Akhlaur Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Bir tanıdığımın babası mat. müh. bitirmiş şu an ford idari işler müdürü.Adamın hocası cahit arf mış lan.Çok süper. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Bi' arkadaşım var mat. müh. finans sektöründe çalışıyor. bir başkası var o da DBA. sen düşün ne yapabildiklerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Mulgear'ın sevgilisine bir kez daha saygı duydum valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 bu kız adam etcek seni mülger hadi koçum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 topoloji yaparsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Mat müh'e iş çok da o bölüme bir giren var, bir de çıkamayan. Çıktıktan sonra iş beğenmeme lüksleri yok ama. Bu nedenle çektiğin çileye değmez. İstatistik vs. gibi işler de yapabilirler. Satıcı olmaz yorumuna katılıyorum. Artırıyorum, herhangi bir alanda özelleşmezlerse mezun olduktan 2 3 sene sonra, biraz canları yanar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Benim matematik mühendisi olacak bir insana tavsiyem gidip yurt dışında finans master/phd'si yapması olur eğer hoşuna gidiyorsa. Hem para var, hem de ortaya bir şeyler koyabilme şansı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 mat müh. yerine istatistik kasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Genelde bilgisayar müh. işlerini yapıyorlar.Çoğu üniversiteden kaldırıldı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 adam gibi bilgisayar oku bence, matematik yan dal falan yapabilirsin yanina eger cok seviyosan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 ayrica mal misin abi turkiye'ye donucem falan daha 1 sene bitmeden kari gibi. sik disini yurtidisi esigi var onu atlattiktan sonra hicbisey koymaz, biraz zorluk cekiceksin allahin emri o. turkiyeye donup kanser olmaktansa otur almancani gelistir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Şu an okuduğun bölüm büyük ihtimalle matematik mühendisliğinden daha kolay bu arada. Bir lise arkadaşım yıldız matmüh'teydi, adamın saçlar yok şu an gram abartmıyorum, bildiğin 30 yaşında herifler gibi 89lu adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 ben mat müh okuyorum. matematik bölümüyle mat müh arasında dağlar kadar fark var aynı kimyager ile kimya mühendisi arasında olduğu gibi. şimdi gelelim mat müh ne yapara. mat müh fistanın da dediği gibi aslında mühendislikle alakalı çok teknik olmadığı müddetçe her işi yapar. matematik bildiği için matematik modelleme kullanır , borsa ve finans sektöründe çalışır. eğer biraz merakı varsa gider programcı olur veya sistem analisti. bu ülkede mühendisin executive menager olduğunu düşünürsek , matematik mühendisliği de biraz business biraz bilgisayar biraz matematik biraz da ekonomi bilen adamdır. istediği zaman bunlardan birine yönelir. ben de bunları düşünerek girdim bu bölüme , aileden de daha önce okuyan var. okuması olabildiğince zor bir bölümdür , ben kolay olsun diye ytü ye girdim ama kendimden geçiriyorlar. tabii bir düz matematik bölümü kadar değil o da bir gerçek , ama muh olarak bakarsak oldukça kalındır. tekrar dediğim gibi bu ülkede mühendis iş yapar , işletmeci okuyan adam üstüne dağlar koymadıkça pek bir şey yapamaz. eğitim hayatın boyunca "seve seve" analitik düşünmeyi öğretirler , bu da işletmeciden en büyük farkındır zaten. yurtdışında yaşasaydım kesinlikle gider management yani işletme okurdum , çünkü zaten analitik düşüncenin zaten üniye girmeden önce de dibine vurduğum için biraz daha ekonomi bilip mezun olur böylece yoluma devam ederdim. ama dediğim gibi burası türkiye! o yuzden mat müh titleımı alıp aslında ekonomist olmayı düşünüyorum. özellikle şöyle d ebir artım olacağına inanıyorum ; ülkede matematik bilen ve işhayatında aktif çalışan adam sayısı çok az. en özetini söyleyeyim sana. mat müh endustri muh'un daha fazla matematik bilenidir. ulkemızdekı avantajı da sadece 3 unıde olması (ytü itü ve ışık , ışığı çok kayda almamanı öneririm) bu yüzden de her sene az mezun vermesidir. ailem de sadece doktor ve mühendis var , hatta babam tıp terk elektronik müh . küçüklüğümden beri mühendis olacağım diyt büyüdüm , sonra abi bu kadar teknik olmasın dedim de yine de mat müh okuyorum. teknik açıdan daha softu endustri muh (elini sallasan bu adamlara çarpıyor zaten , şu anda kalifiye işsizlerin mesleki olarak en büyük dilimi) daha da softu işletme müh. (üstüne tanımam , kendi mallığımdan giremedim o da ayrı ) kısacası yazın , yazdırın. kalındır malındır ama sağlam bölümdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Penthesilea said: ayrica mal misin abi turkiye'ye donucem falan daha 1 sene bitmeden kari gibi. sik disini yurtidisi esigi var onu atlattiktan sonra hicbisey koymaz, biraz zorluk cekiceksin allahin emri o. turkiyeye donup kanser olmaktansa otur almancani gelistir abi artık bu şehirde o eşiği aşabilicegimi düşünmüyorum cidden kaldıramıyorum artık çok sinirlerimi bozuyo burası sabah kalkmak bile istemiyorum kaç ay oldu hala salak salak takılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 laan ben geçen sene hem boun mat'a hem de itü mat müh e girebiliyomuşum vay anasını ciddi ciddi düşünüyorum şu mat müh olayını ya @roket: ya tabiki benim bu bölüm daha kolaydır ama şöyle bişey var salak salak okula gitmeye halimin olmadıgı bi yerde okumaktansa daha zor ama hevesli olucagım bi bölümde/yerde okumayı tercih ederim (şu anki bölümümü seviyorum (her ne kadar daha giriş dersleri olsa da iyi sayılır ilerdeki iş imkanları güzel. robot otomaston filan falan)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Aşmak için ne yaptın ki usta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 günü gününe çalıştım. haklısın aşmak için hiç bi halt yapmadım giden babamın parası ve benim koskoca 1 yılım oldu off cidden tam bi idiyotum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 off simdi kiz sana, ben saa didiydim gitme diye, gordun mu ebenin dibini hiyar tavri yapicak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 ahahah yapıyo zaten bilse ki sırf onun yüzünden burda bu durumdayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 mulgear6 said: Penthesilea said: ayrica mal misin abi turkiye'ye donucem falan daha 1 sene bitmeden kari gibi. sik disini yurtidisi esigi var onu atlattiktan sonra hicbisey koymaz, biraz zorluk cekiceksin allahin emri o. turkiyeye donup kanser olmaktansa otur almancani gelistir abi artık bu şehirde o eşiği aşabilicegimi düşünmüyorum cidden kaldıramıyorum artık çok sinirlerimi bozuyo burası sabah kalkmak bile istemiyorum kaç ay oldu hala salak salak takılıyorumalmanyada yasanmaz gerci evet ya hele turk olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 almanya dedin mi bana hep dag bayir ova geliyor, heidi misali, sessiz sakin. yasanir ki oyle. ama dil kotu abi kelebek gordugunde SCHMETTERRINGGG demek zorundasin, kelebege bile boyle bi isim vermisler bide basina DER eklicen yazik lan hayvana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rynza Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Sen deme, Almanca bir şey kaybetmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 u mad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Benim amcam var psikoloji okumuştu zamanında tr'de sonra master için almanya'ya gitti ama şimdi 40'lı yaşlarında ve dönerci. 7-8 sene de bir ancak görüştüğümüz için ben de 20 yaşında öğrendim bunu ahah. Şaka gibi biraz da klişe ama gerçek valla. almanya adamı bu hale getiriyor. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 ibretlik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar