Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anatolia Map

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Map yaptıysan harita üzerinde kıbrıs büyüklüğünde bir bölgenin tek bir şehir yapmaya yeteceğini biliyor olduğunu varsayıyorum.

Ben Ultima oyuncularına sadece yurt dışındaki sunucularda gördüğü profosyonel bir build ile tanıştırmak için map yapmaya karar verdim.Bu işin yapılmasının zor olmadığını da bu işlerle ilgilenen insanlara atmaktır amacım. Bu sebeple geometrik bir şekil tasarlamam gerekiyoru. Türkiye haritası aklıma geldi. Çünkü herkes hangi şehrin nerede olduğunu bilecekti ve bunun üzerine bazı şehirleri ve build tarzını Sosaria'ya benzetirsem yabancılık çekmeyeceklerini düşündüm.

Sonuç olarak Anatolia'da bahsettiğim Kıbrıs üzerinde bir şehir vardır ve bir de mezarı vardır. Benim için oranın ismi veya Türkiye haritasına benzemesi veya şehrin gerek isim gerekse build bakımında gerçekçi olması önemli değil. İsmine Cystein diyebilirdim. Lefkoşa diyebilirdim. Girne diyebilirdim. Magosa diyebilirdim. Ama bunlar önemli değil. Çünkü bu harita üzerinde bir Role Play planlamıyorum.

Ama map2.mul üzerine inşa edeceğim harita Osmanlı dönemini anlatan bir harita olacaktır. O zaman her isime veya görselliğe istediğin kadar dikkat edebilirsin. Bu neden böyle olmamış diyebilirsin. Çünkü o harita da eski dönemlerin gerçek hikayesini büyük bir görsel ihtişam ile oynayacak oyuncular. Her pixele ve her noktaya dikkat edeceğim.Gump olarak yeniçeri kıyafetleri, padişahın kavuğunu görürken, world üzerinde bir cami ile karşılaşacaksın.

Kıbrıs şehri üzerindeki şehirlerin isimleri yerine Kıbrıs şehri demeyi tercih ettim. Bu ilkokulda şehirleri öğrenmediğimden değil sen gibi arkadaşların bunu bildikleri halde öyle değilmiş gibi davranmalarına ihtimal vermediğim için açıklama gereği duymadım. Bilmem anlatabildim mi?
Mesaj tarihi:
Emeğine kurban olduğum, ellerin ve hayal güçün dert görmesin inşallah.

@Cystein
Okumayı kestiysen çek git.100 tane topic okuyorum hergün 1 veya 2 tanesine cevap yazıyorum, boş konuşmanın manası yok.Şu yazdığın yorum böyle bir topiğin içinde luzumsuz.
Mesaj tarihi:
pardon abi bilemedik. topic'i senin koruduğunu büyüklerimiz daha önce bildirseler böyle bir terbiyesizlik yapmazdık.
hörmetlerimi arz ederim abicim
gel elini öpeyim
Mesaj tarihi:
hea? bizim serverda guardlar teleport olmuyolardi ki. muhafizlar diyince yakinda varsa kosuyolardi yardima.
ama iste random isim alma olayi biraz kötüydü. misnas trithde yusuf adi altinda bir guard görmüslügüm ssini almisligim ve staff arasi dalga gecmisligimiz vardi
Mesaj tarihi:
aslında ben naçizane bir öneri yapabilirim.

osmanlı ya da türk diye kasmaktansa, bu topraklarda var olan mitolojik, mistik vb her türlü şey harmanlanıp yeni bir fantastik dünya yaratılabilir. buna pers, sümer,hitit gibi şeylerin yanı sıra türki,islami şeyler de katılabilir.
sonuçta bizim bildiğimiz "klasik" fantastik dünya da belli mitolojiler üzerine kurulmuş ve daha sonra yavaş yavaş orta çağımsı bir havaya yaklaşmış durumda.
Mesaj tarihi:
medieval her zaman tercihim.Sevmiyorum artık Elf,orç,halfling vs vs.itici geliyor.Bi platemail giymis knight cok daha cekici yada sivri uclu buyucu sapkası giyen büyücü.o yuzden hala daoc,uo oynuyorum
Mesaj tarihi:
yok arkadaş bizim türklerde gram beyin yok anasını saten :P adam, gitmiş türkçeleştirmiş yok van hakkari şırnak doğulu seni pis adam git yaşına başına göre server aç allahm ya off neleri gördüm uo camiasında bunumudamı görücektik aneyy koşşş :D
Mesaj tarihi:
@b1vRiP

Önerin konusunda fikirlerimi belirteyim. Bu map0.mul dosyası sadece PowerPlay için tasarlandı.Ama sunucuların tür ayrımına karşıyım.O sebeple başka fikirler üzerinde yoğunlaştım.

Ama senin aklında tasarladığın düşünceler aşağıdaki sebepten dolayı biraz zor.

Ben daha önce mesaj attığım veya açtığım başlıklarda bir çok kişi ile bir konuda tartışmıştım.Konu ise Türkiye'de Role Play'in, grafiklerin, gumpların ve hikayenin profosyonel olduğu bir sunucu tasarlayan hiç kimse olmadı.Bunu yapmak için 3dmax veya 4dcinema, photoshop, 3d görselleme yeteneği olan insanlar ve bunun yanında world build içinde yeteneği en az benim kadar olan 3-5 kişi ile hikaye için bir çok tarih kitabını devirip profosyonel bir hikaye ile yukarı saydığım insanları yönlendirecek bir kişi gerekir.Yapılabilir mi? Evet yapılabilir.Ama bunun için şu an ki anlayış, insan ve yetenek yeterli olmayabilir.

Ama ben sunucuların RP PP PVP ayrımına karşı biri olarak, aynı sunucu içinde RP yapılabilme olayının üzerine gittim ve rol yapmak isteyenler farklı grafiklere, gumplara ve map'e sahip mul dosyalarını indirerek, belirli hikaye ve kurallar içerisinde RP yapmak zorunda bırakılacaklar.Kurallar dediğim şey ise RP kurallarıdır. RP puanı ile sizin hikaye içerisindeki konumuzu artıracak olan şey kurallara uymaktır.Öldüğünüzde isim değiştirmek zorundasınız ve yerinize başka biri geçmek zorunda. Siz ise bir köylü veya bir yeniçeri olarak hikayeye geri dönmek zorundasınız. Rol yaparken giydiklerinize dikkat etmek zorundasınız. Bir köylü zanaatkardır ve kalkıpta blackrock set giymesi ve savaşması puan kaybettirir. Bu tarz algoritmalar ile RP puanı belirleniyor.

Hikaye ise istanbul fethi öncesindeki dönemde geçiyor. Tabi bu daha sonraki aşamadaki harita için geçerli. Bizanslılar ve Osmanlılar ve çeşitli yerel beylikleri bulunan ve çok büyük olmayan bir harita. Bu haritada bir cami görebileceksiniz. O dönemdeki İstanbul'a çok yakın bir wb görebileceksiniz.Hikaye ile oyun arasındaki bağlantı ve dinamikler profosyonel bir şekilde tasarlandı zaten.Ama Rp için olan haritayı bitirmem için çok zamana ihtiyacım var.

Daha sonra bir sonraki dönem için yeni bir harita ve patch geliyor. Bu şekilde devam ediyor. Bu birazda şuna benziyor. Orta Dünya hikayesini parça parça gerçekleştirebilen kimse olmadı. Ama Osmanlı dönemleri için ayrı ayrı haritalar ve hikayeler ile gerçek anlamda ilerleyerek yaşayabileceksiniz.

Tabiki ilk etapta anatolia haritası ile tanışmanız gerekiyor.Bu sebeple PP olarak nitelendirdim.Tekrar söylüyorum. Anatolia'ya girdiğinizde kendinizi Sosaria'da hissedeceksiniz.

@Sebastiano

Senin gibi saygıdeğer insanlardan çok fazla olduğu için aslında başlık altında yazan bilgiyi okumayıp sadece resimlere bakarak, kendi kişiliğini yansıtan yorumlar yapan arkadaslarımız yüzünden size benzeyip boş konuşmak zorunda kalıyorum.

Beyninin kapılarını aç bize ve aşağıdaki yazılanlardan aklındaki sorunlarına cevap bulabilirsin.

-Hiç birşey türkçeleşmedi.
-Şehirler pixel olarak belirli aralıklarda seçildi ve ona göre yerleştirildi.
-Şehirlerin ismi de bugünkü isimleri değil eski isimleri kullanılacak.
-Türkiye haritası sadece geometrik bir şekilden ibaret.

Son olarak Cystein arkadaşımıza da söylediğim gibi, allah senin karşına hep senin gibi insanlar çıkarsın. İnşallah bir kızın olur ve doğulu hakkarili bir damadın olur.
Mesaj tarihi:
Purgatory*

Zamanında bende aynı senin düşüncelerin doğrultusunda bir sunucu tasarlamıştım. Ancak benim konseptim Medieval çağının üzerine Roma Cumhuriyeti ve Krallığı sistemini inşaa etmekti yani oyuncuları alt yapılı bir sunucuya koymak rp-pp ayrımı yapmamaktı. Bunu yapabilecek tecrübeye sahiptim ve ciddi tarihsel araştırmalardan sonra konsept'i ve sistemleri hemen hemen bitirdim. Derken birgün gerçek kafama dank etti. Herhalde madalyonun öteki yüzünü o gün gördüm. Neden modası geçmiş, kendimin bile girmek istemediği, oyuncu sayısı kıtlaşmış bir oyun için bu kadar emek ve vakit harcayayım? Üstelik makinem ve scripterım hazırken... O günden sonra Uo defterimi kapatıp başka oyuna yöneldim.
Mesaj tarihi:
@Purgatory

Her başlığa baktığımda insanları çok ciddiye aldığını görünce üzülüyorum, bu çalışmana olumsuz bir şey söyleyecek biri ancak emekten anlamıyordur.

Dünyayı kurtaracak bir iş yapmıyorsun, insanlar takdir etmeyebilir ama nasıl yerecek bir şey buluyorlar hayret
Mesaj tarihi:
Bu oyun geliştirmeyi hobi olarak düşündüğünüzde ve bundan zevk de alıyorsanız, profosyonelliğin başladığı yer de orasıdır.

Normal hayatımızda sevmediğiniz ve angarya olarak gördüğümüz işlerimizi hep kıytırık bir şekilde yaparız.Ben günlük yaşantımı yok etmeden hobi olarak yapıyorum.O sebeple bunun bana bir getirisi var. Bunun getirisi bunlar gerçekleştikten sonra alacağım övgüler değil bana kalırsa. Ben zaten karşılığını bunları gerçekleştirirken alıyorum.

@Eralph

Haklısın belki yanlış yapıyorum ama onlarıda şu dünyada birileri ciddiye alsın istiyorum. İnsan olduklarını unutmasınlar.:) eyw.
Mesaj tarihi:
bence bu yapılan haritayı dungeonlarla beraber map0 ın içine gömme hata edersin. komple dungeon bölümünü al map3 e map2 ye koy böylece katmanlar arası çalışabilirsin. ileri seviye client kullanımı yaparsan tek tek harita çizmene gerek kalmaz tek harita içerisinde katmanlardaki haritaları farklı çizersen 125 farklı harita çizme imkanın doğar tek bir binanın varlığı bile bir çok şeyi değiştirir.

türkiyeyi boydan sağa doğru büyüt dünyanın enine ve boyuna deniz sınırlarına mulde teleport type ı eklediğin yeni bir su çizimi kullan moveable objectleride ekleyerek dünya sonuna giden birini haritanın diğer tarafından çıkartarak kullanbilabilirliği arttır. madem mul editing konusunda sıkıntın yok yapılabilir olduğunu deneyerek görebilirsin söylediklerimi. birde haritaya atlas ekle katman katman dungeonlarıda haritayıda çizim olarak ekle.

yaptıkların güzel çok vaktini öldürme yukarıdaki yazında 3dmax vb. kullanılmadı çizimler yapılmadı adam gibi uğraşılmadı dediklerinin tamamı yapıldı excelle compiler bile yaptık o konuda da için rahat olsun. yaysat bayileriyle anlaşarak oyun kontörü bile yapıldı. ancak oyunu sen üretmediğin sürece bir tutunabilirliği yok.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Söylediklerini yapmak mümkün fakat Anatolia'yı yaparken amacım oyuncuların Sosaria'dan aldığı tadı almalarını sağlamanın yanında sürekli olarak patchler ile geiştirilebilir bir dünya yaratmaktı. Bu dünya da profesyonel bir world build ile alıştıra alıştıra karşılaşacaklar.Örneğin Endor sunucusundaki görüntüleri yapmak mümkün iken ben o tarzda bizim alışık olmadığımız bir görüntünün oyuncuya ilk etapta itici geleceğini düşünüyorum. Haritayı katmanlardan oluşturarak iki harita arasında geçişleri sağlamaktan ve büyük bir harita oluşturmaktan önce bunun etkilerini düşünürüm her zaman. Bir parçanın bütünü ne kadar etkilediğini.

O yüzden diğer mapleri kullanarak çok büyük ve Türkiye'nin gerçek niteliklerine benzeyen bir harita yapmak bana bir şey kazandırmayacağı gibi oyuncular da bu büyük ve gerçekçi haritadan tad alamayacaklardır. Çünkü Ultimada yeni bir harita oyuncular için çok itici ve zor algılanan bir tanıma sahip.Yapmak kolay ama sonucu her zaman daha önemli. Örneğin bir scripter çok güzel hatasız bir script yazar. Saygı duyarsın. Ama sunucunun etkileşimini ve dengesini o kadar çok bozar ki, farkında olmassın. Çünkü hala scriptin çok güzel ve zor olduğunu düşünüp oyunu bozan birşey olarak görmezsin.

Ben map2,3,4.mul dosyalarını aynı sunucu içinde farklı dünyalar oluşturmak için kullanacağım. Yani Role Play için ayrı bir harita yapıyorum ve bu harita map4.mul içinde olacak.Ve Gump anlamında çok zengin, Grafik anlamında çok çeşitli, Hikaye anlamında ise dönem dönem güncellenebilir bir düzen oluşturmaya çalışacağım. Örneğin Hikaye İstanbul'un fethinden başlayacaksa, bir dönem sonraki harita farklı bir dönemi anlatacak. Kıyafet ve grafikler de haliylen farklılık gösterecek. Ve rol dünyasına girmek isteyen oyuncular, gerekli mulları yükleyerek o dünyanın gözü ile görebilecekler. Rol yapmayan oyuncular yine aynı sunucu içerisinde standart mullar ile klasik haline gelecek Anatolia içerisinde oynamalarına devam edecekler.

Çok şeyler yapıldığından bahsettin fakat benim söylediğim, kimsenin yeni bir elbise çizmeye çalışmaması veya yeni bir item çizerek bunu ekleyen kimsenin olmaması.Benim gibi alanında uzman 5 kişi birleşebilseydi ve bu insanlar profesyonel bir iş yapma bilincine sahip olsaydı oyunu biz yapmasak bile çok kolay editlenebilir olan ultima da istediğimiz düzeni yaratabilirdik.

Ben bir başlangıç yapıyorum.Devamını getirenlerin olmasını umuyorum. Ve sürekli portallarda yardımcı kaynak ve öğretiler yayınlıyorum.En güzel ve doğru tarafı da bunu sadece hobi olarak yapıyorum.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Troll'ler saolsun Purgatory konuların silinmesini istedi. Yeni açılan başlığı sildim. Bu başlığı silmeye elim gitmedi. Kitliyorum. İlgilenen varsa Purgatory ile temasa geçsin.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...