Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne yapmalı ?

pinkporing

Öne çıkan mesajlar

DDO f2p ya.

Yalnızca content in tamamı free değil, free questlerin yanısıra quest packler, birkaç class, race ve bonuslar filan var. Ama yine de level 12-13 e kadar rahat rahat kasabiliyosunuz free questlerle. Biraz ince hesap yapınca 14-15 e kadar çıkıyo bu aralık(ama çok sıkıcı oluyo böyle). Yani tek kuruş ödemeden bile ciddi ciddi oynamak ta mümkün(max. level 20).

Paralı kısımlar için de ya VIP almanız gerekiyo(aylık ücret), VIP olduğunuz sürece bütün hepsine erişiminiz oluyo.
Ya da bonusları quest packleri filan satın alabiliyosunuz. Aldığınız seçenekler accounta kayıtlı oluyo, yani aylık ödeme yapmadan kullanabiliyosunuz.

yalnız şimdi böyle diyince şüpheye düştüm. farklı DDO serverlarından bahsediyo olmamız mümkün mü? Eskiden avrupa ve amerika serverları ayrıydı, avrupa serverlarında f2p yoktu ama sonra birleştirmişlerdi filan hepsi bu düzene geçti sanıyodum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim tamamen ücretsiz olarak oynanabilen tek oyun bir vanilla wow private serverı.

beleşe oyun yok...

üstteki postta yazıldığı gibi ddo'da oyun sonuna kadar gidilebiliyor ama bazı dungeonlara girilemiyor, cash shopta class satılıyor falan... ama oynanabiliyor oyun sonuna kadar.

bir daha edit: boi'de oyunun cash shop currencysi oyun içi altınla satın alınabiliyor. yani bir yerde harbi f2p ama çok altın kasmak lazım. oyunda üç türlü currency var:

1)parayla satın alınan
2)oyunda zaman harcadıkça kazanılan
3)bildiğin oyun altını

işte cash shop currency açık artırma vasıtasıyla oyun altınına satılıyor.

allods online'da da benzer bir durum var ama fiyatlar çok uçuk. o yüzden iyi bir örnek sayılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

uzun lafın kısası "kandırmaca". warhammer onlineda da endless trial var. rank 10a kadar takılıyosun sadece empire-chaos mekanında, süre limiti de yok. kabaca buna da f2p denebilir ama esasında adam keklemeden ibarettir. yukardaki mesajımda da dediğim gibi; %100 f2p bi oyun görürseniz seslenin, mutlaka gelirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
DDO'da free ne kadar fark var tam bilmiyorum ama ben hiç grid yapmadan, her questi üç-dört kere son zorluk seviyesinde bitirip geçiyorum. Free'de son zorluğa çıkmak için zaten iki kere bitirmiş olmak gerekiyor sanırım. Itemlar (loot itemlerı), XP filan da zorluğa göre değişiyor. Bir de Half-elf Monk oynuyorum, free'de bir sürü grind lazım bu class ve race için. Ayda 500 credit veriyorlar, onla da hireling alıyorum dükkandan solo yaparken ya da gruba aniden bir adam gerektiğinde kullanmak için. Dükkanda satılan hirelingler daha iyi.

Free oynarsın ama grindfest olur gibime geliyor. Oyun iyi, en farklı yanı şu: yaratık öldürmekten XP almıyorsun, XP quest objectivelerine dayalı. Grindden kasıt yani aynı görevi bir sürü kere bitirmek. Ama grind kasmadığım için kaç kere tekrarlaman gerek bilmiyorum işte.

Oyun sistemi belli zaten, dnd. Yani mekanikler sağlam. Özgün MMORPG'ler arasında. Kimse çıkıp dnd WoW'dan çalıntı da diyemez zaten =)

VIP olmak parasını verip keyfini çıkarmak oluyor sadece gibi geliyor bana. Ben grind yaparım, zaten vaktim bol diyorsan o kadar gerek yok. Yok ben girer, bir oyun atar, çıkarım diyorsan VIP al derim. Oyun f2p diye reklamı yapılan Allods gibi oyunlardan daha f2p yani.

MobA'larla MMORPG'ler arasında iyi bir denge sundu oyun bana tamamen quest tabanlı ilerlediği için (gameplay olarak değil tabii, oynatma tarzı olarak (harcadığın zaman filan işte)), sevdim. Alternatifi yok oyunun sanırım, bir girin bakın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Güzele benziyor Xsyon ama harita küçük geldi bana böyle bir oyun için. Bir araçla ya da koşarak (skill kasıp maratoncu seviyesine çıkabiliyorsan) harita bir saat civarında geçilebilir.

Eğer her şeyi oyuncular yapacaksa, yollar filan da dahil, haritanın çok daha büyük olması lazımdı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...