistir ayni zamanda pkk buyuk bir suc orgutudur, ortadogu-avrupa arasindaki silah-uyusturucu-insan kacakciliginin buyuk bir kismi bugun pkk tarafindan kontrol edilmektedir bunlar killik hainlik degil diyorsan onu bilmiyorum tabii. said: şu anki pkkyı 2002yle açıklarım dersen sana gülerler, gerçekten bak. pkk 100 yıllık bir birikimin nihai sonucudur. yarın bütün pkklıları katletseniz, öbürgün başka bi örgüt kurulur ve mücadele devam eder ve hatta daha da güçlü olur. ahah yine V for Vendetta ayaklari. bugun pkkyi yoketsek bu ayarda bir orgutun tekrar ortaya cikmasi yillar ve yillar alir zamaninda bu ulke cok efektif harekatlar yapti pkkya karsi, pkknin artik kaynak-adam sikintisindan eylem yapamadigi gunleri ne cabuk unuttunuz? cok degil lan 8-10 yil once neredeyse bitmisti pkk, iraktaki otorite bosluguyla gayet guzel sahlandilar tekrar. said: aslında pkkyı anlamak için yalnızca kendi tepkilerinize göz atsanız yeter. şu taşak geçtiğiniz mağduriyetler başınıza gelse napardınız diye düşündünüz mü? sizin de bir yakınınız işkence görse, herhangi bir örgütle ilgisi yokken kaçırılıp, öldürülüp bir çukura atılsa siz ne düşünürdünüz? ne hissederdiniz? peki bir devlet bunu yıllar boyunca sistematik bir biçimde sürdürse napardınız? akrabalarınızın cesetleri ekranlarda teşhir edilse ne hissederdiniz? daga cikip sivil-asker ayirt etmeden adam oldurmezdim orasi kesin. said: pkkya karşı düşündüklerinizin aynısını pkk da sizin için düşünüyosa, aslında birbirinizden çok da farklı değilsiniz demektir. nefret ediyorum boyle yazilardan, ogretmen ahmet tarzi suslu laf sokmalardan. nedir bu yazinin "vicdansizlar! ben ahlaki olarak sizden kat be kat otedeyim" havasi? bak guzel kardesim, realpolitik diye birsey var, ac ogren lutfen yok insanlar aci cekmisde ozgurlukleri kisitlanmis, onlarda daga cikip adam oldurmusler, vah canim ilkokul seviyesi sebep-sonuc iliskileriyle yillerdir suren katliami bu kadar kolay aciklayamazsiniz, aciklattirmam neyse su kadarini yazayim: sen bu isyanlarin basindaki adamlarin halklarini hakikaten umursadiklarini mi zannediyorsun? coluk cocugu toplayip slogan attirmak, araba yaktirmak kolay (sonra bunu somuru malzemesi olarak kullanmak da ayri bir bonus)...ama somut olarak ne yapiyor bu adamlar? tokat atip oy tabanina sov yapan kadin soruna cozum bulmak icin meclise herhangibir oneri sunmus mudur? kadini da gectim ya bdpden gercekci, realist bir oneri gelmis midir sorunun cozumune? insanlar beraber hareket ederken ortaya cikan organize yapilar, tarih boyunca kendilerini korurken rakiplerini yoketmeye calismistir. bu gune kadar hicbir devlet kendi rizasiyla ortaya cikip "siz benden bagimsiz topraklarimda devlet kurmak istiyorsunuz,kem kum ozgurluk mozgurluk free will" diyip o topraklari hibe etmemistir ve etmeyecektirde. birileri artik bagciyi dovmeyi birakip "uzumde nasil uzlasiriz"in cevabini arasa cok iyi olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 üstteki daha güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 nevruz kürt bayramı mı lan? ben başka biliyodum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 neyi tartisiyosunuz lan, kadin haksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 kadın çirkin. mutfaktan niye çıkmış bile diyemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 onu geçtim dağdan niye inmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Sir kendi düşüncelerini internet ortamında bu kadar fazla karşıt görüşün içinde ısrarla savunma çabana cidden saygı duyuyorum. Ama ne yazık ki bu düşüncelerin altında entelektüel bir temel olduğunu düşünmüyorum. Ne yazık ki anlatış biçimindeki birşeyler bana senin de sadece farklı olmak için liberal olan gençlerden olduğunu düşündürüyor. Şu noktadan sonrası kendi amatör siyasi görüşlerimdir. Ben de gönülden PKK sorununun karşılıklı anlayış ile çözüleceğine, silah ile bir yere varılamayacağına inanıyorum ama bir yandan da PKK ve destekçileri önünde eğilene bir tekme de ben vurmak istiyorum. Sevmesen de, nefret etsen de biz bir devletiz Sir. Korumamız gereken bazı şeyler var. Eğer temel görevlere bakarsak insanlara sağlamamız gereken bazı şeyler var. Evet kabul ediyorum geçmişteki bir kaç hatadan dolayı Kürtler hala kendi kararlarını kendileri verme yeteneğine sahip olmayan bir halk. Feodalitelerini yıkamadan kendi devletlerini kurmak istemek gibi bir hata içindeler. Bunun için yanlış yöntemleri var bu yöntemler nedeni ile uzun bir süre oralara yatırım yapılmadı. Kendi sorunları kendi sorunlarını destekledi kısaca. Sen diyebilir misin ki zamanında devlet oradaki feodaliteyi yıksaydı, Kürtler ağalarının değil kendi fikirlerinin savunucuları olsaydı PKK olurdu? PKK olmasaydı orada nasıl yatırımlar yapılabileceğini düşün, olasılıkları hesap et lütfen. Bazı salaklar sanıyorlar ki sırf birileri hoşnut değiller diye onların her istediği yapılmalıdır ve bunda bir yanlış yoktur. Sen de o salaklardan mısın Sir? Eklemek istediğim birşey daha var, yazım tarzından kendini üstün gören bir insan olduğunu sanıyorum. Sen de en az bizim kadar kötüsün bunu unutma facebookundakiobeyazberelifotoğrafınçokgay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 sir tek taraflı olarak taraf veya sabah gazetesi okuyarak yanlış bilgilenmişsin bazı konular hakkında. yıllar öncesinde bile, doğu anadolu civarında otobüslerin yollarının kesildiği ve kürt türk ayırt etmeden yolcuların öldürüldüğü haberleri olurdu. pkk'nın bütün bu terör eylemlerini yapmasına "İŞKENCE BASKI DIŞLAMA" neden olduysa helal olsun, pkk dışında geriye kalan herkes gerizekalıymış. çünkü daha beterlerine maruz kalan kesimler vardı onlardan çok daha önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 konu nerelere gelmiş. tokat olayına dönecek olursak. Tek kelimeyle rezillik. Polisini tokatlayan vekil. Herhalde sadece TR de olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 sir said: bana niye taş atsınlar, ben copla gösteri yapanlara dalıyo muyum? bone kusura bakma ama akla ziyan argümanlar sunuyosun, bence hiç uğraşma, beceremiyosun senelerdir politika tartışmayı. kürt sorunu öyle 10-15 yıllık bi sorun değil, nerdeyse 100 yıllık bi sorun, geçmişteki isyanlardan, katliamlardan tut, parti kapatmalardan, dil yasaklarından tut, işkencelere, diyarbakır cezaevine kadar..bu konuda zibilyon tane kitap var, trilyon tane bilgi-belge var. yazmadan evvel aç biraz oku, nolursun. dünyada cevabı terörde arayan biçok örgüt ve grup var malesef. ve bu örgütlerin ordulardan tek farkları "meşru" kabul edilen bir devlete bağlı olmamaları. yoksa devletlerin kullandıkları yöntemlerle terör örgütlerinin yöntemleri bir ve tektir. sivil ve masumları öldürmek yalnızca terör örgütlerine mahsus değil kısacası. evet saydığın kesimler, terörden mağdur olanlar teröre başvurmadı, çünkü buna hiç gerek yoktu, çünkü onların bir devleti ve bir orduları zaten vardı. pkk da kürtlerin büyük bir çoğunluğunun ordusudur işte. ve bu ülkede 25 yıldır yaşanan şey de bir savaştır. hiçbir terör örgütü yoktur ki durup dururken, kıllık olsun, hainlik olsun diye kurulsun. ve yine hiçbi ulus-devlet yoktur ki topraklarında yaşayan bütün halklara eşit bir biçimde, insanca yaklaşabilmiş olsun. dünya bunun sancılarını yaşıyo işte hala. şu anki pkkyı 2002yle açıklarım dersen sana gülerler, gerçekten bak. pkk 100 yıllık bir birikimin nihai sonucudur. yarın bütün pkklıları katletseniz, öbürgün başka bi örgüt kurulur ve mücadele devam eder ve hatta daha da güçlü olur. aslında pkkyı anlamak için yalnızca kendi tepkilerinize göz atsanız yeter. şu taşak geçtiğiniz mağduriyetler başınıza gelse napardınız diye düşündünüz mü? sizin de bir yakınınız işkence görse, herhangi bir örgütle ilgisi yokken kaçırılıp, öldürülüp bir çukura atılsa siz ne düşünürdünüz? ne hissederdiniz? peki bir devlet bunu yıllar boyunca sistematik bir biçimde sürdürse napardınız? akrabalarınızın cesetleri ekranlarda teşhir edilse ne hissederdiniz? pkkya karşı düşündüklerinizin aynısını pkk da sizin için düşünüyosa, aslında birbirinizden çok da farklı değilsiniz demektir. 100 yıllık geçmişten sonra ben kitlendim yazının ve mesajların gerisini pek düzgün okuyamadım. Bakalım bahsi geçen kürt vatandaşlarımız türkiyede istediği her mevkiye gelebiliyor, başbakan bile olabiliyor, olduda. Ne baskıymış ne eziyetmiş ki bu nasıl anlaşılamaz bir şeymiş ki hem hitler gibi soykırım yapılıyormuş hemde rahat bir şekilde yaşayabiliyorlar, istedikleri zaman istediği eğitimi geri kalan vatandaşlar gibi alabiliyorlar. Bu arada PKK yüzünden ölen onca gencimizde önemli değil nede olsa önemli olan dış devletlerin bir şekilde kışkırtığı olmayan birşey için haklı olmaları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar