di Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Selamlar, Bu otomatik orgu makinalarindan falan anlayan kimse var midir acep ? Marka, model, fiyat ve isin puf noktalari hakkinda bilgi vermesini rica edecegim.
Bone Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 singer vardı bizim zamanımızda meşhurdu. halen de varmış sanırım. geçenlerde bakmıştım dizaynı felan güzeldi. ama örgü işinden anlamam, öyle bir makine alsam herhalde en çok özellik sunandan alırdım.
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 dikiş makinalarında singer yönetiyor türkiyede servis yedek parça olaylarında. örgü makinalarında da büyük ihtimal singer tercih edilebilir
cerebralis Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 örgü ve dikişten anlıyorum ama makinalarından anlamıyorum. ama çok yaygın bişey değil örgü makinaları sanırım ya.tekstilciler bilir
di Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Oyle ev makinasi falan aramiyorum esasen. Ufak isletmeler icin ideal, sanayi tipi makina ariyorum. Yetenegine gore 4-5 bin liraya kadar cikabilir sanirim.
balon Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Örgü derken kumaş mı elde ediceksin, örme makinesi falan mı arıyorsun ?
di Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Atki, bere, corap, patik, kazak vesaire iste.
Bone Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 di said: Ufak isletmeler icin ideal, sanayi tipi makina ariyorum. sanayi olarak singerin şunları varmış: http://singer.com.tr/Icerik/Urunler/Urunler.aspx?UGID=22
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 triko örgüde 2 marka var önde. gerisi yalan firmalar. birisi japon markası shima seiki (kısaca shima). yetenek olarak genelde biraz daha öndedir. diğeri de alman markası stoll. stoll, aksam konusunda açık ara öndedir. ikisinin de pazarı yaygındır. ikisinin de seveni sevmeyeni vardır. güncel fiyatlarını bilmiyorum ama zaten ortalama fiyat vermek zor. yapmak istediğin şeye göre geniş seçenekler var. fiyatlar da doğal olarak birbirinden çok farklı. mesela 2 sys intersia bir makina ile 6 sys normal makinayı karşılatırmak veya bu iki makinadan birini bir full fashion makina ile karşılaştırmak elmayla kabağın fiyatlarını karşılaştırmak gibi olur. tam olarak çalışmak istediğin dala göre fiyat araştırırsan daha doğru olur. firmaların sitelerinde fiyat yazmıyordur büyük ihtimal çünkü zaten fiyatı gidip firmanın türkiye temsilcileriyle pazarlık ederek belirliyorsun. ikinci el fiyatları sıfır fiyatından çok daha düşük olur. onlar da makinanın yılına göre değişir, eskidikçe düşer. ikinci elde ortalama fiyatlar vardır ama güncel fiyatları bilmiyorum açıkçası. ekleme: triko atkı, bere ve esas olarak kazak bu yukarıda dediklerimle dokunur. çorap ve patik tamamen ayrı bir dal. bu markaların çorap makinaları da vardır belki. bilmiyorum. bir de singer, rimoldi, brother falan örgü makinası değildir. onlar konfeksiyon makinaları sınıfına girer. dikiş makinası yani. son ekleme: şimdi gördüm yukarıda 3-5 bin lira falan demişsin. böyle rakamlar değil dokuma makinaları. 50-70 bin € falan gibi düşün sıfırını. ikinci el 20-30 bin € tahmini.
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 aslında tam olarak neyi sorduğun net değil. anladığım kadarıyla "nassı oluyo bu işler" diye soruyorsun :) özetle anlatayım madem. tekstilin giyim sektöründe çalışma temel olarak 3 kısma ayrılır. dokuma/örgü, konfeksiyon/dikiş yan sektörler (boya, yıkama, işleme vs) yukarıda anlattığım makinalar dokuma/örgü kısmının makinaları. ama o markalar sadece triko dokuma makinaları yaparlar. penye/kumaş dokuma makinaları ayrı bir daldır. markaları da farklıdır. eğer amacın dokuma yapmaksa yukarıda bahsettiğim makinalardan alırsın ve dokursun. sadece bu makinaları çalıştırarak yapabileceğin tek çalışma şekli fason dokumadır. üretim yapan firmalardan iş bağlarsın, (mesela) istenen sayıda kazak için ön arka parçalar, kollar, yaka paça cep vs ne lazımsa dokur paketler verirsin. makinaların çalışması dakika üzerinden fiyatlandırılır. örnek: bir komple mal 30 dkda çıkıyordur, dksı 10 kuruştan anlaşmışsınızdır, komple başına 3 lira alırsın. fason penye dokuma da buna benzer, bu dalda da metre bazında kiralarsın makinalarını. fason çalışma dışında üretim de yapabilirsin. kendi dokuduğun kumaşları fason konfeksiyon atölyelerinde diktirterek kendi malını yapar ve satarsın. bunun için model atölyen ve fason takip birimin olması gerekir. işin ikinci kısmı konfeksiyon. yani dokunmuş kumaşı bitmiş ürün haline getirme. burada makina olayı dokumadakine göre çok daha geniş bir yelpazededir. triko kazak için mesela en azından 1 remayöz, 1 overlok, 1 singer, ütü, makas techizatı gerekir. bunun yanında yapacağın malın özelliklerine göre reçme, ilik makinası, düğme makinası, ponteriz, yan dikiş vs gibi makinalar da gerekebilir. remayöz yaka makinası diye bilinir, diğerleri (reçme, overlok, singer (singer aslında bir düz dikiş markası ama tür ismi olmuş, sana yağı gibi) ilik/düğme makinaları falan) ayaklı makinalar olarak bilinir. bunların çalışanları da ayrı ayrıdır. genelde ayaklı makinalardan bazılarını tek kişi ustaca kullanabilir ama ilik-düğme makinaları gibi ustası ayrı olanlar da vardır. yalnızca konfeksiyon makinalarıyla bir atölye kurarsan yine fason yapmak durumunda kalırsın büyük oranda. firmalardan aldığın siparişi istenen ölçü ve şartlarda diker teslim edersin. adet başına fiyat alırsın. penye/kumaş konfeksiyonu da aynı ve çok benzer makinalarla yapılır. aynı şekilde fason yapabilirsin ya da kumaş satın alıp/fason dokutturup üretim yapabilirsin. ya da hiç makina almazsın. sadece model atölyesi kurarsın, modelistinin yaptığı modellerden sipariş alıp, kumaşlarını fason dokutturur, konfeksiyonlarını fason diktirirsin, üstüne karını koyar satarsın. kolay anlatıldığına bakma sağlam tecrübe ister. eğer sorduğun bunlardan bambaşka bişeyse belirt, biliyorsam derim bişeyler:)
pascalnouman Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 orginin de mi makinasini yapmislar dicektim...
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 alırsan haber ette pnömatik yedek parçasını benden al =)
balon Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Ya bu işe girmek istiyorsan, çok da tavsiye etmiyorum. Makine olarak Sufi'nin dediği gibi şima, onun yanına da brother markasını koyayım ben. Ama anladığım kadarıyla şu tarz bi şeyler arıyor o. gibi
DareJedi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Amblem - Arma vs gibi fabrikasyon birşeymi istiyorsun?
di Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Simdi olay su genclik; Daha onceki hikayelerden bilebileceginiz uzre gayet fena hadiseler atlatmis bir kardesim var. Ustune ananemin alzaimer'i eklendi annem evde kilitli, iki hastaya bakan bir kadin oldu cikti. Herhangi bir geliri yok. Hastalalarini birakip is arayamiyor, bulamiyor, bulsa da calisamiyor. Maddi acidan her ay destek olamiyorum, anca kendime yetiyorum bir cok ay. Haliyle is yaratma arayisindayiz ve annemin yanindaki daha genc bir kac ile birlikte boyle bir ise girse iyi olur dusuncesindeyiz. Evin bos bir odasina boyle hizlica ve bol cesitte urun cikaracak bir makina koysak, sonra onlari satmak icin ugrassalar diyorum kisaca. Kredi vesaire ile maksimum 5bin liraya cikarim iste. Olay budur.
DareJedi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Hmm normal nakış makinesi gibi istiyorsun sen o konuda çok fikrim yok. Geçmiş olsun bu arada...
di Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Eyv. Nakis degil abi ama. Atki, bere, kazak, corap, patik iste. =) Corap, patik ile digerleri ayni makinada olamiyor Sufi'nin soylediklerine ve benim de arastirdiklarima gore.
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 abi o zaman balon'un dediği gibi passap'lara bakıcaksın. sanayi tipi vs dediğin için passap'tan bahsetmemiştim. passap genelde ev koşullarında çalıştırılan makina olarak bilinir. 20-30 passapı olan atölyeler falan vardı eskiden ama shimaların çıkışından sonra yavaş yavaş dönüştü bu atölyeler. kişisel fikrim, anlattığın iş biraz zor iş. ip alırız, ufak tefek bişeyler yapılır satılır diye düşünüyorsun ama makinayı çalıştırabilme düzgün iş çıkarabilme kısmını geçtim sadece satış meselesi bile başlı başına sıkıntı. ihracat fazlası denen olay yüzünden senin maliyetinin yarısına semt pazarlarında senin yaptığın şeylerin benzerleri satılırken mallarınızı pazarlama konusunda sıkıntı çekebilirsiniz.
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 benim çok detaylı bilgim olmayan bi dal aslında evde üretim olayı. bu dalda birsürü seçenek olabilir bilemiyorum. bence en iyisi 7 nisan - 10 nisan arası cnr expo'da tekstil makinaları fuarı var. 18 - 22 mayıs arasında da tüyap'ta ev tekstili fuarı var. istanbul'daysan orayı dolaş, istediğine uygun makinalar bulursun diye tahmin ediyorum.
Zaybird Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 örgüden anlayan yoktur heralde patide.varsa da bilmiyorum.
di Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Sufi said: benim çok detaylı bilgim olmayan bi dal aslında evde üretim olayı. bu dalda birsürü seçenek olabilir bilemiyorum. bence en iyisi 7 nisan - 10 nisan arası cnr expo'da tekstil makinaları fuarı var. 18 - 22 mayıs arasında da tüyap'ta ev tekstili fuarı var. istanbul'daysan orayı dolaş, istediğine uygun makinalar bulursun diye tahmin ediyorum. Oha bunu yeni gordum. Super abi, en guzeli fuarlara gidip goreyim ben.
Öne çıkan mesajlar