Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve bir micros~1 klasigi

di

Öne çıkan mesajlar

Penthesilea said:

ya yine fanboy gibi girisiyorum ama o kadar sacma bir baslik ki yarabbim. eger updateleri kapattiysan, sadece onemli security updateler bu sekilde push ediliyor. 40 yilin basinda olan bi olay, hyper-v kurulu olan server 2k8 gibi sistemlerde de oldugu yok, son kullanici urunu olan windowslarda oluyor sadece. eger kirk yilin basinda olan kritik bi update icin bile bilgisayarinin kapanmasina tahammulun yoksa / o derece kritik bi is yapiyorsan, gidip win7 kurman senin hatan server kurman lazim zaten.

kazim > security update > all, olmasi gereken bu zaten. zaten hayrina dagitmiyorlar windows'u, gider mac alir veya linux kurarsin memnun degilsen. hayir bilgisayarin internete bagli, o yama olmasa da sistemin zarar gorse bu sefer de thread acicaksin ve buyuk ihtimalle baslik da ayni olucak.

O yuzune yuzune vurucan dedigin adamlarin her birinde de senin defalarca yuzune vurucak kadar operating systems bilgisi var. Yuz milyonlarca insana ulasan bi projede calismak nasil bisey bi fikrin var mi allaskina? En ufak sorun bile milyonlari etkiler, her zaman memnun edemeyecegin insanlar olacagindan en ufak degisiklik bile milyonlari mutsuz eder. Sen de her ihtimali ortaya koyup en dogru olduguna inandigini yaparsin. bu update zorlamasi da bunun gibi bisey. IT sektorunde biri olarak bunu kolayca dusunebilmen lazim aslinda ama iste internet aleminde cool olmanin sartlarinin basinda genis kullanimli servisleri elestirmek geliyor, M$ olsun micros~ olsun vs.

fix'd (:P)

adam hakli bu arada beyler/
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Ilke birak allaskina.

Oraya koymus musunuz micros~1 olarak cesit cesit update secenekleri ? Koymussunuz. E daha ne ? Ben hepsini kapattiysam ne skime update yaptiriyorsunuz bana zorla ?

Bir de hic bir guncelleme yapmayi sectigim yerin neresinde neresinde yaziyor o "security update'ler ske ske yapilir, kacarin yok" diye bi gosterir misin ?

Penthesilea said:

ya yine fanboy gibi girisiyorum ama o kadar sacma bir baslik ki yarabbim. eger updateleri kapattiysan, sadece onemli security updateler bu sekilde push ediliyor. 40 yilin basinda olan bi olay, hyper-v kurulu olan server 2k8 gibi sistemlerde de oldugu yok, son kullanici urunu olan windowslarda oluyor sadece. eger kirk yilin basinda olan kritik bi update icin bile bilgisayarinin kapanmasina tahammulun yoksa / o derece kritik bi is yapiyorsan, gidip win7 kurman senin hatan server kurman lazim zaten.

security update > all, olmasi gereken bu zaten. zaten hayrina dagitmiyorlar windows'u, gider mac alir veya linux kurarsin memnun degilsen. hayir bilgisayarin internete bagli, o yama olmasa da sistemin zarar gorse bu sefer de thread acicaksin ve buyuk ihtimalle baslik da ayni olucak.

O yuzune yuzune vurucan dedigin adamlarin her birinde de senin defalarca yuzune vurucak kadar operating systems bilgisi var. Yuz milyonlarca insana ulasan bi projede calismak nasil bisey bi fikrin var mi allaskina? En ufak sorun bile milyonlari etkiler, her zaman memnun edemeyecegin insanlar olacagindan en ufak degisiklik bile milyonlari mutsuz eder. Sen de her ihtimali ortaya koyup en dogru olduguna inandigini yaparsin. bu update zorlamasi da bunun gibi bisey. IT sektorunde biri olarak bunu kolayca dusunebilmen lazim aslinda ama iste internet aleminde cool olmanin sartlarinin basinda genis kullanimli servisleri elestirmek geliyor, M$ olsun micros~ olsun vs.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

Penthesilea said:

kullanıcı sözleşmesi>kazim > security update > all, olmasi gereken bu zaten. zaten hayrina dagitmiyorlar windows'u, gider mac alir veya linux kurarsin memnun degilsen. hayir bilgisayarin internete bagli, o yama olmasa da sistemin zarar gorse bu sefer de thread acicaksin ve buyuk ihtimalle baslik da ayni olucak.

fix'd (:P)

adam hakli bu arada beyler/

sözleşmede yazıyorsa adam haklı beyler
Sosyal ağlarda paylaş

Update istemiyor musunuz? Yerel grup ilkelerinden sallama bir wsus server belirtin. Ne update alırsınız ne birşey. Dediği gibi, restart istemeden çalışmak isteyen varsa 2008 r2 kursun... Temaları da aktif edin servislerden, alın size win7 görünümlü 2008. (Doğan görünümlü şahin gibi oldu ama neyse :D )
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

security update > all, olmasi gereken bu zaten. zaten hayrina dagitmiyorlar windows'u, gider mac alir veya linux kurarsin memnun degilsen. hayir bilgisayarin internete bagli, o yama olmasa da sistemin zarar gorse bu sefer de thread acicaksin ve buyuk ihtimalle baslik da ayni olucak.

valla ben end userım, kullandığım programlar sadece windowsta çalıştığı için mecburen bunu kullanıyorum. Benden izinsiz birşey yapmasına da kılım, benim iyiliğim için bile olsa, bana bi sorsun önce dimi. Bunun kotalı interneti var, o sırada yaptığın birşey var onu geçtim kıl olunabilitesi var. Mail atarsın, yayınlarsın bak bu önemli update et diye bakarız bir ara.
.ben ki şirketin verdiği antivirüsü bile siliyorum, sinirimi bozuyor diye benden izinsiz triplere giriyor

işin bide bu yönü var
Sosyal ağlarda paylaş

Klapaucius said:

kotalı internet mi kaldı dünyada :S

Sanilanin aksine dunyanin bir cok ulkesinde kotali internet olayi var. Ustune insanlarin cok buyuk kismi ucuz ve makul oldugu icin tercih ediyor.

Kisaca evet, dunya kotali internet kullaniyor.

Konuyla alakali olarak Turkiye'de yasiyorsan gayet dert konusu insanlar icin kotali internet olayi ve herkesin cikip da 50/70 lira odeme luksu yok. Kaldi ki kullanmiyor adamlar, aksamdan aksama evine geliyorlar cogu, neden odesin ?
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Korsan kullanmayın?
Tamam izinsiz update hoş bişey değil ama 1-1 berabere karşılıklı yapılan yanlışlar, korsan kullanıyorsun en nihayetinde.

Ya ben sizin olayi anladiginizdan ciddi anlamda supheliyim su mesajlariniz yuzunden.

Olay -korsan ya da degil farketmiyor- ilgili firmanin kullandiginiz isletim sistemi ustunde haddinden fazla bir yetkisinin olmasi ile ilgili. Dert yandigim ve sikayet ettigim sey bu. Haliyle korsan kullanmayin diye ogut vermek kadar sacma bir sey yok su konuda.

Bir de "begenmiyorsan kullanma" olayini da geciniz plz. Resmen yuzsuz esnaf, cingene agzi o. Mecbur kaldigim icin kullaniyorum, keyfimden degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...