Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran guide

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
öncelikle hayırlı olsun starcraft bölümümüz açılmış bende emektar starcraft oyuncusu olarak 3 5 bişeyler yazmak istedim :)
kısaca ırkları tanıtmaya çalışacağım umarım yardımcı olur
Terran
Kanımca oyundaki en eğlenceli taraf.Eğer defansif oynamayı seviyorsanız en iyi ırk starcraft gibi saldırıya dayalı bir oyunda bile saldırı-defans olayını dengede tutmayı başarırsanız(zaten terran bu yüzden zordur)Çok rahat rakibi alt edebilirsiniz
kısaca birimlerden bahsetmek istiyorum
SCV:Amele.Kaynak toplama,bina yapma,binaları ve mekanik araçları tamir etme özelliğine sahip.Tahmin edebileceğimiz gibi terranın belkemiği.Savaş alanında mutlaka 4-5 tane olmalı
Marine:En basit savaşçı ünitemiz tek başına pek güçlü değil ancak firebat ve mediclerle desteklenirse oyunun ortalarına kadar işinizi görür çok ucuzdur(50 mineral) bunkerların içine konabilir
Firebat:kısa menzilli önündeki bir kaç tane hedefe aynı anda vuran marinelara nazaran daha iyi bir atış gücüne sahip(16) bunkarlara mutlaka 1 tane konması gereken eleman stimpack* desteği var
Medic:Bütün infantry lerin dostu heal edebilmesinin yanında düşmanı kör etme gibi özelliklere sahip
Ghost:İşte benim favori ünitem karizması sayılarla ölçülmüyor :).Lockdown(mekanik ünitelerin haraket ve ateş kabiliyetlerini bir süre durduruyor) cloak(görünmezlik) Nuke(nükleer bomba) gibi kabiliyetleri var.Daha uzun menizi olduğu için bunkerlarda marine yerine tercih edilebilir
Vulture:Kendisi inanılmaz gereksiz olmakla beraber karşı taraf dedektör getirmiyecek kadar yeniyse işe yarayabilecek mayınlar bırakıyor tabi sadece 3 tane bırakabildiği için sonra kullanışsız.
Siege tank:İnanılmaz bir menzili ve hasar gücü var.Normal modda 30 vururken(tabi bu modda hareket edebiliyor ve menzili az) Siege mode a geçince 70 gibi bir damage ve inanılmaz bir menize sahip oluyor.Gerekli
Goilath:Halk arasında robocop diyede geçiyor :) kara birimlerine pek hasar vermesede havaya karşı etkili
Wraith: en basit uçak görünmez olabiliyor
Valkyre::havaya karşı bir sürü az vuran roket atar.Karşi tarafın hava birimleri varsa çok güzel çünkü kalabalıktan micro yapılmıyor :)
Battlecruiser:Yavaş pahalı(400-300)ama hayvan hp e sahip yomato gun upgrade i ile ölümcül
ama yapması çok uzun sürüyor
dropship: birim taşıyor işte
science vessel:Dedektörümüz savaş alanında en az 1 tane mutlaka olmalı ayrıca elektromanyetik şok gibi özellikleri var
umarım yardımcı olur uzun süredir oynamıyodum starcraft eksik bişey varsa eklerim
vaktim oluncada zerg ve protoss yazacağım
sağlıcakla kalın :)[signature][hline]Ghost1989, 10 Aralık 2003 15:29 tarihinde demiş ki:
HACKED BY PROCAST HACKING TEAM
Mesaj tarihi:
Marini kucumsemissiz biraz valla stim+medicle oyundaki en baba uniteleri bile alir asagi bu elemanlar.

Kormasi gereken uniteler ultralisk Guardian Reaver ve Siege tank tır.

Stim packsiz dolastirmayiniz bunlari degerlerinmi biliniz micro yapiniz hatta kasiniz marine dance yapmayı ogrenınız.

Vulture o kadarda bos bir unite degildir yani en azindan bence birincisi dropa karsi oraa buraya mine birakirsiniz sonta benim Reaverlarim hydralarim neden patladi diye inler rakibiniz. En onemli ozelikle yuksek dmg kapasiteleridir bu elemanciklar small unityelere cok vururlar ve Goon larla (Protoss Dragoonlarinin kısaltması) aznı zarar ve atak hızına sahıptırler dmgleri 20 dir. Ucuz durlar normalde hizlidirlar upg le dahada hizli olurlar =) burvak yaparsınız vu zırtapozlarla. Bana kalirsa tek dez avantajları ıcındekı tipin lavuk lavuk konusmasıdır.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
Baştan söyliyeyim..
-Zerg:Birimleri ucuzdur.Sürü taktikleriyle bence herkesi aşşağı alırlar.[Hele Zerglinglere bi adrenalin upgradeini yap ooOoh:P]Hava birimleri zayıftır.Brood Wardan önce çok ezikti bence hala eziq.3-4 tane Archon 6-7 tane Guardian Aspecti aşşaı alıyo attack upg olmadan.Brood Wardan sonra Devourer Aspect gibi bişi geldi ama yavaş.Ancak Zerg Queen yada Defiler ın özellikleri gerçekten çok canyakacak türden.Yapabildiğiniz kadar savunma kulesi[Ne deniyorsa artık:P] yapın.Ultralisklerde güzeldirde son zamanlar pek bi işe yaramıyo bence..[ŞU Dark templarlar çıktıktan sonra]

Yinede en çok sevdiğim ırktır..[signature][hline]Hoax®

"İsmet bi sıçtı, boku hala kurumadı.çünkü bokunu kiç kurutmadı, her fırsatta üstüne işedi." By Ra_d
Mesaj tarihi:
Alla bu aralar ezilen irk aslnda protoss zergi kullanan kullanıyo.
Unutmiyalimki Guardianlar oyundaki en uzun menzilli unitelerdir siege moddaki tanklardan sonra ki tanklar kirprasamaz guardianlarla daha hizli reaksiyon veririsiniz hizli saldirirlar terran ground nitelereninin bas dusmanıdır guardian itinayla wraith absilir bu yuzden guardiana karsı.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
terran zergi döver
zerg protoss u döver
protoss terranı döver[signature][hline]"http://www.paint.canavari.com" Anneni boya-babanı boya-arkadaşını boya kedini boya-köpeğini boya-kuşunu boya-balığını boya-mod'ları boya vs.

-Micheal Jordan mı ???
-Hayır cormadım

Genciz Güçlüyüz Atatürkçüyüz ...
Mesaj tarihi:
vulture'a oyundaki en gereksiz ünite yazmışsın beni benden almışsın hehe[signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki -
Mesaj tarihi:
vulture graldır hele spider mines yok mu[signature][hline]"http://www.paint.canavari.com" Anneni boya-babanı boya-arkadaşını boya kedini boya-köpeğini boya-kuşunu boya-balığını boya-mod'ları boya vs.

-Micheal Jordan mı ???
-Hayır cormadım

Mesaj tarihi:
said:
John_Petrucci, 05 Eylül 2004 01:40 tarihinde demiş ki:
terran zergi döver
zerg protoss u döver
protoss terranı döver

Bole bisey yok onu soyleyim once onu bunu suda onu dover falan diye. ha bide arkadas yazmis. bunu bole yazmıssın kotu olmus yerine bu yuzden kotu olmus bence boyle soyle diyelim sebep gosterelim dimi.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
terran zergi döver
zerg protoss u döver
protoss terranı döver

Starcraft ı oluşturan insanlar "bu sisteme göre oynu oluşturduk"
demişlerdi bakınız M.Ö[signature][hline]"http://www.paint.canavari.com" Anneni boya-babanı boya-arkadaşını boya kedini boya-köpeğini boya-kuşunu boya-balığını boya-mod'ları boya vs.

-Micheal Jordan mı ???
-Hayır cormadım

Mesaj tarihi:
yukarıdaki hadise lost temple'a göre, 1.08 öncesi yapılmıstı. ondan sonra degisti bazı seyler; yine lost temple'a göre söyle diyebilirim:

terran protoss'u da zerg'ü de ezer.
protoss ve zerg cekisir.

ehe bu kadar ne yazık ki..

ha baska maplerde degisir bu, terran da ezilir.

bir de şöyle bir çıkarım yapabiliriz:

ultra gosu zerg > ultra gosu terran > ultra gosu protoss > gosu terran > gosu protoss-gosu zerg > ortalama terran > ortalama protoss-ortalama zerg > hasu zerg > hasu protoss > hasu terran

yani yorumlayacak olursak:

ortalama veya gosu bir terranla çoğu oyuncuyu yenersiniz, çünkü terran oynayabilince güçlü. ancak kötü veya acemi bir terransanız, yine sizinle aynı seviyedeki protoss veya zerg'e yenilirsiniz.

her ne kadar somut bir kanıtı olmasa da(bunun sebebini o kadar iyi bir zerg olmamasına bağlıyorum) olabilecek en iyi oyuncu, zergden çıkar. çünkü zerg'ü sıfıra yakın hatayla oynar, zamanlamanızı iyi yapar, mapi de kontrol altında tutarsanız, herhangi bir mapte, herhangi bir ırkı yenersiniz. yani diyeceğim odur ki, mükemmel oynanan üç ırkın lider zerg olur. ama zerg'ü mükemmel oynamak diğerlerine göre çok zordur. çünkü hem büyük bir hız, hem başarılı bir zamanlama, hem de tecrübenin getireceği üst düzey bir içgüdü gerektirir.
Mesaj tarihi:
vulture gereksiz dedim bu benim görüşüm neden
çünkü factory gerektiriyor yapmak için ve siege tank bir adım arkasından geliyor.ucuz olabilir ama siege tank 70 vururken vulture 20 vuruyor
ha karşıdaki dedektör getirmezse(ben sürekli patrol yaparım base etrafında) inanılmaz hasarlar verebilirsiniz
eğer çok zorda değilsem vulture yapmam ben
terran protoss u çok pis döver niyemi
çünkü protoss un bütün birimleri mekanik olduğundan azcık kabiliyet ile hepsini lockdown edebilirsiniz[signature][hline]Ghost1989, 10 Aralık 2003 15:29 tarihinde demiş ki:
HACKED BY PROCAST HACKING TEAM
Mesaj tarihi:
Herdeyse butun uniteleri makanikmi?

Zealor tepmlarlar mekanik degil ve bunlar genelde protoss ordusunun bel kemigidirler. Terran oyuncusu iyi protoss oyuncuundan psi storm yememen icin ugrasir. sen dizersin siegeleri oda gelirmis bi psi stormla siegemis marinmis medicmis birakmiaz hadi medicleri marileri kacırdın sıegelr toparlanıp gıdemez o kadar hızlı zaten ahır hasarlı marınleride scoutlarla zealotlar alır. Genel olaraki protossa karsi siege giden oyuncunu karsisina boyle bir soncu cikar. Lockdownla alsan alsan goonlarla carrierları alırsın genelde scoutlar locklanmadan ghostlarını yerler. Protossa karsi oynarken dikkat edin derim wraithszi gezmeyinde derim.

Vulturein tanesin 75 mineraldir gaz istemez cok hızlıdırlar bunlar zealot templar hydra gibi kilit uniteleri yerler. kasarsaniz marinede yerler minelarla.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
Makas Kağıt Taş üçlüsü gibi bu ırk döngüsü:
Protoss Terrana üstün
Terran Zerge üstün
Zerg Protoss a üstün

Gerçi bunlar sadece göreceli kavramlar , bence iyi bir oyuncu elinde her ırk diğer ırklara üstündür.[signature][hline]Zamanında Medicgsnin FiXXXeR[WoD]'u
In RunUO We Trust
KrynnOnline Owner & Core Developer
Dalamar?
Mesaj tarihi:
Ben de son cümlene kesinlikle katılıyorum Dalamar.

Ha sen iyi oyuncu musun dersen hayır, fazla sık multiplayer SC oynayan biri değilim. Genelde masaüstü rpgsini oynar arada arkadaşlarla kozlarımızı paylaşırız. Onun dışında çok az oynamışlığım vardır ama iyi oyuncuların yaptıklarını gördüm :)[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
said:
HellWalker, 04 Eylül 2004 23:03 tarihinde demiş ki:
Hava birimleri zayıftır.

en guclu hava birimleri zerg tedir ancak fazla masrafli ve kullanmasi zordur . zerg havaya hukmeder olay budur .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
Cuce, 04 Eylül 2004 23:22 tarihinde demiş ki:

Unutmiyalimki Guardianlar oyundaki en uzun menzilli unitelerdir siege moddaki tanklardan

goliathlarla menzili aynidir guardianin . 9 hex.[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
su irk suna ustun diyen adam lutfen sc ile ilgileniyorum ya da sc super oyundur demesin . her irk esittir . acik ve net . tek farklari kullanim sekilleridir . her oyuncu her irkla oynayamaz .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
gene gereksiz şeyler

tvz = sscience çok olsun irridate i kullanin marine medic kontrolünüz iyi olana kadar bişi yapamazsiniz bu match up da iyi olduktan sonra da kolay

lurk gelene 2 inci facktory i atmayi unuymayın

tvp= aşırı kolay match up mapi görün ne oluyor bilin yeter tank+vültüre basin oyunun ilerleyen dakikalarında goliath teknolojiniz olsun carrier fln a hazirlikli olun

tvt= size kalmiş ister 2 starport tan wraith çikarsınız ister 2 fack atar tank çıkarsınız droplara dıkkat cloak wraith e dikkat birde oyun uzamadan battle a gogogogo
Mesaj tarihi:
One sen anliyosun ben anlıyorum am amıllet anlamaıyo terımlerı daha az battle net aksanaıyla konusda mılletde anlasın o kadar yazıyı 10 kelimeylede yazardim ama yazmaidim kisaltma kullanamdim bilmiyende ogrensin diye.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
Yaw hiç mi protoss oynayan yok? Protoss guide isteriz..[signature][hline] Aşk ve pilav böceği
"To empty your mind is to fill your grave."

Llama, 13 Ağustos 2004 01:34 tarihinde demiş ki:
ben delıklerıme onem verıyorum

Mesaj tarihi:
said:
OneWayStreet, 05 Eylül 2004 20:41 tarihinde demiş ki:
gene gereksiz şeyler

tvz = sscience çok olsun irridate i kullanin marine medic kontrolünüz iyi olana kadar bişi yapamazsiniz bu match up da iyi olduktan sonra da kolay

lurk gelene 2 inci facktory i atmayi unuymayın

tvp= aşırı kolay match up mapi görün ne oluyor bilin yeter tank+vültüre basin oyunun ilerleyen dakikalarında goliath teknolojiniz olsun carrier fln a hazirlikli olun

tvt= size kalmiş ister 2 starport tan wraith çikarsınız ister 2 fack atar tank çıkarsınız droplara dıkkat cloak wraith e dikkat birde oyun uzamadan battle a gogogogo
kusura bakmada ingilizce kelimeleri yazamıyosan gayet güzel var olan türkçe karşılıklarını kullan[signature][hline]thanatos, 4 eylül 2004 00.30 tarihinde halıya kusmuş ki:
Mesaj tarihi:
said:
John_Petrucci, 05 Eylül 2004 01:40 tarihinde demiş ki:
terran zergi döver
zerg protoss u döver
protoss terranı döver

oyuncunun durumuna göre değişir ben sana Slayers Boxer[t] , Ogogo[z] , nalra [p] nın farklı ırklara yenildiği replayler var herkes her an yenilebilir bkz bilen bilir NaDa vs JaeDuk[signature][hline]Lil'Alur for Shar
  • Yeni Oluştur...