Captain Logar Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 farming hakkindaki benim tecrubelerim; *ilk olarak 16*16 arsa veren gorevi yapin mutlaka ki 8*8 arsanizin blueprinti bosa ciksin ki onun ile de farming workstation yapmamiz lazim!! 16*16 arsa veren gorevde karsi kitaya bir trade gorevi veriyor, oraya o trade yi yapmak suicide :) ama gorevde tam anlasilmayan su; oraya teslim edilmeyecek, sadece o bolgeye gotureceksiniz. ben soyle yaptim, atladim sandalima kicim kicim yanastim limana dogru, baktim dusman gemiler falan pusuya yapmis liman cevresinde. daldim suya dipten limana yardirdim, 50-100 metre kala gorev tamamlandi dedi :) oksijenim bitmek uzereydi ve yukarisi dusman kaynadigi icin kurtulma sansim yoktu. bende sirtimdaki paketi salladim denizin dibine, oksijenim bitene kadarda cikmadim :) ne paketi kaptirdim, ne de loss verdim, baktim en yakin mezarliktayim :p recall ve 16*16 arsa tapusu elimde :D *ikinci olarak 16*16 arsasi elinize gecti, 8*8 i dest. yapin ama önce unutmayin 1g luk bir sonraki haftalik kirasini ödemediyseniz 1 gun sonra geliyor maille geri, öderseniz hemen! 8*8 arsasi elimize gecti, farmer's workstationu Carpentry'den yapalim ve 16*16 arsamizin bir kosesine atalim. cok para harcadik dimi?? Hemen 5gold kazanalim o zaman; Farmers workstationu acalim, quest bolumunde istenen esyalari AHdan satin alip, o yemegi yapiyoruz ve tataaaaaa XP+ 5 gold hemen kazaniyoruz + bir paket veriyor acinca icinden yine cesitli hediyeler cikiyor bana 2 defa extra 9 gold daha cikmisti :) 16*16 arsamizi attik (eger yer bulduysak) ve farmers workstation hazir, sonra?? az sonraaaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 sadsad ben dün icra yemiş adamın scarecrow'unu patlatarak yerini aldım muhehe benim bildiğim yok, ben random gezerken buldum hep ama hiç geri dönüp kontrol etmedim, 3 saat önce bulduğum noktaya bir dönüp bakayım ağaç çıkmış mı. bu arada oyuna acilen weather changes gerekiyor. inanılmaz güzel bir ambiyansı var. tek eksiği, kar-yağmur-sis-fırtınalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Ya totemic seni eve gotureyim deyince bende hafiften tirsmadim degil hani sjsjsj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 baktım ağaçları önceden kestiğim yre yeniden çıkmış ağaçlar fakat young olduğu için gather yapamıyorsun sadece uprooting var, o da fena değil aslında 10s veriyor vendor tanesine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Captain Logar Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 yukaridaki yazimin devamidir!! 16*16 arsamiz hazir, farming workstation hazir ne lazim?? tabi ki log lazim ivir zivir icin ama agac ekince cok yavas toplaniyor bu lanet log. o zaman agac ekmeyecegiz, patates ekecegiz :) * seed vendorundan 160 patates alacagiz, 40 silver! * cifligimize gelip farmer Workstationdan, farming - farming seed bundles - potato eye bundle yapacagiz 16 tane! bu sayede tek tek ekmek yerine 10 lu grup halinde ekebilecegiz (daha az is) * 16*patates fidanimiz ektik, suladik yaklasik 3 saat sonra hazir hale gelecek! *3 saat sonra toplarken her bir demetden +30 patates ve 5-8 arasi bait worm cikiyor!! *hesap zamani; 40 silver fidanlara verdik! 16 demet patates fidesinden 16*30= 480 patatesimiz oldu, yani vendora satinca 48 silver yapiyor. 8 silver simdiden kardayiz! 3 saatlik patates hasatindan +100 kadar bait worm cikiyor!¨ 100*7.5 silver= 7.5gold!! her 3 saatte bir 7.5 gold bait wormdan kazaniyorsunuz, yani 12 saatlik bir agac ekip bicene kadar ayni surede patates ile 30gold kazanabiliyorsunuz! Bu para ile istediginiz herseyi alabilirsiniz, hadi kolay gelsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Abi işte direk eve kafası, log lazım ama patates ek çünkü daha efektif, oyunun metasıda böyle olcak işte. Benim sevmediğim olay bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Captain Logar Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 evede de seviyordum, bunda da sevdim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Amaç golda ulaşmak bir şey üretmek değil yani demek istedğim. En efektif nasıl gold kasarım diye uğraşıyorsun bir ürüne herkes yüklenince o ürünün fiyatı düşüyor, başka bir piyasaya kaymak istyiorsun bir süre orası öyle gidiyor. Ama eninde sonunda herşey excelde sheet olarak karşında saatde ne kadar nerden para geliceği. Böyle daha creative şeyler olsa fiyatını kendin belirlersen filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Captain Logar Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 amac golda ulasip daha buyuk pahali seyleri yapmak :) asil amacim Black Pearl, aha da buraya yazdim! random olsa hersey daha guzel olurdu dedigin gibi ama eve kafasi iste, anca buna calisiyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 arz talep piyasası olduğu sürece başka bir alternatif söz konusu değil. oyunda log'un kullanımı oyuncu başına 150 iken, fasülye 20 ise log'un daha çok üretilip, satılması kaçınılmazdır. bu dengede zorluk ve risk ile dengeye oturur. herşeyde böyle olmuştur zaten. gerçek hayatta da böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Log çok üretildiği zaman fiyatı düşecek tamam player-driven ekonomi diyor zaten ama işin sonunda sistem mekanik olucak tamamen ne üretmek istediğine kendin karar vermiceksin piyasada en efektif ne üretiliyorsa sende onu üreticeksin. Benim demek istediğim sadece kendin bir şekilde random birşeyler üretip fiyatını belirleyebilsen ve ürettiğin üründe ismin yazılı olsa uo gibi o tür şeyler olsa, kısaca sanat olsa işte oyunda biraz. Atıyorum kılıç yapıyorsun random roller ile max statlarda bir kılıc rolledin unique olmasa bile rare bir şey marketde çok az var yada yok fiyatı kendin belirlersin gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 dediğin sistematik olarak imkansız abi. uygulanabilir bir fikir değil yani. yapabileceğin en extreme örnek bazı oyunlarda olduğu gibi sana verilmiş bir template üzerinde verilen toollar ile tasarım yapmak olabilir dekoratif olarak. tasarımın ne kadar iyi ise o kadar fiyat koyarsın. o dekoru evine almak isteyen ödeme yapar alır gibi. landmark'taki tasarımların daha eşyalara uygulanmış hali. mesela armorlara oyma, kakma, boyama falan yapılabilir. customization şeklinde. ama o da yeni bir şey üretmek değil yani, var olan bir şeyi customize etmek. senin dediğin uygulanabilir bir fikir değil zaten. sistemize edemezsin onu. o dediğin rng abi, her oyunda var zaten? zar atıyorsun craft ederken, statları ona göre geliyor. belli bir şeyin üzerindeyse rare oluyor, atıyorum ultra rare bir üst seviye kaliteye sahip oluyor. ama şu kaçınılmaz bir şey, ah'de o raredan yüzlerce olacak, unique'den az bile olsa sadece sende veya birkaç kişide olmayacak. rng her türlü başkalarına da gülecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Second Life galiba bu konuda en kapsamlı olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Abi o bile bir şey evede yok mesela o olay. AHnin ve bankın global olması nasıl peki ticareti etkiliyor mu ? yine belli trade routeları kullanmak zorundasın galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 valla ben hala ticarete giremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 bu arada kendin müzik yapıp, flut ya da lut ile bunun çalınmasını sağlayabiliyorsun. başkalarına da bu kendi bestelediğin müziği satarak dediğini yapabilirsin bence, ama kim senin bestelediğin müziğe altınlarını saçsın onu bilmiyorum.:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Bak o müzik olayı çok güzel, APB'de vardı beste olayı 8-bit beste yapabiliyordun ve işin güzel tarafı güzel birşey yaparsan kapış kapış gidiyordu işte bahsettiğim olay bu benim, olması çok iyi. APB bu konuda epey başarılı hem kıyafet dizayn hem müzik dizayen ve özellikle karakter dizayn tooları olmak üzere. Dövmeler filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 ya genel olarak stüdyolar oyunda 2-3 aspecti iyi yapmaya odaklanıyorlar, herşeyi yapayım dedin mi olmuyor zaten. apb'de mesela 3rd person shooter aspect'i dışında oyun baya kötüydü. pvp çok basitti. hiçbir derinlik vs. yoktu. archeage'de de ticareti ve ticaretin pvp'e entegrasyonu üzerine çalışmışlar. naval pvp'e odaklanmışlar. genel olarak üretim ve craft'a odaklanmışlar. ama pve'e bakıyorsun basit themepark seviyesinde inanılmaz yüzeysel. questlere bakıyorsun themepark yüzeyselliğinde. yani herşey bir arada olmuyor ne yazık ki. iyi olan tarafının önemli olan taraflarının olması önemli günün sonunda. ESO'daki gibi milyon dolarları seslendirmeye verip, 77 tane dungeondan 68 tanesi duplication oldu mu stüdyo gerizekalı demektir benim gözümde. karakter animasyonunu düzgün yapamadıktan sonra quest veren adam bana morgan freeman sesiyle hikaye okumuş değeri 0. pve beklentisi olan adam archeage'i alsa bence 2 haftada falan bırakır mesela oyunu. hiçbir özelliği yok çünkü. ama oyunun sunduğu şeyde bu değil zaten. günün sonunda olan projenin scope'una bakıyor. scope'u değerlendirip kendine uygun olup olmadığına öyle karar vermek gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Evet abi baktım şimdi tam istediğim şeyler var second life gibi, ssler kore serverlarından adam starbucks yapmış, bir tanesi konser veriyor alt tarafta. Çok acaip şeyler var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
denalir Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Loglar ah de baya pahalı, her agaç, işlenirken düşük bir ihtimalle kendine özgü rare drop bırakıyor.Mesela ben mahavi' bölgesindeyim, rubber tree'den rubber bark diye özel bi drop düşüyor, bu rubber bark'ta sadece mahavide yapabileceğiniz özel trade pack'lerden birinin ana girdisi. fln fln, 8x8 tarlama sadece 4 adet dikilebiliyor, gerisi için doğada ava çıkmanız lazım. fidan hali vendorda 7 silver, uproot yaparak sapling düşürme şansı var, işte oyunun tarzı burda kendini gösteriyor, lvl kasmalıyım düşüncesi gidiyor, doğada rubber tree bulmalıya dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Bi herifin evinin arka duvarı :D Çok iyi lan oyun alıyorum artık kesin 25inde kredi kartını boşaltıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 asdasd dediğim olay buydu işte, belli bir template üzerinde tasarım yapabiliyorsun - mmo'da gidebilecekleri son nokta bu özgürlük olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Abi zaten template oyunun kendisi oluyor yani ortaçağda starbucks saçma ama oyun izin veriyor yani. Neyse tabi kore ve eu serverları arasında fark var ama bilmiyorum böyle şeyler euda olucak mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 KORE SERVERLARINDA ANNEN GUILDI HQSU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar