Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soyle guzel bi salata tarifi lazim


reyou

Öne çıkan mesajlar

huun said:

oha!!! piyaza bile tahin katan atnalyanın bir ferdi tahinden nefret ediyormuş. lan kermit senin kökeninde karadenizlilik var olm, delikanlı bi adamsın sen.

anasını satayım antalyaya ayak bastığımdan beri bi köfte piyaz yiyemedim adam gibi. senle bi köfteci açalım bırak bu general bozmalarının yönettiğişirketleri.

tahinsiz piyazı antalyaya tanıtacaz senle. şerefsizim paraya para demeyiz.

abi o piyaz yüzünden antalyadan soğudum ben
piyaz söylerken köfte yanında az tahinli diye basbas bağırıyodum.
ya tahinsiz yada az tahinli diye. çok pis bişi sanki bana göre.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- icebergi kalinca dogra, uzerine ince dogranip karistirilmis nane, reyhan ve roka koy, bolca dilimlenmis zeytin ve misirla susle. limon z.yagi olur buna

2- rokalari ince dogra, az nane karistir, az biraz kucuk kup dogranmis domatesi ekle, uzerine bolca sumak serp. z.yagi ve nar eksisi konulacak buna da, eksi seviyorsan az limon da ekle

edik; baligin yanina yapacagin salatada sosa abanma; cok baharatli ve keskin lezzetli bir salata baligin tadini kapatir, yediginden birsey anlamazsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.bir demet taze yeşil soğanı ince ince doğra. içine bir tatlı kaşığı domates salçası ve bir tatlı kaşığı hardal ekle, iyice karıştır. hardal ve salçayı önce yarımşar kaşık koyup, damak tadına göre miktarı arttırabilirsin. ayrı bir kasede, limon, zeytinyağı,az kırmızı ya da pul biber, az karabiber, ezilmiş sarımsak, ve tuzu iyice karıştırıp, salataya ekle, iyice harmanla. bu sosu da, salataya azar azar ekleyip, damak tadına göre ayarlama yapabilirsin.

2.(limon, zeytinyağı,az kırmızı ya da pul biber, az karabiber, ezilmiş sarımsak, ve tuz) bu sosa hardal ekleyip, çok yumuşatmadan haşlayıp, doğradığın patates ile patatesler ılık iken harmanlayıp, üzerini ince kıyılmış yeşil soğan ile süsleyip güzel bir patates salatası elde edebilirsin. istersen üzerine zeytin, roka ve gene az haşlanmış ve minik parçalara ayrılmış brokoli ekleyebilirsin. hatta ana malzeme olarak, patates yerine brokoli de kullanabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam taze istiyorsan, salatanın kralını yapıyorum söylim.

Şu kuççük pinpon topu şeklinde olan domateslerden alıyorsun 1 kilo.

bir göbek alırsın.

Kırmızı lahana, havuç, soğan(Kuru ya da yaş), isteğe göre çarliston biber, turp(kırmızı tercih sebebi)

Tarif 1: Göbeği yıka. Enine ince ince dilimle, kes. İstediğin boyutta olmasına göre tekrar kesiver. ( Çok kesme, göbek şöyle biraz dağınıkça kalsın) Soğanlarını yaşsa ince ince enine küçük küçük kesmen gerekicek. Kurular için de aynı şekil. Üstüne serpiştir.

Çarliston biberler ve domateslerle süsünü yaparsın. İsteğe göre birazcık kırmızı lahana karıştırabilirsin.

Sırayla: Tuz, zeytinyağı(kalitesi önemli yoksa bile öğrenci evi olabilirsin küçük ve pahalı olanlarından al dursun), tercihe göre limon ya da sirke( bence limon şaşmaz).


Ve püf noktası birazcık sumak, serpiştirerek ve dokunmucan. Sonra götürücen...


Tarif 2: Lahana, turp, havuç rendelenir. Az miktarlarda olsun, 2 havuç, çeyrek kırmızı lahana, çeyrek turp yeterli. Zeytinyağı, limon, domates ve zeytinlerle de süslersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

1- icebergi kalinca dogra, uzerine ince dogranip karistirilmis nane, reyhan ve roka koy, bolca dilimlenmis zeytin ve misirla susle. limon z.yagi olur buna

2- rokalari ince dogra, az nane karistir, az biraz kucuk kup dogranmis domatesi ekle, uzerine bolca sumak serp. z.yagi ve nar eksisi konulacak buna da, eksi seviyorsan az limon da ekle

edik; baligin yanina yapacagin salatada sosa abanma; cok baharatli ve keskin lezzetli bir salata baligin tadini kapatir, yediginden birsey anlamazsin


İlk salata takdire şayan, reyhan kullanan pek azdır. İkinci tarifte ise ciddi bir teknik hata var. Roka ince doğranmaz, çamur gibi olur ziyan olur canım ot. Bunu İstanbulda bir iki ciddi retaurantda bile gördüm. Hatadır, yapmayınız. Sos ile ilgili önerilere de katılıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

İkinci tarifte ise ciddi bir teknik hata var. Roka ince doğranmaz, çamur gibi olur ziyan olur canım ot. Bunu İstanbulda bir iki ciddi retaurantda bile gördüm. Hatadır, yapmayınız. Sos ile ilgili önerilere de katılıyorum.

evet adam haklı.
roka doğranmaz
ille yapraklar ufaltılacaksa el ile koparılabilir.
roka doğrandığında berbat olur.
genelde roka ile sonradan tanışanlar yapar bu doğrama olayını.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...