Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

North America Starcraft League

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İnsanlar ırkları imba diye eleştiriyor ama bence imba'dan çok oynanış kolaylığıyla alakalı Zerg'ler Protoss'u sevmiyor çünkü oynaması daha kolay ve çok fazla seçeneği var. Yani zaten ladder'da ki Protoss'ların %70'i cheese'e dayalı oynuyor ve toss'un çok fazla seçeneği var: cannon rush, proxy 2 gate, dark templar rush, 2 stargate falan bunun dışında forcefield'lar çok sinir bozucu yani sadece forcefield'larla 1.5 katın büyüklüğünde olan army'i eritebiliyorsun ve kullanımı belli bir micro veya yetenek istemiyor. Ek olarak insanları sinir eden başka bir özellik de son olarak , toss'un bütün üniteleri inanılmaz cost efficient, ne yaparsan yap Zerg'ün onun counter'ını gitmesi lazım. Ama ben alışığım buna zaten Zerg'ün bir özelliği de rakibe göre strateji belirlemesi, buna karşın Toss her oyunda colossus veya high templar gidebilir. Ama tabii her ırkın özellikleri farklı örnek olarak zerg'ün inanılmaz mobilize olması gibi. Bu herşeye imba diyenleri de çok takmayın yani bende oyundayken ff imba, marine imba :D falan diyorum da yani oyundan çıkınca replay'i izliyorum ve hatalarımı görüyorum. Kendi yaptıkları hataları kabullenmek yerine, oyuna suç atmakta insanın egosunun bir parçası zaten, insani duygularımızı bazen yenemiyoruz, örnek olarak ben taldarim'de 15 hatch gittiğimde rampamı kapatan toss'lara çok küfür ediyorum da aslında orada sinirlenmem gereken kişi rakip değil kendim oluyor. (tabii arada rakibe de saydırıyoruz da) insanın kabul edemediği kızdığı, delirdiği rakibi biraz da kendisi aslında. Anlatabildim mi bilmiyorum :)
Mesaj tarihi:
said:
zergu pro oynamak ıcın 100-120 temiz apm yeerli. mma olmak içinse 300 lazım
Yanlış. Zerg oynarken larva spawn, creep yayma, overlordları pozisyonlama vs. gibi bir sürü "angarya" yapılıyor. Hele bir de mutalisk gidiliyorsa pro seviyesi için en az 150 civarı APM gerekiyor (o da SC2'deki oyun içi APM). Ayrıca Zerg en fazla ünite yapan ırk olduğu için sürekli z'ye basmak da APM'i arttırır :D
Mesaj tarihi:
Z ne işe yarıyo arkadaşlar terranım ben bana da tavsiye verin.

zamanında oyun ilk çıktığında platinyum lige girmiştim hep unutmuşum şimdi

o lige de girene kadar ilk zamanlar hep kazanmamı sağlayan taktik base'e girip barracks inşa etmekti oyun 3 dk da bitiyo zaten asdkjfsdl
Mesaj tarihi:
_Spartacus_ said:

said:
zergu pro oynamak ıcın 100-120 temiz apm yeerli. mma olmak içinse 300 lazım
Yanlış. Zerg oynarken larva spawn, creep yayma, overlordları pozisyonlama vs. gibi bir sürü "angarya" yapılıyor. Hele bir de mutalisk gidiliyorsa pro seviyesi için en az 150 civarı APM gerekiyor (o da SC2'deki oyun içi APM). Ayrıca Zerg en fazla ünite yapan ırk olduğu için sürekli z'ye basmak da APM'i arttırır :D

abi dlei gibi spamlarsan herseyi red alerttada 300 apm olur, oturup hesapğlasak yetiyo temiz kullnılan 120 apm
Mesaj tarihi:
Spamlemek için demiyorum ben zaten. Creep yaymak, larvaları kaçırmamak, overlordlarla/linglerle scout yapmak, mutalarla harraslemek ve bunların yanında diğer ırkların da yaptığı düzeyde makro yapmak baya APM ister. Zerg bu açıdan, üst düzeyde en azından, diğer 2 ırk kadar ve belki de daha çok APM istiyor.
Mesaj tarihi:
_Spartacus_ said:

Spamlemek için demiyorum ben zaten. Creep yaymak, larvaları kaçırmamak, overlordlarla/linglerle scout yapmak, mutalarla harraslemek ve bunların yanında diğer ırkların da yaptığı düzeyde makro yapmak baya APM ister. Zerg bu açıdan, üst düzeyde en azından, diğer 2 ırk kadar ve belki de daha çok APM istiyor.

Eyv.
Mesaj tarihi:
PATA said:

Millet birbirine laf atıyor protoss çok basit yok zerg op yok terran çok zor.Size göre zorsa oynamayın arkdaşım, hangisi op ise, hangisi kolayla o ırka geçinde herkez rahat etsin.Sizde o çok kolay dediğiniz ırkla oynarken bile ezilince ezik dediğiniz ırklara aklınız başınıza gelir.

ben random oynuyorum. o yüzden sapıtmadan yorum yapabiliyorum.

zerg op diyenleri de kaale almaya gerek yok. adam oynamayı bilmiyo sonra burada gelip ağlıyo zerg op oluyor.

neden bilmiyorum ama zergün macrosu çok kolay geliyor bana. herhalde zamanında çok zerg oynadım ondan da olabilir. bina kasma olayı yok, zırt pırt maine dönüp pylon/supply filan basma, rax vs. kasma yok. direk hotkeylerle halledebiliyosunuz daha bi micro based ırk oluyor. sürekli harass sürekli unit kontrol yaptığından da apm diğer ırklara göre yüksek çıkıyor haliyle.
Mesaj tarihi:
evet abi ya en basitinde supply atmak için base e dönmüosun ya inanılmaz iyi

attığın tek bina hatcherya atioun hatceryyi hepsini 1 keybinda aliosun bas ordan uniteleri ondan sonrakiler queen larvalar için.

zerg mü oynasam biraz acaba ya.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
RO16 - BO3

Maps:

Xel'Naga Caverns
Crossfire SE
The Shattered Temple

11:00 PDT ( +10 saat ekle turkiye saati )
Liquid`Ret vs TSL_PuMa

12:00 PDT
FXO.Sheth vs ST_Squirtle

13:00 PDT
mouz.MorroW vs ST_July

14:00 PDT
mouz.HasuObs vs FOX_Moon

16:00 PDT
Fnatic.Sen vs oGs.Zenio

17:00 PDT
aTn.DarKFoRcE vs TSL_aLive

18:00 PDT