Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonya'da 8.9 büyüklüğünde deprem

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

adamlar çok rahat

debrem vuruyor dipten dibe 8.8 şiddetinde parlementoyu bile terk etmiyorlar.
Japonya 8.8 ile sallandı

Japonya'nın kuzeyinde 8.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami meydana geldi.

Depremin merkez üssü Tokyo'ya 324 km uzaklıkta olmasına rağmen etkisi başkentte fazlasıyla hissedildi. Depremin ardından tsunaminin vurduğu şehirlerde arabalar ve tekneler 4 metrelik dalgalarla sürüklendi.

Görgü tanıkları çok sayıda binanın yıkıldığını söyledi. Yetkililere göre çok sayıda da yaralı var.

Depremin büyüklüğü önce 7.9 olarak açıklanmıştı ama ABD Jeoloji Kurumu depremin büyüklüğünün 8.8 olduğunu belirtti.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar rahat, çünkü adamlar akıllı.
Ona göre tasarım, ona göre inşaat, ona göre afet yönetim sistemi. En küçüğünden en büyüğüne ona göre eğitim. Bakın güvenlik kamerası videolarına, ufacık çocuklar bile panik yapmadan korunma pozisyonuna geçip bekliyorlar deprem sırasında.

Bizimkiler? Camdan atlayan var..

Hadi eğitim veremedik, anlarım. Eski binaları yıkıp ya da güçlendirip yapısal olarak hazırlanamadık, onu da anlarım diyelim. Lan deprem sonrası kullanılsın diye malzeme konteynerleri koydular, onun içini boşalttık be. Yüzsüz gibi deprem konteynerini soyduk olm..

Deprem için toplanılan paraları yedi hükümetler sdf. Bize 8.8 falan gelse bilmiyorum ama 50 yıl toparlayamayız kendimizi.
Sosyal ağlarda paylaş

nhk den canlı yayın izliyorum da

lan korkunç bu ne korku filmi gibi tsunami geldi tarlaların süpürdü götürdü

ana yola çıkıyor arabaları hüpür hüpür alıyor

bildiğin canlı yayında göz göre göre insanlar ölüyor ve suların durmaya hiç niyeti yok

izliyebiliyorsanız nhk world ü açın şu anda

şu olay türkiyede olsa abartmıyorum milyonlar ölür
Sosyal ağlarda paylaş

7.9 diyor japonlar kendi ölçeklerine göre
artçı 8.4

adamların 4 nükleer santrali de vurulmuş tsunami dalgalarıyla ve helikopter canlı olarak gösteriyor daha kademe kademe dalgalar geliyor

allah yardımcıları olsun çok daha fazla büyüyücek bu felaket
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Loex said:

hemen bok atın bize orda depreme insanlar yağmur yağması gibi alışık lar yüzyıllardır

Deprem ülkesinde yaşıyoruz. YÜzyıllarca deprem görmek gerekmiyor önlem almak için yahu.

japonya da çok çok çok daa fazla oluyo ama deprem
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Adamlar rahat, çünkü adamlar akıllı.
Ona göre tasarım, ona göre inşaat, ona göre afet yönetim sistemi. En küçüğünden en büyüğüne ona göre eğitim. Bakın güvenlik kamerası videolarına, ufacık çocuklar bile panik yapmadan korunma pozisyonuna geçip bekliyorlar deprem sırasında.

Bizimkiler? Camdan atlayan var..

Hadi eğitim veremedik, anlarım. Eski binaları yıkıp ya da güçlendirip yapısal olarak hazırlanamadık, onu da anlarım diyelim. Lan deprem sonrası kullanılsın diye malzeme konteynerleri koydular, onun içini boşalttık be. Yüzsüz gibi deprem konteynerini soyduk olm..

Deprem için toplanılan paraları yedi hükümetler sdf. Bize 8.8 falan gelse bilmiyorum ama 50 yıl toparlayamayız kendimizi.

Konteyner mi o kadar saçma bir çözümü başka hangi devlet bulur merak ediyorum. Deprem olalı 10 seneyi geçti istanbulda olacak ve 99 da olan depremde, belli periyotlar ile olduğundan yaklaşık zamanı biliniyordu 10 senedir ne yapıldı. İnsanlar ölsünde istanbulun imarı düzelsin diye baktıklarına inanıyorum artık.

edit: yazım/imla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...