Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW'a güzel bir alternatif (faklı bir bakış açısı)


solidhammer

Öne çıkan mesajlar

6 yıllık wow oyuncusuyum ara verdiğim, baydığım, zevkle oynadığım çok zaman oldu hala oynuyorum dahada oynarım.

Riftten bahsedicem evet duyanlar, bilenler vardır. Ama ne wowu kötülüycem ne rifti övücem. WoW bölümüne açma nedenim bu konuyu WoW oyuncusu olmam ve MMOrpg nin sadece WoW olmadığının farkında olmadığımıza değinicem.

Bir sürü oyun çıktı ömürleride uzun olmadı biliyorsunuz Warhammer,aoc,aion en büyük sükse yapıpta ömürlerini nerdeyse tamamlayan oyunların başında geliyor (everquest 2, guildwars, lotro vbz genişletebilirsiniz listeyi)

Ben şunu yaptım wowu kapatmadım hesabımıda dondurmadım ama şunu düşünün EĞERKİ wowdan sıkıldıysanız önünüzde güzel bir alternatif var. Çok benzer yanları var ve bunların olması güzelde çünkü artık kalıplaşmış ve oyunun ergonomisini artıran bu özellikler yeni bir oyunda olmazsa o oyunun bizi tatmin edeceğini sanmıyorum. Eğer 1 ay hesabınızı dondurursanız 25 ytlye yakın bir para cepte kalıyor. Rift 75 ytl 25i gitti 50 ytlye (1 aylık bedava) yeni bir tat alabilirsiniz merakınız varsa Alternatife.

7-8. lvldan itibaren başlıyan riftler sürekli etkileşim içinde olan map binbir çeşit talent ağacı alternatifi yapabileceğiniz zevkli bir oyun. PvP si daha çok massive fighta yönelik olduğundan çok fazla üff şu class op şu class underpower denmiyor. Ama çok çok çok alternatif var oynanabilecek. 4 class ve her classın 9 alt classı var gibi düşünün. istediğiniz classı seçtikten sonra farklı rollere bürünebiliyorsunuz. Rogue u ele alalım mesala ister tank ister healer ister ranged dps ister stealther melee dps oynayın ister spell dmg katın işin içine.

6 ay warhammer oynadım açıkçası çokta zevk aldım kale kuşatmaları olsun her lvlda yapılan pvp si olsun güzel bi deneyimdi. Ama oyun gelişmedi ve o 6 ay yetti bana 1 gününe bile pişman olmadım. Riftle daha ilgili duruyor yapımcı firma Trion. End game şimdiden eklenmiş 10 dungeon ve bu dungeonların 2 zorluk dereceleri (heroic1-2 gibi ve heroic olunca dungeonlarda oldukça değişiyor farklı kısımları açılıyor) 11 raid bossu raid riftleri.

Biraz araştırın herşeyi anlatmıyorum amacım şu benim gibi wowdan sıkıldıysanız 1 ay dondurun ve bunu deneyin pek birşey kaybetmezsiniz. Ama 3 saat oynayıpta wowun aynısı yaa yada wow gibi değil demeyin farklı bir oyun oynuyormuş gibi multiplayer bir oyun oynuyormuş gibi değerlendirin. Beğenmezseniz 1 ay sonra wow a dönün sonuç ne olursa olsun; eğer geri dönerseniz wow daha zevkli gelecektir (patch 4.1.0 de gelmiş yada gelicek olur) dönmezseniz güzel bir alternatifiniz olur ya devam edersiniz ikisinede ara ara (maddi durumunuz uygunsa) yada 1ine.

RIFT http://www.riftgame.com/en/ kesinlikle denemeye değecek güzel bir oyun olmuş takdir ettim yapımcılarını. (buarada şu talentlara ve skillerede bi göz atın http://rift.zam.com/en/stc.html) Önyargılı olmayın, fan boyda olmayın sizi ne eğlendiriyorsa ona devam edin Saygılar ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rift i oynamadım ama şurdaki bir kaç mesajıda anlamıyorum. Birincisi skill araklama konusunda ? Ya WoW acaba nerden arakladı o skilleri hiç düşündünüz mü ? Genel olarak benzerdir skiller bu tür oyunlarda.

Arayüz olayıda gene aynı.Yıllardır kullanılan bir arayüz zati ama gittikçe elbette gelişti. WoW tabi yıllarca cok kullanışlı bir hale getirdi. Eh hali ile kullanışlı bir arayüz diğer oyunlardada kullanılır. Bunun çalıntı ile alakası yok. Arayüz gibi şeyler eğer başarılı ise değiştirilmez değiştirilmeside istenilmez zati.

Bu sadece oyunlarda değil bir çok programdada aynıdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyuna bi 4-5 saat baktım ve talent spell sisteminin wowdan daha karışık olduğunu anlamama yetti, yani oyunun geri kalan kısımları tartışılır wowla aynı şu bu ama her class için 504 farklı soul kombinasyonu var hepsi viable olmasada. class ın base spelleri de aldığın main ağaca göre değişiyo nasıl wowla aynı oluyo
yani ben beklicem rift oynamak için millet endgame ulaşınca nolcak vs diye firmaya da güvenmiyorum pek ama bakcaz yani de şahsen wow beni cidden baydı arkadaş ortamı olmasa mümkün değil oynamam şu an
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Wow çıktıntan sonra başka oyunu denemedim bile ama wow dan araklama olmaması ihtimali bir hayli az, eğer araklama yoksa tamamen alakasız sa o zamanda bize hitap etmez )
birdek aoc da housing var demişlerdi onu merak etmedim değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wolfsoul said:

Rift i oynamadım ama şurdaki bir kaç mesajıda anlamıyorum. Birincisi skill araklama konusunda ? Ya WoW acaba nerden arakladı o skilleri hiç düşündünüz mü ? Genel olarak benzerdir skiller bu tür oyunlarda.


wow bi yerden araklamadı hayvan gibi diablo ve wc base i var gene aynı firmanın yani.

ben de rift oynamadım ama rog videosu izledim rift için, combo point olayını görünce bıraktım izlemeyi, bu mudur yani yeni bişey üretmek çok mu zor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...