Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uçak sorusu


roket adam

Öne çıkan mesajlar

hem airbus'larda hem boeing'lerde yıllardır gözlemlediğim bi olay var. kemer takın ışıkları yandığı an "dıığğn" diye ince bir uyarı tonu oluyor ya, rutin uçuş esnasında durup dururken bir çok kez duyuyoruz ya bunu, o durup dururken gelen dığğn tonu ne manaya geliyor? (kemer ikazı veya inişe/kalkışa geçiyoruz tonunu demiyorum)
geçenki uçuşumda (airbus a320 idi sanırım) bir 9 sefer ard arda dın dın dın diye çığırdı alet. eğer kokpiti ilgilendiren bi mevzuuysa niye yolcu kısmında da duyuyoruz?
teşkur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kabin ekibi telefonu vardır hem o çalarken hemde kokpit içinden kabin ekibinden biri çağırılırsa öter. hemde before start checklist için kontrol sırasında öterler. kısacası kabin içinde bulunan ekibi ve yolcuları ikaz için kullanılır. sadece sizin kemerleriniz yada sigara ikazlarınız için değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kalkistan kisa bir sure sonra sigara ikaz isigi yanip soner mesela, bu yanlis bilmiyorsam pilotlarin hosteslere kalkabilirsiniz isareti. onun disinda isiklar yanip sonmeden cikan ses, birilerinin hostesi cagirmak icin ustteki dugmeye basmasindan kaynakli.

edit: kac kere yazilmis zaten, okumadan yazmamak gerek tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...