Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korsan kullanamama - N'oluyor böyle?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Bide cidden bu herşeyi korsan kullanırım ama KİTAB KORSÖN KULLONMOM diyenler komiksiniz.
Hani böyle entel takılmaya calısan tipler olur ya,yada böyle çok şeyler görmüş geçirmiş gibi cool takılmaya calısan 23 yaşında edebiyatçı çakmaları.

Neyse abi ben bu topice bakmıcam bir daha,sinirleniyorum durup dururken kendimi sevicem yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

ValhallAwaitsMe said:

Bide cidden bu herşeyi korsan kullanırım ama KİTAB KORSÖN KULLONMOM diyenler komiksiniz.
Hani böyle entel takılmaya calısan tipler olur ya,yada böyle çok şeyler görmüş geçirmiş gibi cool takılmaya calısan 23 yaşında edebiyatçı çakmaları.

Neyse abi ben bu topice bakmıcam bir daha,sinirleniyorum durup dururken kendimi sevicem yoksa.

ahaha doğru ama bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Bella said:

çok şeyler gördüm geçirdim bu yaşıma kadar bi bilsen bu sebepten korsan kitap almam o kadar!!1

ne geldi başına allah aşkına, korsana karşı örgütlenmiş radikal gruplar köpeğini kaçırıp işkence mi yaptı?

şu da çok talihsiz olmuş iki üstteki mesajı oku.
ciddi değildim......,,,
Sosyal ağlarda paylaş

Pasta said:

Yok korsan müzik dinleyip kitabın korsanına karşı olmak inanılmaz aptalca.

değil gayet.
neye daha çok değer verdiğine bakar. alıp okuduğum kitapları bir köşeye atmıyorum, kütüphanemde duran kitaplar benim için önemli. orijinal cd almadım mı şimdiye kadar? tabi ki aldım. ama download ettiiğim ya da internetten dinlediğim kadar değil.

film çekiyosun içinde birsürü sanal reklam koyuyorlar, parayı ordan kırıyorlar. sanatçılar desen zaten konserlerden, programlardan birsürü para kazanıyorlar.

yazarlar?
bence emeklerinin karşılığını almıyorlar.
bir kitap yazmak kolay mı? adamların gideceği bir ekstrası yok milyarlar kazanabileceği. ve ben bunu özenle saklıyorsam kütüphanemde korsan almayı tercih etmem bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni türk yazarlarının desteklenmesi için olabilir orijinal kitap almak da ben mesela hep yabancı ve eski kitaplar okuyorum. çoğunun yazarı ya ölmüş yada zaten köşe olmuş dolayısıyla ulvi bir amaca hizmet etmeyeceğinden dolayı gider korsanımı alırım.

ha bi de şöyle bir şey var bu yine mantıksızlık, duygusal olarak kendini iyi hissedebiliyor olabilirsin de hırsızlık hertürlü hırsızlıktır. koşullu hırsızlığın mantıkla alaksı yok duygu meselesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında Napster yayıldığında Offspring destek vermişti hatırlarsanız...
Ben müzik konusunda korsanın aslında zarardan çok yarar getirdiği kanıısındayım, var mıdır bunun hakkında bir araştırma bilmiyorum...
Korsan sayesinde bence birçok bilinmeyen kişi belki de ünlü oldu, internet olsun youtube olsun, myspace olsun vs...Artık müzisyenler parayı sattıkları albümlerden çok diğer gelirlerden elde ediyorlar gibi geliyor, mesela siz sırf korsan sayesinde ünlü olsanız bile eğer şarkınız bir radyoda vs çalarsa siz kazanıyorsunuz, tabii bunun detaylarını, rakamlarını, müzisyene ne kadar para kaldığını hiç bilmiyorum, belki bir araştırması yapılmıştır, aramak lazım...
Bu demek değil ki tabii ki, korsanı savunuyorum...
Ancak belki paralı olsa kimsenin-çok bilinmediği için- dinlemeyeceği biri belki korsan sayesinde çok çabuk yayılıyor, kişiye dolaylı yollardan gelir getiriyor...
Kitap konusu mesela tam öyle değil...
Ha Pasta'nın dedikleri etik olarak doğru, hiç bir farkı yok, ancak korsan bence müzik alanında çok kişiye fayda sağlamıştır...
İyi müzisyenlerin de gelirlerini çok düşürdüğünü zannetmiyorum, tabii ki yanılıyor da olabilirim...
Sosyal ağlarda paylaş

albüm fiyatlarını bi karşılaştırsanıza..

allaşkına random 10 yeni, piyasada bulunan albüm seçip fiyatlarına bakın..
audio cs ve mp3 olarak excel'e yazın bunları..
şarkı başına fiyatlara bakın
sonra eski, kasetli dönemde fiyat listesi arayın nette. onları da yazın
bi de cd fiyatlarına bakın..

albümler ne kadar ucuzlamış onu konuşuruz sonra..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...