Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cata Nasıl ?

Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

knox said:

1 günde temizliyoruz mevcut content'i geri kalan 6 gün yapacak birşey yok acil content lazım,guild'de herkes full 372 falan oldu,itemlar 'de' ediliyor,alt raid zaten yapmıyoruz content o kadar bayık ki main raid bile yapmayacağız bu gidişle.ABV blizz wow'u takmıyorlar artık,titan'a focuslanmışlar.

contenti 25m temizleyen guild sayısı 10k da 100 civarı , 10m de 50k da 10-15. Bliz haliyle yavaştan alıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

photographer said:

Wow Vanilla = Wow yeni bişey gibi geldi bize hakkaten öyleydi harikaydı.
Tbc = Tamamen sux sadece karazhan güzel gerisi hikaye rengarenk bir oyuncak ne setler güzel content. Outland kelimesiyle uyuşuyodu yani bu dünyadan değil.
Wotlk = hem tasarımlar hem setler hem hikaye tamamen hatasından ders alınarak yapılmış bi expansiondı.
Cata = master piece ama haliyle insanlar artık yeni bişey görmek istiyor. Wow 6 sene oldu arkadaşlar sıkılmamak elde değil.

Sonuç olarak Eğer bu oyunu ara vermeden oynuyorsan illaki sıkılırsın. Ama benim gibi her sene 2-3 ay ara verirseniz gayet keyifli oluyor.

Wotlk ile oyuna başlayanlar nasılda belli oluyor. 6 senedir oynayan insan SWP den bile bahsetmemiş. TBC nin SWP eventi + title ları (quest line), craftingi (JC yeter), yeni olmasına rağmen arenası(PvP her zaman dengesiz ama vanilla world PvP den sonra en haz vereni), en moktan lore u na rağmen en iyi expensiona a sadece "Karazhan" demek, solo DK ile KZ yapan adamın işidir. SIKILMAMAK elde değil hakkaten !
Sosyal ağlarda paylaş

Pipet said:

yeni paket gelirse hiç oynamamış sıfırdan başlayan adam için üzücü olur okadar pakete para vermek

ve sadece tbc, vanilya veya wotlk'a özel server açsalar süper olurdu isteyen sadece o content'te oynardı

Aynen buna ben de takılıyorum arada. Abim başladı wowa durduk yere tbc ye wotlk a para verdi. Ha contentleri kullanıyor tabi dünya quest yapıyor vs de. Ne pvpsinden, ne pve sinden faydalanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

eski accountu arkadaşa vermiştim yeniden aldım o kadar para verdim eskiden 8-10 günde 80 lediğim karakteri 15 günde 67 yaptım ama bıraktım 2 gündür girdiğim de yok,vente guilde de kimse girmiyor doğru dürüst,bc ye bok atanlar dikkat ederseniz 2 sene rahat götürmüştü karazhan döngüsü milleti şimdi ruh yok diyorlar oyun da ki galiba doğru sw yi havadan görmek bi tek beni etkiledi o kadar yani :D yok abi wow gözümde can çekişiyor artık kim ne derse desin değiştiremez fikrimi yani,başka oyun olmadığı için,yada alternatifi olmadığı için blizzard ne çıkaracaksa onu bekliyor bu kadar adam bence başka açıklaması yok artık
Sosyal ağlarda paylaş

Bir arkadaşımın gazıyla Cata aldım, her şeyi fazla abartılmış buldum.

Levellamak ve giyinmek bile gereksiz kolaydı mesela, Cuma öğlen başlayıp Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan geceyarısı 85 oldum, dün gece itibarıyla da item levelım 339 oldu, heroiclerde 9-9.5k DPS'e (Rogue) ulaştım. WotLK'a başladığımda bu insanları yakalama süreci bir ayı falan bulmuştu sanırım, tamam 10 değil 5 level ama yine de mantıksızca kolay olmuş.

HP/Damage mevzusu garip, 60'tan 80'e geldiğimiz dönemde HP'miz 4-5k'lardan 20-25k'lara anca geldi, şimdi 80'den 85'e gelen bir adam hiç item kasmadan 95-100k HP sahibi. Rogue için yine bu değerler ama oransal olarak benziyor hepsi zaten. İki expansionla, 20 level farkla anca 5'e katlanan hp'ler şimdi 5 levellık bir expansionla yeniden 5-6'ya katlandı. Hala alışamadım, SCT'de 25k crit yediğimi görünce bir yüreğim hopluyor falan :p Amaç dengeyi toparlayıp burst'ların önüne geçmekti sözde ama yapan yine yapıyor.

Ekonomi deseniz öyle, 5k'ya enchantlar, 30-40k'ya BoE'ler dönüyor. Bir epic enchant kristali bile 1k olmuş. Tamam bunda Çinli'lerin de payı büyük ama isteseler bunun da önüne bir şekilde geçerler. Şehirlerde spam addonum yoksa chati göremiyorum resmen, adamlar 1/2/3/Yell her yerden her an reklam yağdırıyor makrolarla.

Uyduruk abartı şeyler (bkz. Netherstorm, WotLK vs.) yerine bazı eski content'lerin tekrar önümüze gelmesi, Deathwing, yeni heroiclerin biraz bir şeye benzemesi falan gibi şeyleri sevdim. Bir de yeni talent sistemine bayıldım.

Oyun eskidikçe yeni şeyler üretmek zorlaşıyor tabii, öyle olunca da bazı üretilen veya değiştirilen şeyler abartıya kaçabiliyor, oyun eskidi artık. Ülke bütçesi gibi paralar döndüğünden sömürebildikleri kadar sömürecekler tabii ama bana eski zevki veremedi açıkçası. Yine de WotLK'tan çok daha başarılı olduğu kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kısmen haklısın bahsettiklerinde de, ekonomiye pek laf etmeye gerek yok şu noktada. Expansion' ın başı, herşey en pahalı halinde. BoE ler, trash moblardan düşüyor alması kolay, alıcısı çok o yüzden fiyatı da asğlam. Ki, yani raid ilevelı itemler sonuçta. Yeni raid geldiğinde, ilevel arttığında eskisi gibi olacak herşey pek önemi olmayacak o itemlerin.

Enchant konusunda ise, aynı mantık. 1 ayı geçti oynayalı, hala epic olmayan itemlerim var ki düzenli olarak raid yapmaya çalışıyorum bir süredir. Şimdi benim herhangi bir plate dropa ihtiyacım var, benim gibi çok kişi var. Bunları DE etmek zor bu yüzden, MS alınmazsa item OS ye gidiyor. İllaki alan çıkıyor, eğer onu da alan yoksa Guildbanka gidiyor o itemler, AH' ya hiç gitmiyor bile. Çok normal bence şu an ki, 4.1 patchiyle o crystallerin alınması kolaylaşıyor sanırım ya da başka birşey. Ama bir kolaylığa gidiliyordu bu konu için.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız o kristaller epic itemlerin disenc. inden düşüyor. Ya adam vicious alacak, ya raidden düşücek hiçbir classta istemeyecek birisi patlatacak ki bunlar düşük ihtimaller kimse de boe'leri 3 4 5 6 k gold verip satın alıp patlatıp 1 k ya kristal satmaz.

Ayrıca boe ler iyi gold kazandırıyor şu ana kadar iki boe sattim arkadaşlarımla beraber toplam 15 k gold kazandık kişi başı 3,75 gold düştü. ki zaten oyunda artı kimsenin gold sorunu yoktur sanırım.

sadece o ekonomi kısmına söyledim öteki kısımlara birşey demiyorum vaktim yok :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...