Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anakart Seçimi P8P67 LE yada PRO

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kimse bakmıyor abi Alternatif Top Bilg başlığına 3-4 kişi dışında. Bimekse mail atmam lazım bu iki modelden birini getirtecekler bana. Ve acil ikisinden birine karar vermem lazım;

Arkadaşlar Asus P8P67 PRO mu LE mi?

Proda SLI desteğide var. LE'de crosfire var ve arada 100 TL fark var. Ekran kartım HD6950. İlerde crosfire yapacam. SLI desteğine gerek yok değil mi? 2 seçeneğim var. Ya PRO alacam extradan SLI desteğim olacak. Yada LE alıcam tek seçenek crosfire zaten ekran akrtımda HD6950 ve yanına kesintisiz güç kaynağı alacam.

Pro + extradan SLI desteği mi? Yoksa
LE + kesintisiz güç kaynağı mı?

Sistem;
Acer S232HLAbid 23'' Geniş Ekran LED LCD
i7 2600 işlemci
Western Digital Caviar Black 1 TB 3.5" SATA3 64MB 7200RPM
Sapphire 2 GB HD6950 256b GDDR5
Corsair 4 GB (2 adet) 1600MHZ CL9 XMS3 6GB Soğutuculu DDR3 Ram
Gigabyte GE-M800A-D1 ODİN PRO 800W Aktif Pfc
3R SYSTEM R460Li ATX Kasa ( PSU YOK )
Asus DRW-24B3ST SATA Siyah Kutulu

Hangisi daha mantıklı? SLI gerek yok LE ve güç kaynağı al diyenler şu sistemi monitörle beraber kaldırabilecek bir güç kaynağı şuradan önerebilir misiniz. Sisteme yetecek bişey olsun ama kaldıramayıp yakmasın;

[www.bimeks.com.tr]
Mesaj tarihi:
Zaten 6950 ile CF yapacaksan ,SLI ya ne gerek var.
6950 CF seni en az 2 sene idare eder.O zaman kadar anakartlardan neler cıkar neler.Grafik kartı olarak ta neler cıkar allah bilir.
Kesintisiz guc kaynagı olarak ta 1200 luk bir sey yeter diye dusunuyorum.Gerci bu bimekste de sadece bir tane varmıs ENEL diye 1200 luk.

Bu arada Aklıma geldi bu P67 ler sorunlu chipsetler filan değil mi idi ?
hani intel geri toplama kararı vermışti.
Mesaj tarihi:
Topladılar düzeltiler şimdi tekrar satıyorlar. Abi normalde HD6950'nin beni 2 sene götürmesi lazım. CFsiz. Ben ilerde CF yaparım 1-2 sene daha uzatırım diyordum. Eğer sen CF ile birlikte 2 sene diyorsan SLI destekli almam daha mantıklı. İlerde bunu satıp SLI yaparım. Yok cf sana uzun süre yeter diyorsan SLI desteğine gerek yok. Aslında bunu satıp yine iyi bir amd ekran kartıyla yine CF yapabilirim. Neyse soruyu anladınız ileriye yönelik olarak hangisi daha mantıklı?

Mesela AMD'ye güveniyormusunuz ileriye yönelik. NVdia ile yarışı sürdürebilir mi? Mesela şuan fiyat performans olarak Nvdia'dan iyi. Bu devam eder mi ileriye yönelik bu ekran kartlarına güven olur mu?
Mesaj tarihi:
Geçen hafta aldım ben P8P67 Pro'yu Eksen Bilgisayar'dan. B3 revizyonu üstelik. Şurdaki karşılaştırmaya bakabilirsin:

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1500/asus_p8p67_spec.jpg

Arada az fiyat farkı varsa (25-30$) değer bence Pro için.
http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_37384_ASUS_P8P67_Pro_R3__P67__LGA1155__DDR3_2200__Anakart___P67_B3_Revizyon_.html
Mesaj tarihi:
En az dedim , normale bakarsan tek 6950 2 sene goturur, CF olarak daha fazla goturur.
Da 2 sene sonra kuracagın SLI icin simdiden anakart alman mantıksız diye dusunuyorum 2 seneye kadar allah bilir neler cıkar.
Daha ucuz ve daha performanslı kim bilir neler gelir.
Mesaj tarihi:
DTS nedir? SLI dışında diğerleri heralde çok önemli değil fazladan slot zaten o kadar slot fazla. Ama DTS ve SLI'ya taktım ben.

Soru şu crosfire güvenebilirmiyiz ileriye yönelik. Yoksa kesintisiz güç kaynağını salla gitsin SLI lazım olabilir ilerde?
Mesaj tarihi:
Bu arada şimdi farkettim, DIGI+ VRM ne kadar etkili çalışıyo bilmiyorum ama önemli bi özellik, UPS yoksa özellikle. Zararlı voltaj değişikliklerinden koruyo parçaları.

PSU olarak da şunu aldım ben, aşağı yukarı aynı sistem üzerine ekran kartı olarak GTX560 Ti kullanıyorum, fazlasıyla yetiyo. http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=32632

Ekran kartı konusunda da ATI'ye eskisi kadar güvenemiyorum diyebilirim evet. Özellikle nVidia almamın sebebi de ATI-AMD birlikteliği. Hem nVidia'ya bi sempatim var, ömrüm boyu sevmişimdir.

Edit: PSU yerine UPS yazmışım 2. paragrafın başında

dts de dolby digital gibi bi ses teknolojisi.
Mesaj tarihi:
Benimde sempatim varda şuan bu fiyata alabileceğin en iyi kard fiyat performans HD6950 idi. GTX ile SLI yapınca çok pahalıya patlıyor. Ati ile aynı performans daha ucuza geliyor bide bunu 2 ile çarp. Bu yüzden crosfire gideyim dedim ilerde.

O bahsettiğin 2 özellikte güzelmiş. Ne yapsam güç kaynağını erteleyip 440 TL çekimle PRO modelini mi alsam bilemedim.
Mesaj tarihi:
Evet f/p açısından 6950 şu an kral sanırım, ama biçok incelemede 560 Ti'yi 6950 ile karşılaştırırlar. Hani kartı aldın mı bilmiyorum ama kesinlikle heves kırmak falan değil amacım, 6950 gayet iyi bi kart.

Eğer kesin olarak bi UPS almak istiyosan bence Pro alıp UPS'i biraz beklet. En azından ben öyle yapardım diyim.

Ha bu arada, mümkünse mutlaka montajını anakartı aldığın yere yaptırt. 7-8 senedir kendim montaj yaparım ama bu yeni serilerden korktum ben. Fazla hassas anakartın işlemci soketindeki kılcal iğneler.
Mesaj tarihi:
6950'yi gtx480 ile kıyaslıyorlar nerdeyse. gtx 470 ve 560 ti ne kadar test varsa geçiyor. Hatta bios ayarlarından bişey yapınca (Pc kurulmadığı için deneyemedim) 6970 gibi oluyor. Ekran kartından şüphem yok.

Bu kadar iyi sistem toplamışken PRO almak daha mantıklı sanki. Havalarda düzeliyor artık elektrik voltaj düşmesi kesilmesi falanda çok az olur heralde. Ki anakartın kendi korumasıda varmış. Bilemiyorum arada kaldım.
Mesaj tarihi:
PRO sparişi veriyorum birazdan, var mı eklemek istediğiniz bişey? ÖZelikle kafama takılan kesintisiz güç kaynağı olmayacak çok sıkıntı yaşamam değil mi?
Mesaj tarihi:
Kojiroh said:

Ekran kartı konusunda da ATI'ye eskisi kadar güvenemiyorum diyebilirim evet. Özellikle nVidia almamın sebebi de ATI-AMD birlikteliği. Hem nVidia'ya bi sempatim var, ömrüm boyu sevmişimdir.

Bende Nvidia severim ancak Nvidianın 9000 serisinden sonra aynı ekran kartlarının ismini değiştirip değiştirip uzun bir süre satmasını, arada çıkardığı hatalı driverlar yüzünden bir çok kullanıcısının ekran kartlarını yakmış olmasını da hatırlatmadan geçemeyeceğim.

Nvidia bir karta vereceğin bir parayla daha iyi performans veren Ati-Amd ekran kartı varken neden almayalım. Ayrıca bu satış stratejisi baya tuttu yani eskiye nazaran ATI-AMD kartların satışları tavan yattı. Bu satış stratejisininden uzun süre vazgeçeceklerini sanmıyorum.

@Buddha,
Ilerde CF/SLI yaparım diyorsun ama ilerde yeni kartlar çıktıkça kullandığın kartın aynısından bulmak büyük sorun oluyor ve o CF/SLI olayı hayal olarak sende kalmaya devam ediyor. Ha yok o zaman çıkan kartlarla CF/SLI yaparım diyorsan da pahalıya patlar ayrıca şu ekran kartı 2 sene boyunca önüne gelecek her oyun için hayli hayli yeter CF/SLI olarak düşünmene bile gerek yok.
Mesaj tarihi:
İlerde 2-3 sene sonrada bulurum ya HD6950 çok eski modeller bile hala sıfır satılıyor. Ya SLI'dan öte extradan fazla özelliği varmış PRO'nun. Voltaj ayarlama falan filan. Bir b.k anladığımdan değil ne işede yarar bilmiyorum ama voltajı falan ayarlıyor diyor oda güzel bişey :D Onu istettim artık.Hem UPS acelesi yok dediler diğer başıkta, 150 TL zaten bir kaç ay sonra birikir köşede alırım onuda. Yada kampanya falan olur takip ediyorum arada alırım bir tane. Almışken güzeli olsun dedim.

Verdim tam modeli bimekse umarım sorun çıkarmaz getirir. Baydı artık bu pc toplama olayı.
Mesaj tarihi:
Hayırlı olsun şimdiden. Nolur nolmaz, anakart gelince şu sayfadaki şartlara uyuyo mu diye bi bak, eski seriden göndermesinler: http://event.asus.com/2011/mb/Identify_B3_Motherboards/
  • Yeni Oluştur...