Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blogspot Engellendi


Leadman

Öne çıkan mesajlar

Allah belasını versin bunların artık ya.

said:
Daha önce de Digitürk'ün şikayeti ile engenlenen Blgospot.com sitesine erişimin engellenmesiyle ilgili Superonline twitter hesabından açıklama yaptı.

Superonline'ın açıklamalası;

"Blogspot.com'un kapatılması mevcut tüm servis sağlayıcılarını kapsayan yasal bir zorunluluktur."
"Blogspot.com, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararına istinaden engellenmiştir."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanunen haklı olması bir yana Devlet'in kendi vatandaşlarının da haklarını ve isteklerini gözetmesi lazım. Direkt pat diye engelliyorlar.

Blogspot ile bir orta yol bulmaya kalksalar, zaten heriflerin işi yokuşa süreceğini sanmıyorum ben. Digitürk'ün Youtube ile anlaşması vardı mesela, Digitürk kendi girip siliyordu maçlarla ilgili telif istediği videoları. Benzer bir uygulama geliştirmek yerine, direkt "engeller geçerim, skimde de olmaz" mantığını anlamıyorum ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tam da ben blog açmışken, olmadı bu ya. Şansıma sokayım.

İşin ilginç yanı Google mesela bu engellere hep kayıtsız kalıyor.

Tek yapmaları gereken olay bildiğim ve anladığım kadarıyla engelli olmayan IP'ler üzerinden yayınlamaya başlamaları siteleri ama yapmıyorlar bunu.

Blogspot'un daha önce de engellenmişti IP'leri ve mesela ben blogspot tabanlı bir domain satın aldığımda IP'lerini değiştirmem gerekmişti ve o sayede Türkiye'den giriş sağlanmıştı.

Google ile defalarca kez iletişime geçmiştim ve sürekli bizi ilgilendirmez Türkiye'nin internet sağlayıcısı ile görüşün falan demişlerdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SoulCube said:

kanunen adamlar haklı ama.


İyi de milyonlarca blogger kullanıcısı da maç ayını yapmıyor.

Kaldı ki xxxx.blogspot.com diye oluyor siteler yani. Hangi sitelerde maç veriyorlarsa tek tek onları engellemek, bloggerı genel olarak açık tutmak gibi bir şansları yok mu? Olmadığına inanamıyorum şahsen, öğrensinler gereken teknoloji neyse, mağdur etmesinler masum halkı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Blogspot'un kapatılmasıyla ilgili açıklama

DIGITURK'ten Blogspot'a erişim yasağıyla ilgili kamuoyu açıklaması

Tüm kamuoyunun bildiği üzere, DIGITURK Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı ihale neticesinde 321 milyon dolar ödeyerek Süper Toto Süper Ligi maç yayın haklarını almıştır.

Yayın hakları DIGITURK’e ve LİG TV’ye ait olan maçlar bazı internet siteleri tarafından kanunlar hiçe sayılarak yayınlanmaktadır.

Kanunların kurumumuza yüklediği bütün yükümlülükler eksiksiz yerine getirilip içerik ve yer sağlayıcılar defalarca uyarılmasına rağmen internetten illegal yayın yapılmasına son verilmemiştir.

Son çare olarak yüce türk mahkemelerine başvurulup illegal yayınları yapan sitelerin verdiği zararın durdurulması talep edilmiştir. Mahkeme yasal olarak herşeyin yapıldığını ve ihlalin hala durdurulmadığını tespit ederek bu sitelere erişimin engellenmesi kararı vermiştir. Bu kararın uygulanması ile birlikte blogspotta bazı bloglara da erişimde problemler ortaya çıkmış olup, bu problemlerin tek sorumlusu uyarıldığı halde illegal içerikleri yapan sitelerin yayınını ısrarla durdurmayan google ve blogspottur.

Halkımızdan almış olduğumuz destekle Türk futboluna yaptığımız yatırımlarla birlikte, illegal maç yayınlayan kişi ya da kişilerle mücadelemiz devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla sunulur.

kaynak : http://www.digiturk.com.tr/DigiHaber/Blogspot-22un_kapatilmasiyla_ilgili_aciklama.aspx
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...