Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metrobüs

Loex

Öne çıkan mesajlar

SeaGle said:

İstanbulda yaşamak acınacak bi durum lan. Her gece dua ediyorum sizler için, "allahım, toplu taşımada boğularak ölmesinler fakir ölümü gibi" diye.

ahahaha yorum süper =D =D

istanbulun ulaöim sorununu yayli sistem cozebilir bence de sadece. ne yazik ki türkiyede ki rayli sistem cok az gelismis. Metrobüs olayi uzun vadede tarfigi mahvediyor. Nitekim arkadaslarin da dedigi gibi bindiginiz zaman 500 kisi minicik otobuse sikistiriliyor..

Bi 10-15 yil sonra istanbul´da trafigi dusunemiyorum bile =/
Sosyal ağlarda paylaş

Taşımacılık sadece otobüs falan değil ki işte.

Bursanın da kendi nüfusuna göre kapasitesi belli. Hatta bi dönem çok fazla kötüydü. Ama çevre düzenlemesinden yeni yolların açılmasına, akıllı güzergah seçiminden hafif raylı sistem gibi imba bi imkana geçişle falan toparlandı.

İstanbulda da zamanında yapılabilirdi belki bunlar, ama artık yapılamaz. Tamam nüfus arasında fark var ama işte yerleşim boyutları, yol kapasiteleri de orantılı. Farkı yaratan doğru zamanda doğru işleri gerektiğinde radikal kararlar ile verebilmek.

Tabi arada fark yok demiyorum, ama yapılamazdı diye birşey yok. Zamanında "aman neşter vurmayalım" diye girişilmemesini şimdiki insanlar çekiyor işte.

Bide tabi ulaşım araçları biraz daha kaliteli olabilse, İstanbullular da biraz daha bilinçli olsa özel araç trafiğini de bi miktar rahatlatabilirler falan. İç içe sorunlar bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

o bölgedeki trafiğin iki sebebi var,

beylikdüzü'ne giderken haramidere yokuşundaki viraj, yol çok daralmasa da viraj olduğundan ve araçlar şeritlerinde tam duramadığından sürücüler temkinli giriyor. Hemen o virajın önünde yan yol bağlantısı da olunca orada tıkanıyor. Orayı geçtikten sonra tek bir sorun bile yok, bir tek Carrefour'un oradaki TEM bağlantısı ki o da 08.00 - 21.00 arası hep öyle,

Küçükçekmece yolunda ise yine Parseller trafiği ki o da Avcılar'a kadar sürüyor. Avcılar'da yan yol girişleri bittiğinde trafik açılmaya başlanıyor. Lakin ondan sonra Yenibosna trafiği vs. derken ...
Sosyal ağlarda paylaş

Metrobüs güzel olacak lakin bir Beylikdüzü'lü olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yıllardır buradan dışarı tek ulaşım yolu (arabası olmayanlar için) aptal ve kötü belediye otobüsleriydi. Onlarda 20-30 dakika arasında bir geliyor falan, min 50 dakika sürüyor mesela Taksim'e gitmek ...

Geçen yıllar sonra ilk defa otobüsle Taksim'le gitmek zorunda kaldım. Mide bulantısından tut artık benim de hayvanlaşmam yüzünden otobüse sığmamam falan ... Benim için rezaletti cidden,
Sosyal ağlarda paylaş

şu metrobüs kapılarının açıldığı yere "LÜTFEN BURDA BEKLEMEYİNİZ!" yazısı olmadan ve otobüs sayılarını iş saatlerinde en az 2 katına çıkarmadan metrobüs amacına ulaşmaz. 20 yıl öncede balık istif gidioduk hala balık istif. 20 yılda değişen pek bişi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

10 sn'de gelmiyor işte. hergün bu durumu yaşayanlar bilir.
bi zincirlikuyu birde mecdiyeköy durağı. ikisinde de durağın büyütülmesi şart bekleyen insanlar bile sığmıyor durağa. mecdiyeköy durağında turnukelerden girmeyi bırak turnukiye girmeden kuyruk oluştuğunu bilirim. zaten iş dönüşü herkez sinirli stressli yok yer kapmaya çalışanlar, yer vermeyenler, milleti iten krolar herkez patlamaya hazır bomba zırt pırt olay kavga çıkıyor. her 30 snde bir 3 erli metrobüs filan kalkması lazım o saatlerde. deli gibide para kazanıyor neden koymuyorlar otobüs anlamıyorum. her metrobüs 500 kişi alıyor en az. 2 liradan 1 milyar yapar. dk'da 3 metrobüs kalksa 1 saatte 180 milyar para yapar. aşikarki hergün 1 - 2 otobüs alcak para ayırabilirler kenara.
Sosyal ağlarda paylaş

Metrobüs'e laf edeni allah çarpar lan, metrobüssüz hayat daha mı iyiydi? Trafikte 3-4 saat bekle mal gibi, sıkış tıkış otobüsler zaten, insen inemezsin bi sonraki 6 saate gelir, kaçsan kaçamıyosun, mal gibi tıkılı kalıyosun ortada. O kadir topbaş'ın elini öpün lan, valla diyorum. O minibüslerden ottan püsürden kurtardı adam yani ciddi ciddi.

Ha, raylı sistem olsa daha iyiydi de, onu da yapması ne kadar sürerdi, o kadar süre trafik felç olsa ne olurdu, bilemiyorum. Bence böylesi de gayet iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Metrobüs'e laf edeni allah çarpar lan, metrobüssüz hayat daha mı iyiydi? Trafikte 3-4 saat bekle mal gibi, sıkış tıkış otobüsler zaten, insen inemezsin bi sonraki 6 saate gelir, kaçsan kaçamıyosun, mal gibi tıkılı kalıyosun ortada. O kadir topbaş'ın elini öpün lan, valla diyorum. O minibüslerden ottan püsürden kurtardı adam yani ciddi ciddi.

Ha, raylı sistem olsa daha iyiydi de, onu da yapması ne kadar sürerdi, o kadar süre trafik felç olsa ne olurdu, bilemiyorum. Bence böylesi de gayet iyi.

biz demiyoruz kötü oldu ama daha iyi yapılabilcek kapasite mevcutken neden 4/4'lük yapmıyorlar anlamıyorum. illa bi yeri yamuk bırakacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben istanbuldan 1 ay falan uzak kalayım, otobüslerde saatler geçirmeyi bile özlüyorum ya. çok garip olaylar dönüyo her seferinde, kavgalar, birbirlerine sataşmalar.
arada inat eden insanlar, biri camı açıyo, 30sn sonra hasta olcaz diye bağırıyo birisi, cam kapanıyo. sonra başka bi cam açıyo birisi ibneliğine, yine bağrışma falan.

eğlenceli lan istanbul.
Sosyal ağlarda paylaş

ya neden ki bu metro takıntısı
E-5 metrobüs şeritleri kalksa 5 şeritli trafiği kaldırabilir mi?
hem darboğazı engelledi, hem daha ucuza mal oldu hem de daha kısa sürede
metroyu gidecek yerlere zaten götürüyorlar
marmaraydan önce yenikapıyı ulaşılabilir yaparlarsa arabası olmayan fakir gayet rahat ulaşım yapabilecek
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de metrobüs ciddi ciddi "tam olarak şu saatte ordayım" diyebildiğim tek ulaşım aracı istanbulda. Genelde tam söylediğim saatte o durakta oluyorum. Diğer otobüslerde trafik, kaza, hede, hödö, helikopter, nükleer sızıntı falan, imkanı yok. Metroda da sinyalizasyon hedesi yüzünden bekliyoruz anonsu yapılıyo hep kıl oluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

metrobüs darboğazı engellemedi, yetersiz kalan altyapının üzerinden halkın bi kısmına yarayacak şekilde yapıldı. diğer taraftaki yetersizliği daha beter bir darboğaz haline getirdi. muhalefet olsun diye yorum yapmadan önce hangisi daha iyi olurdu bi düşünün. şu an istanbulda bi taraftan diğerine metrobüsün olmadığı bi yere gitmek için geçiyosan ve arabayla vs. gidiyosan babalara geliyorsun direkt. metrobüs sadece hattı üzerinde işe yarıyo ki o da o hattaki diğer ulaşımın içine ederek çalışıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...