Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fobiler

Leadman

Öne çıkan mesajlar

Pasta said:

vaniLLe said:

FromTheHell said:

küçükken karınca yiyodum ben salak gibi. şimdi dokunamıyorum.

YA =$ =$ SDOFISD
daha adını gorunce kasinmaya basliyorum 6 HARFLİ DİCEKSİNİZ ONA!!!

Kıyamam.

BU NE LAN! EKMEKNAPIYOSUNCANIM?

ahahahahaha
saymasini bilmiyomusum?! 6 harfli ne ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Pasta said:

Abi öyle bi post yok ya.

ya cidden hiyarsin sen, kendim yazdim sandim :( ben de ayri bi hiyarim demek ki.
aptal bi de türkce karakter kullanmis.

banlanman müstehak olmus.

edit:
Pasta says(17:18):
türkçe karakter kullanmadım
özellikle dikkat ettim

AHAHAHAHAHAHAH.
Sosyal ağlarda paylaş

Leadman said:

Fobisi olan, yenen falan var mı?

Ben de çok ağır bir yılan fobisi var. Fotoğraflarda görmeye bile dayanamıyorum, nefesimi kesiyor görmek resmen. Elim ayağım tutuluyor.

Yaklaşık 7-8 yaşlarındayken bir yılan görmüştüm. Aslında gördüm de diyemem, yanımdakiler göstermeye çalışıyordu ama ben ısrarla görmüyordum. "Geliyo geliyo" demişlerdi ve biz de kaçmaya başlamıştık. Sanırım o yüzden böyle bir fobi yer etti beynimde. Cidden çok fena bir şey.

Motosiklet ile gidiyordum bir gün, yol kenarında ölü bir yılan gördüm. Resmen bilincimi kaybettim. Motosikletin olağan titremesi ayağımı titrettikçe bacağımı hissetmemeye başladım. Çok fena bir şey cidden.

Herkes yılandan korkar az çok ama benimki çok bilinçsiz bir korku; fobinin ne demek olduğunu gösterir cinsten.

YILAN FOTOĞRAFI KOYMAYIN LAN SAKIN, FENA OLUYORUM.

oha yarım günde 8 sayfa olmuş.

fobi olarak şey var bende

yükseklik korkusu. örneğin köprüden çıkarken havaya veya köprü altına bakarken korkuyorum. yolda yürürken yüksek binanın (15 kat üstü) yanında havaya bakarken korkuyorum. böyle sanki düşecekmişim, devrilecekmişim gibi bir his geliyor.

karanlık korkusu. karanlıkta kendimi rahat hissedemiyorum, sanki karanlık beni yutacakmış gibi geliyor.

ölüm korkusu. daha önce bahsetmiştim bunu forumda, sanırım karanlık korkusuyla alakası var. ölünce karanlık tarafından yutulup kaybolup gitme fikri korkutuyor.

alev korkusu. sanırım 3 yaşımdayken elimi yaktığımdan dolayı bu var. çakmak çakamıyorum mesela, çaktığım zaman elim yanacakmış gibi geliyor, beceremiyorum.

bu fobilerle ilgili ne yaptım?
mesela alev korkusu için uzun çakmaklardan aldım. içine istediğin çakmağı koyuyorsun, tetiğe basıyorsun, uzun çubuğun içinden çıkıyor alev, korkmadan kullanıyorum.
karanlık için evin her yerinde fener var, gerektiğinde onu kullanıyorum.
yükseklik için ise, köprülerden uzak duruyorum, evim de 2. kat zaten.

bu arada yılan/böcek/örümcek fobisini anlamakta zorlanıyorum. bir hayvanın resminin nesinden korkulur yahu...
Sosyal ağlarda paylaş

terapiye gerek yok. yukseklik fobim vardi 10.katta oturmaya basliyinca alistim gecti. belime kadar sarkarim camdan.

roller coaster tarzi seylere hala binemem ama onu da yenmeye niyetim yok.

adamin da fobisi yilan zaten, en kotu ihtimal tvde gorur, onda da kanali degistirir senin yonteminle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...