Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden gelenekselleşmiş ve oturmuş bir ödül sistemimiz yok?

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

bahsettiğim şey genel olarak türkiye. az önce bir ödül töreni izledim mesela, yine törene gelmeyi kabul edenlere verilen ödüller vıcık vıcık saçmalık.

üniversiteler bir sürü ödül töreni düzenliyor, ben de bir kaç sene komite başkanlığı yaptım, anket yapıyorduk güya ama gidip görüşüp gelmeyi kabul eden meşhurlara veriyorduk ödülleri, çünkü gidip temsilciye vermektense şahsın bizzat gelmesi çok daha etkili oluyordu.

en son siyad'ın film ödülleri vardı işte, rezalet geçti o da.

oscar çok leş mesela evet, siyasi oluyor önemli ödüller. ama oscarlı adam da oscarlı oluyor be abi, ne bileyim cannes mesela, altın ayı sanırım berlinde.

bizim memlekette eyyamcı olmayan bir ödül var mı cidden? insanların almak için heyecanlandığı, törene girerken lan acaba aldım mı hakketen diye düşündüğü bir tören var mı?

en popüler ödül'ü kral video müzik ödülleri olan bir ülkeyiz neden böyle?
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

altın portakal falan yok muydu bu memlekette yav

orası da hep kankacılığa bağladı ya. bir de mesela bi sene adil olalım diye kasıyorlar, sonra meşhurlar küsüyor, daha da gelmem antalya'ya tribi çekiyorlar.

amerika'da oscar'a ödül vermediler daha da gitmem diyen duymadım ben daha, oscarı eleştiren vardır ama, ödül vermediler böhühü diye gitmiyor bizimkiler.
Sosyal ağlarda paylaş

cunku milletce sanata sanatciya deger vermiyoruz.

parasi olan adam sanata verilecek odule bagista bulunmuyor. oyle olunca ortam "lan suna odul vereyim de benim isimi yapsin"cilara kaliyor. yoksa paticik olarak hepimiz cikarip birer bilgisayar parasi bagislasak super odul toreni yapariz. ama soru burada. yeni bir bilgisayar almak mi bir odule bagis yapmak mi. cevabi konuyu acan arkadas versin, konu kilitlensin.
Sosyal ağlarda paylaş

zıahah

neye ödül vereceksin?

birbirinin aynısı berbat aşk filimlerine mi yoksa eski memedali, şimdi şafak sezer, gelecekte xyz'nin rol alacağı yılışık komedi filmlerine mi?

gerçekten çöpe atılacak kalitede, arkada standart bir DOMB DOMB DOMB sesi üstüne "kalbim kırık yaralı bir kuşum
ama seni aldattım oyna nonoşum" gibi sözleri olan türk pop şarkılarına mı?

bu kısımlarda gerçekten kaliteli o kadar az iş var ki! ödül verecek 5aday toplayamazsın.

az daha kaliteli işler yapsınlar önce.
ha mesela kırmızı ödülleri var, kristal elma. o kötü değil.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

zıahah

neye ödül vereceksin?

birbirinin aynısı berbat aşk filimlerine mi yoksa eski memedali, şimdi şafak sezer, gelecekte xyz'nin rol alacağı yılışık komedi filmlerine mi?

gerçekten çöpe atılacak kalitede, arkada standart bir DOMB DOMB DOMB sesi üstüne "kalbim kırık yaralı bir kuşum

bu kısımlarda gerçekten kaliteli o kadar az iş var ki! ödül verecek 5aday toplayamazsın.

+ turkiyede bi odul verilecekse once aileden insanlara, sonra arkadaslara, sonra diger tanidiklara verilir. hicbiri yoksa ayni ideolojiden olan insanlara verilir.

hatta ben odul veriyo olsam once kendime veririm
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

zıahah

neye ödül vereceksin?

en sevisgen padisah odulunu sulumana verebiliriz, hakediyor adam
Sosyal ağlarda paylaş

Eleştirmenlerin marjinal olacaz derdiyle oy verdikleri organizasyonlar yapılmasın. Adamların seçtiği filmi 100bin kişi bile izlemiyor, ama yılın filmi.

Bak oscar a öyle bir durum var mı?

Aynı zamanda sanatçılarında bu ödüllere saygısı olması lazım. Adama en iyi yönetmen ödülünü veriyorlar, beyefendi kot pantalon, t-shirt ile sahneye çıkıyor. Ama aynı arkadaşa Altın Ayı yı verseler o kıyafetle sahneye çıkabilir mi? Bırak sahneyi salona alınır mı?

Hıncal Uluç un bu konuyla ilgili her sene yazdığı herhalde 4-5 yazı vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...