Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anatolia Map


Purgatory

Öne çıkan mesajlar

Daha önce Patide açtığım başlıktaki TR haritasını tamamen bitirmek üzereyim.Anatolia ismini koydum.Diğer bahsettiğim bir çok şeyin son aşamasındayım.Türkiye haritasını itici bulanlar vardı patide ama onların yaptığı eleştirileri de dikkate aldım. Harita ve bir çok şeyi özenle tasarladım.

Ben yeni yapılmış bir haritanın oyuncuya itici geldiğini düşünenlerdenim. Yeni haritayı Sosaria gibi sahiplenmek çok zordur. Bu sebeple bu konunun üzerine eğildim ve oyuncunun Sosaria'daki vazgeçilmez görünüm, eşya ve mekanlardan kopmamasını sağlamak için Anatolia'ya bunları düzenli ve gösterişli bir şekilde ekledim.Ayrıca verdata kullanmadım ve Art olarak 1000-2000 arasında yeni item ekledim.

Örneğin; İstanbul

*İstanbul şehri, Britain'i andırmaktadır. Worldbuild olarak EA Games'in tarzını kullandım. İstanbul'u Britain sadeliğinde inşa ettim.
*İstanbul köprüsü Britain köprü gibi algılanacak şekilde tasarladım.
*İstanbul mezar Britain mezarın aynısıdır ve üst taraflarında ev kurmak için bölgeler vardır.İstanbula uzaklığı aynıdır.
*İstanbul'un köprü çıkışında çiftlik ve tarlalar vardır ve bu da yine alışılmış mekanların olması gerektiğinden koyulmuştur.
*Build olarak binaların bir çoğu Britain binalarına benzemektedir.Bu yaratıcılık eksikliği değil bilinçli olarak yapılmış birşeydir.

Örneğin; Zonguldak

*Zonguldak şehri tahmin ettiğiniz üzere madenci şehri olarak kabul edildi.Minoc şehrinin doğuya değil kuzeye dönmüş halini düşünün. Binaları ve yerleri birbirine benzer olarak yine sade bir şekilde inşa ettim.

Örneğin; Van

*Van şehri Cove şehrine çok benzemektedir.Build olarak yine EA Games sadeliğindedir fakat içerik olarak tabiki farklıdır.

Örneğin; Ankara

*Ankara Moonglow'un aynısıdır. Tek farkı etrafında deniz olmamasıdır.Ankara etrafında ev kurmak için bölgeler, hayvanat bahçesi, çeşitli evler vardır.

*Buccaner's Den şehrini tekrar baştan çizerek aynısını ekledim.

*Kıbrıs şehri Jhelom şehrini andırsa da aslında birbirinden farklıdır. Jhelom'u eğlence şehri olarak tasarladım.Bowling ve Bilardo salonu, Kumarhane, Havuz, Pvp alanları gibi mekanların yanında vendor binaları da tabiki vardır.


Diğer Şehirler
İzmir Şehri, İceland ve Hatay kendi build tarzımı kullanarak yaptığım şehirlerdir.Ekran görüntülerinin çoğunda bu şehirler vardır.

Dungeonlar ile çok ilgilendiğim için onlar daha bitmeden ekran görüntüsü koymak istemedim.Sadece bir tanesinin bir levelini ekledim fikir olması açısından.


-Haritaya oynamak için girdiğinizde Sosaria gibi kabullenip sahiplendiğiniz bir mape adım atacaksınız ve kendinizi yabancı hissetmeyeceksiniz.
-Sosaria'dan vazgeçmeyerek daha üst düzey bir World Build ile oynama imkanına sahip olacaksınız..
-Çok farklı ve gerçekçi dungeonlar ile karşılaşacaksınız.
-Anatolia'nın hatasız olması ile gelecek nesillere geliştirilebilir üst düzey bir dünya kazandırmış olacağım.

İyi Seyirler Bütün haritanın görüntülerini koymak imkansız.İçlerinden bazılarını seçerek 40 adet ekledim.İlk resim İstanbul Banka'dır.

Ekran Görüntüleri İzmir Hatay İceland Van


















































































Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Harita başarılı tebrikler ancak konseptiniz ile sistemler çakışıyor.

Sosaria'da kullanılan şehirler gerçek dünyadaki coğrafyadan alıntılanmadığı için birçok faktörü barındırabilir ve kimse "neden bu var" diyemez ancak Anadolu coğrafyasını kullanıp, şehir isimlerini bile aynı sayıp avrupai şeyler görürsek çok saçma olur (Lord, Lady vs).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Lord_Argos

Patch 1.0'da bir konsept yok.Zannettiğiniz gibi Türkiye haritası üzerinde oynanan bir eski çağ hikayesi barındırmıyor.Türkiye bir geometrik şekilden ibarettir.Ayrıca şehir isimleri eski isimlerden konulması düşünülüyor.

Ben Anatolia'yı yaparken hiç bir zaman Türkiye'ye uygun bir world build yapmayı aklımdan geçirmedim.

Roleplay anlamında tasarlanacak mekan veya görüntünün Türkiye haritası ile bağdaşacağını iddia etmedim.

Elimde İstanbul köprüsünü inşa edecek hatta bir cami bile yapacak grafikler ve itemler mevcut.Ama Türkiye'yi çağrıştıracak bir inşa yapmadım.Siyasi veya milli değerlerin haritanın içine sokulmasını istemiyorum.Sokulacaksa bile benim çizdiğim kurallar içerisinde bir hikaye içerisinde sokulabilir.Aşağıda bahsettiğim gibi.

Bu harita en hazır haliyle sadece PowerPlay bir sunucu için inşa edildi.Haritaya girdiğinizde Sosaria'dan ayrıldığınızı anlamayacaksınız.Bunun yanında gerçekten hatasız ve üst düzey bir world build ve çok güzel tasarlanmış dungeonlar ile karşılaşacaksınız. Milli açıdan bakmayı bırakmak lazım.Türkiye yerine herhangi bir geometrik şekil olabilirdi.Ama Türkiye haritası olması hangi şehrin nerede olduğunu oyuncunun bilmesi daha rahat algılamasına yol açacağı için kullandım.

Eğer Roleplay beklentiniz var ise "Power of the Role Play" isminde ikinci bir patch çıkarmayı planlıyorum. Bunun içinde sizinde bahsettiğiniz gibi Osmanlı dönemi hikayeleri ve buna uygun Gump ve Grafik olacak. Map2.mul dosyasına ayrı bir harita tasarlanacak. Role Play ile ilgilenen arkadaşlar orada milli değerleri de işin içine katabilirler.İstedikleri gibi eski çağ RP'si yapabilirler.

Örnek vermek gerekirse

Gump




Yalnız benim oluşturduğum hikaye ve sistem betikleri açısından RolePlay kuralları çerçevesinde insanlar o hikayeyi yaşatmak ve oynamak zorunda bırakılacaklar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

van gölü ve çevresinde gezinen van gölü canavarları varmı serverda ?
yada karadeniz bölgesinde fishing yaparken hamsimi yakalıycaz ?
bursa ve çevresi apaçileri ilemi meşhur olacak ?
güneydoğunun dağlık bölgeleri pk kesimemi ait olacak ?
izmir ve çevresinde simide gevrek, çekirdeğe çiğdemmi denmek zorunda ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

van gölü ve çevresinde gezinen van gölü canavarları varmı serverda ?
yada karadeniz bölgesinde fishing yaparken hamsimi yakalıycaz ?
bursa ve çevresi apaçileri ilemi meşhur olacak ?
güneydoğunun dağlık bölgeleri pk kesimemi ait olacak ?
izmir ve çevresinde simide gevrek, çekirdeğe çiğdemmi denmek zorunda ?
:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Purgatory said:

*Kıbrıs şehri Jhelom şehrini andırsa da aslında birbirinden farklıdır. Jhelom'u eğlence şehri olarak tasarladım.Bowling ve Bilardo salonu, Kumarhane, Havuz, Pvp alanları gibi mekanların yanında vendor binaları da tabiki vardır.
şurda okumayı kestim. bi şey dedim de ...
seni ilk okula da mı göndermediler evladım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Cystein

Bir insanın bir konu hakkında bilgisi yoksa fikir yürütmesi o kişinin bilgeliğinden değil cahilliğindendir demiş Atalarımız.

O sebeple Türkiye'nin jeopolitik veya siyasi konularının oyunun içine monte edilmesi gibi gerçekçi düşüncelerinizi kendinize saklayınız. Konunun tamamını okuyup sadece resimlere bakmayan ve Forum Kültürü olgusuna sahip bir kullanıcı olsaydınız bu haritanın sadece geometrik bir şekilden ibaret olduğunu ve bunun amacını da okumuş olurdunuz.

Lütfen bir tecrübe ve fikrinizi bizimle paylaşırken insanların sizin fikirlerinizden faydalanması için içine bir kaç "bilgi" de ekleyin.

Eğer geyik yapacaksanız kendiniz gibi bir forum başlığı bularak bu ihtiyacını giderebilirsiniz.

Son bir temennim daha var.Belkide bir beddua kim bilir.Bu hayatta allah sizin karşınıza sadece sizin gibi insanlar çıkarsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fikrim olmayan konu neresi onu anlayamadım ben.
ben de orta dünya haritası yaptım bir kaç başka arkadaşımla beraber bunun rp sunucusunu açık ve baya uzun bir süre oynadık. ama kalkıp da loth-lorien ülkedir demedik (keza şehirdir).

ben sadece kıbrıs ülkesine şehir demene güldüm ki halen çok gülünç. bakma sen bazı insanların beni o konuda terslediğine (aquilla) pek sevişmeyiz bazı insanlarla o kadar. yoksa kimin ne olduğu belli yani :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...