Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tırnak yeme problemi

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Abi bıktım artık, cidden..

Kendimi bildim bileli tırnak yerim. Bazen acıtana kadar, canım yanana kadar girişirim tırnağa. Tırnaklarım hem çok çirkin gözüküyor, hem yerken çok çirkin bi hal alıyorum -alıyormuşum-, hem de canım acıyor dediğim gibi.

Şimdi, olayın psikolojik boyutuna bakarsak, öyle baskı altında büyüyen bi çocuk değilim. Tamam "arkadaş gibi baba" denilen baba tipi değil babam, ki olmasını da istemem zaten. Ama yine de öyle her gün dayak yiyerek büyümedim. Elbette sınırlar vardı, arnavut bi aile olduğumuzdan aile yaşantısının her noktasında saygı kuralları ve hiyerarşi geçerliydi, geçerli.

Lakin bunların yanında, ters tepecek hiçbir davranış da görmedim. Yani elbette psikolojime neyin etkiyip etkimediğini çözemem kendi başıma ama en azından geçmişe döndüğümde "lan şöyle şöyle bi olay vardı" tadında iz bırakabilecek birşey yaşamadım.

Bu sorunun temelinde yatabilecek şeylerden biri rol model boku. Küçük abim bildim bileli tırnak yer. Hani rol model olarak onu seçmiş olabilirim diye düşünüyorum. Gerçi rol model olarak onu seçmişsem başıma gelebilecek en iyi şeydir tırnak yemek ama, bilemedim ahahahasd.

Şöyle biraz toparlarsak, baskı olsun şiddet olsun, -arada yediğim sıradan bikaç köteği saymazsak sdf- aileden böyle birşey gördüğümü söyleyemem. İçe kapanık bi insan da değilim. Stresli biri de değilim aslında pek. Hani az çok burada da tanıyanlar var, mesajlarıma da yansıyordur, neşeli bi insan diyebilirim kendime. Ne bileyim işte pedagogdur psikologdur tırnak yeme konusunda konuşan insanların söylediği sebepler pek yok bende.

Ama yiyiyorum arkadaş. Bak mesela sağ elimin orta parmağı acıyor şu an tuşa basarken. Bıktım yani artık, cidden bıktım.

Acı oje muhabbetini ilk kez 6-7 yaşımda falan denedim sanırım. Halamın kızı "aa böyle bişey çıkmış bi deneyelim belki engeller" falan demişti anneme. 1-2 gün tadından ötürü pek yaklaşmadım ama 3. günü ojeyle birlikte yer hale gelmiştim.

1 hafta önce de denedim. Resmen bursaçocuuyumheryerdemaniküryaparım misali bakım yaptım elime. Tırnak güçlendirici nane sürüp üstrüne acı oje bastım. Bi hafta hırs yaptım, az önce 1 haftalık birikimin içine ettim.

Yani demek istediğim, acı ojedir falan bunlar işe yaramıyor. Yani en azından sürekli tırnağında durması lazım. E her zaman süremiyorsun işte, renksiz unisex şeyler olsalar da parlıyor en nihayetinde, hoş değil. Zaten bursanın adı çıkmış, gemlikli olarak ilçemize bok attırmaya gerek yok diye düşünüyorum eheadsasd.

Şaka bi yana, dediğim gibi tırnağımda olmadığı zaman bi faydası yok acı oje falan. E zaten olay sorunu kökten halletmek, bi ömür boyu tırnağıma birşey sürmek zorunda değilim.

WALL OF TEXT OLDU LAN OF

Tamam bitiriyorum;

Nasıl bitiricem bu işi, nasıl geçicem önüne lan? İllalah ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

bende bırakamıyorum sınavlarda orda burda hep artıyor. Şu an feci durumda ben hep köşeleri koparıyorum aslında çok kötü durmuyor benimkiler ama genelde hep sınavlarda derslerde kanatıyorum. iğrenç oluyor sonra.

Bir kere bıraktım 6 ay yemedim onda da bi kız ellerimi görünce iğrenmişti. Sonra inat ettim bıraktım ama sonra yine başladım. Tamamen zihinde çözülebilecek bişey bence bu. Acı oje vs bende denedim olmuyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

cerebralis said:

ya bu durumun şeyle de alakası olabilir.oral fiksasyon diye bi durum var.ismi azcık ofsayt ama fahfhgasd=)
ne kadar süt emmişsin anneden kaç ay yani??
:D

p.s: oral saplanma da diyebiliriz

Of siz öğretmenler var ya..
Kız arkadaşım da söyledi o oral lölölö olayını bi aralar. Zaten ne biçim konu isimleri varsa şu ingilizcecilerin, oral lölölö anal lölölö. Simple past tense falan diye bilirdik ingilizceyi, öğretmenlik olunca iş değişiyormuş eheühe

Bilmiyorum kaç ay emmişim, sorarım birazdan sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

çocuklukta haz bölgeleri yeterince doyurulmazsa ileriki yaşlarda böyle saplanmalar oluyomuş.misal oral dönemde çocuk her bulduğunu ağzına alır falan,yada anneyi emer ya işte bu dönemi eğer kısa tutulursa bi yanı eksik kalıyomuş hep=)
soora da işte ağız sürekli bişilerle meşgul olma gereği duyuyo büyüyünce bu eksikliği gidermek için.sigara bağımlılığını da büüyük ölçüde ona bağlıyolar(bkz: dudak tiryakisi)

demek ki neymiş:çoğcuğunuzu 5 yaşına kadar emzirin sgdffsdsdh işi garantiye alın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...