resaypi Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 ne salatası yaparsan yap, üzerine ceviz ve bol bol nar ekşisi koyarsan illa ki güzel olur
kermit Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 huun said: oha!!! piyaza bile tahin katan atnalyanın bir ferdi tahinden nefret ediyormuş. lan kermit senin kökeninde karadenizlilik var olm, delikanlı bi adamsın sen. anasını satayım antalyaya ayak bastığımdan beri bi köfte piyaz yiyemedim adam gibi. senle bi köfteci açalım bırak bu general bozmalarının yönettiğişirketleri. tahinsiz piyazı antalyaya tanıtacaz senle. şerefsizim paraya para demeyiz. abi o piyaz yüzünden antalyadan soğudum ben piyaz söylerken köfte yanında az tahinli diye basbas bağırıyodum. ya tahinsiz yada az tahinli diye. çok pis bişi sanki bana göre.
Qualance Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Fistan said: iceberg+roka+taze nane+dereotu+çeri domates+limon+zeytinyagı üzerine kırmızı pancar turşusu. özellikle büyük balıkalrda roka
Miyaw1 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 marul doğrayıp zeytinyağı koysan bile süper olur ama zeytinyağı kaliteli olmalı. öle marketlerde satılanlardan olmucak.
zeper Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 kırmızı lahana+yoğurt+sarımsak+(isteye bağlı)mayonez+tuz. hepsini karıştır güzelcene enfes bişi çıkacak.
DareJedi Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Knorr Fesleğenli Kekikli salata sosunu alıyorsun hazırlıyorsun bol icebergli bi şekilde gönlünce mis gibin tüketiyosun :)
kingpin Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 balığın yanında gidebilecek tek bir salata vardır o da roka salatasıdır. 3-4 demet roka, küp küp doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak son olarak ise nar ekşisi ve zeytinyağı ile süslüyoruz :)
Nefr Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 1- icebergi kalinca dogra, uzerine ince dogranip karistirilmis nane, reyhan ve roka koy, bolca dilimlenmis zeytin ve misirla susle. limon z.yagi olur buna 2- rokalari ince dogra, az nane karistir, az biraz kucuk kup dogranmis domatesi ekle, uzerine bolca sumak serp. z.yagi ve nar eksisi konulacak buna da, eksi seviyorsan az limon da ekle edik; baligin yanina yapacagin salatada sosa abanma; cok baharatli ve keskin lezzetli bir salata baligin tadini kapatir, yediginden birsey anlamazsin
Archangel_ Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 rokaları ince ince doğra, bahçe domatesini küçük küçük kıy, 2 diş sarımsağı iyicene ez, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz kat. EKMEK BAN!
Napolyonn Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 benim rakının yanında en sevdigim sey soganı ince ince kesiceksin onu az biraz zeytinyağı ve sumakla karıştırcaksın. çok az da kırmızı biber.. mmmmmmmmmm tam bana göre
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 balık soğudu lan bu kadar kasılır mı salataya
Miyaw1 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 DareJedi said: Knorr Fesleğenli Kekikli salata sosunu alıyorsun hazırlıyorsun bol icebergli bi şekilde gönlünce mis gibin tüketiyosun :) para vermeyin öle şeylere gidin internette bakın buna benzer evde 1 kuruşa bil denk gelmez maliyeti.
zeper Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 yanlız , balığın yanına kısmını görmedim,okumadan atlamışım,bu olmaz balığın yanına sakın:) zeper said: kırmızı lahana+yoğurt+sarımsak+(isteye bağlı)mayonez+tuz. hepsini karıştır güzelcene enfes bişi çıkacak.
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 kaşık salatası mmm acılı acılı. suyu aktı ağzımın.
zeper Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 off harbi.. Dartanian said: kaşık salatası mmm acılı acılı. suyu aktı ağzımın.
idilik Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 1.bir demet taze yeşil soğanı ince ince doğra. içine bir tatlı kaşığı domates salçası ve bir tatlı kaşığı hardal ekle, iyice karıştır. hardal ve salçayı önce yarımşar kaşık koyup, damak tadına göre miktarı arttırabilirsin. ayrı bir kasede, limon, zeytinyağı,az kırmızı ya da pul biber, az karabiber, ezilmiş sarımsak, ve tuzu iyice karıştırıp, salataya ekle, iyice harmanla. bu sosu da, salataya azar azar ekleyip, damak tadına göre ayarlama yapabilirsin. 2.(limon, zeytinyağı,az kırmızı ya da pul biber, az karabiber, ezilmiş sarımsak, ve tuz) bu sosa hardal ekleyip, çok yumuşatmadan haşlayıp, doğradığın patates ile patatesler ılık iken harmanlayıp, üzerini ince kıyılmış yeşil soğan ile süsleyip güzel bir patates salatası elde edebilirsin. istersen üzerine zeytin, roka ve gene az haşlanmış ve minik parçalara ayrılmış brokoli ekleyebilirsin. hatta ana malzeme olarak, patates yerine brokoli de kullanabilirsin.
balon Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Hocam taze istiyorsan, salatanın kralını yapıyorum söylim. Şu kuççük pinpon topu şeklinde olan domateslerden alıyorsun 1 kilo. bir göbek alırsın. Kırmızı lahana, havuç, soğan(Kuru ya da yaş), isteğe göre çarliston biber, turp(kırmızı tercih sebebi) Tarif 1: Göbeği yıka. Enine ince ince dilimle, kes. İstediğin boyutta olmasına göre tekrar kesiver. ( Çok kesme, göbek şöyle biraz dağınıkça kalsın) Soğanlarını yaşsa ince ince enine küçük küçük kesmen gerekicek. Kurular için de aynı şekil. Üstüne serpiştir. Çarliston biberler ve domateslerle süsünü yaparsın. İsteğe göre birazcık kırmızı lahana karıştırabilirsin. Sırayla: Tuz, zeytinyağı(kalitesi önemli yoksa bile öğrenci evi olabilirsin küçük ve pahalı olanlarından al dursun), tercihe göre limon ya da sirke( bence limon şaşmaz). Ve püf noktası birazcık sumak, serpiştirerek ve dokunmucan. Sonra götürücen... Tarif 2: Lahana, turp, havuç rendelenir. Az miktarlarda olsun, 2 havuç, çeyrek kırmızı lahana, çeyrek turp yeterli. Zeytinyağı, limon, domates ve zeytinlerle de süslersin.
sostizm Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Nefr said: 1- icebergi kalinca dogra, uzerine ince dogranip karistirilmis nane, reyhan ve roka koy, bolca dilimlenmis zeytin ve misirla susle. limon z.yagi olur buna 2- rokalari ince dogra, az nane karistir, az biraz kucuk kup dogranmis domatesi ekle, uzerine bolca sumak serp. z.yagi ve nar eksisi konulacak buna da, eksi seviyorsan az limon da ekle edik; baligin yanina yapacagin salatada sosa abanma; cok baharatli ve keskin lezzetli bir salata baligin tadini kapatir, yediginden birsey anlamazsin İlk salata takdire şayan, reyhan kullanan pek azdır. İkinci tarifte ise ciddi bir teknik hata var. Roka ince doğranmaz, çamur gibi olur ziyan olur canım ot. Bunu İstanbulda bir iki ciddi retaurantda bile gördüm. Hatadır, yapmayınız. Sos ile ilgili önerilere de katılıyorum.
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 yeşil salataya domatesi sevmiyorum ben. iceberg, yeşil nane, dere otu, maydanoz, zeytin yağı ve bol limon. istiyorsan roka da ekleyebilirsin ama ben onu daha çok sade seviyorum.
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 sostizm said: İkinci tarifte ise ciddi bir teknik hata var. Roka ince doğranmaz, çamur gibi olur ziyan olur canım ot. Bunu İstanbulda bir iki ciddi retaurantda bile gördüm. Hatadır, yapmayınız. Sos ile ilgili önerilere de katılıyorum. evet adam haklı. roka doğranmaz ille yapraklar ufaltılacaksa el ile koparılabilir. roka doğrandığında berbat olur. genelde roka ile sonradan tanışanlar yapar bu doğrama olayını.
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 sirke diyenleri bosver nar eksisine guven
Öne çıkan mesajlar