dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 adamlar çok rahat debrem vuruyor dipten dibe 8.8 şiddetinde parlementoyu bile terk etmiyorlar. Japonya 8.8 ile sallandı Japonya'nın kuzeyinde 8.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami meydana geldi. Depremin merkez üssü Tokyo'ya 324 km uzaklıkta olmasına rağmen etkisi başkentte fazlasıyla hissedildi. Depremin ardından tsunaminin vurduğu şehirlerde arabalar ve tekneler 4 metrelik dalgalarla sürüklendi. Görgü tanıkları çok sayıda binanın yıkıldığını söyledi. Yetkililere göre çok sayıda da yaralı var. Depremin büyüklüğü önce 7.9 olarak açıklanmıştı ama ABD Jeoloji Kurumu depremin büyüklüğünün 8.8 olduğunu belirtti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 8.8 tr'de olsa bina kalmaz ortalıkta, baya şiddetliymiş. Bridgestone sayesinde japonların binalar sağlamdır herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Adamlar rahat, çünkü adamlar akıllı. Ona göre tasarım, ona göre inşaat, ona göre afet yönetim sistemi. En küçüğünden en büyüğüne ona göre eğitim. Bakın güvenlik kamerası videolarına, ufacık çocuklar bile panik yapmadan korunma pozisyonuna geçip bekliyorlar deprem sırasında. Bizimkiler? Camdan atlayan var.. Hadi eğitim veremedik, anlarım. Eski binaları yıkıp ya da güçlendirip yapısal olarak hazırlanamadık, onu da anlarım diyelim. Lan deprem sonrası kullanılsın diye malzeme konteynerleri koydular, onun içini boşalttık be. Yüzsüz gibi deprem konteynerini soyduk olm.. Deprem için toplanılan paraları yedi hükümetler sdf. Bize 8.8 falan gelse bilmiyorum ama 50 yıl toparlayamayız kendimizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 hemen bok atın bize orda depreme insanlar yağmur yağması gibi alışık lar yüzyıllardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 8.8 depremi yağmur skalasına çevirdiğindeki yağış tr ye düşse yine gg oluruz.8.8 boru değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 acayiplikler ülkesi cezalandırılıyor. bir güç var. ama insanlar ölmesin :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 ben kalpten giderim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Loex said: hemen bok atın bize orda depreme insanlar yağmur yağması gibi alışık lar yüzyıllardır Deprem ülkesinde yaşıyoruz. YÜzyıllarca deprem görmek gerekmiyor önlem almak için yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Llama said: ben kalpten giderim Bak bu bana da olabilir ama. Abi şiddeti falan değil de, bitmiyor arkadaş. 3 sn bi deprem bile dakikalar gibi geliyor. Ha bitti dediğin anda biraz daha sallıyor falan. O andaki çaresizlik çok kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 sokağa çıkıyosun bide karşı komşu falan donla fırlamış sokağa, bakıyosun insanların yüzünde bi korku, küçücük çocuksan eğer etkileyici oluyor o sahneler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 nhk den canlı yayın izliyorum da lan korkunç bu ne korku filmi gibi tsunami geldi tarlaların süpürdü götürdü ana yola çıkıyor arabaları hüpür hüpür alıyor bildiğin canlı yayında göz göre göre insanlar ölüyor ve suların durmaya hiç niyeti yok izliyebiliyorsanız nhk world ü açın şu anda şu olay türkiyede olsa abartmıyorum milyonlar ölür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stingbull Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 o değil de merak ediyorum 8.9 luk depremin sallantısını hissetmek nasıl olurdu diye... Bi de kaç saniye sürmüş acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 7.9 diyor japonlar kendi ölçeklerine göre artçı 8.4 adamların 4 nükleer santrali de vurulmuş tsunami dalgalarıyla ve helikopter canlı olarak gösteriyor daha kademe kademe dalgalar geliyor allah yardımcıları olsun çok daha fazla büyüyücek bu felaket Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 53 minutes ago 7.1 Off the east coast of Honshu, Japan Map 1 hour ago 6.8 Near the east coast of Honshu, Japan Map 1 hour ago 8.9 Near the east coast of Honshu, Japan Map adamların artçı depremleri 7.1 çüş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 nükleer santral zarar gördüyse gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 4 santralde kontrol edildi herhangi bir sızıntı yok diyorlar havaalanları falan gg petrol rafinerileri yanıyor abooo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 http://www.kure.tv/samanyolu-haber-tv/Canli-yayin-izle/2/ canlı yayın bunu bulabildim. http://www.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/03/11/japan.quake/index.html?hpt=T1&iref=BN1# bu da cnn kayıtı. Açın elleri dua edin olm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 SeaGle said: Loex said: hemen bok atın bize orda depreme insanlar yağmur yağması gibi alışık lar yüzyıllardır Deprem ülkesinde yaşıyoruz. YÜzyıllarca deprem görmek gerekmiyor önlem almak için yahu. japonya da çok çok çok daa fazla oluyo ama deprem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Bunlar Supermoon etkileri mart ayi ciddi anlamda zor gececek dogal afetlere hazirlikli olun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 kirletmeyin olm başlığı olay bitince tartışırsınız :). burası up-to-date kalsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 SeaGle said: Adamlar rahat, çünkü adamlar akıllı. Ona göre tasarım, ona göre inşaat, ona göre afet yönetim sistemi. En küçüğünden en büyüğüne ona göre eğitim. Bakın güvenlik kamerası videolarına, ufacık çocuklar bile panik yapmadan korunma pozisyonuna geçip bekliyorlar deprem sırasında. Bizimkiler? Camdan atlayan var.. Hadi eğitim veremedik, anlarım. Eski binaları yıkıp ya da güçlendirip yapısal olarak hazırlanamadık, onu da anlarım diyelim. Lan deprem sonrası kullanılsın diye malzeme konteynerleri koydular, onun içini boşalttık be. Yüzsüz gibi deprem konteynerini soyduk olm.. Deprem için toplanılan paraları yedi hükümetler sdf. Bize 8.8 falan gelse bilmiyorum ama 50 yıl toparlayamayız kendimizi. Konteyner mi o kadar saçma bir çözümü başka hangi devlet bulur merak ediyorum. Deprem olalı 10 seneyi geçti istanbulda olacak ve 99 da olan depremde, belli periyotlar ile olduğundan yaklaşık zamanı biliniyordu 10 senedir ne yapıldı. İnsanlar ölsünde istanbulun imarı düzelsin diye baktıklarına inanıyorum artık. edit: yazım/imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 japonya da ki depremler http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_earthquakes_in_Japan türkiyedekiler http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_earthquakes_in_Turkey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 jor el e katılabilirsin bak istanbulda deprem adına bısıler yapmak ıstıosan, çalışıo elemanlar. Onun dısında, guclendırme calısmları yapılıo sanırım ama ne derece bılmıorm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 istanbul'da gene binaları kontrol edip yıkılması gerektiği söylüyolar eğer bina dandikse, ama o binada yaşayan 1 kişi bile yıkılmasın derse yıkamıyolar. Hatta bu konunun geçtiği film bile var, 11'e 10 kala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 filipinlere de ulaşacakmış, ben dalışa gidecektim... (kötüyüm, ben kötü) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar