Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sayin mobil developerlar

senko

Öne çıkan mesajlar

ios 400.000+ vs android 250.000+

ama soyle bir sorun var ki, android'de bir suru tema, wallpaper gibi niteliksiz uygulama varken app store'daki uygularin cogu nitelikli uygulama.

daha da onemlisi, android'in revenue model'i hala oturmadi. korsan olarak uygulama edinmek cok daha kolay ve google telif haklari vs olaylarini hic takip etmiyor vs. app store'da en cok para kazanan oyun olan angry birds bile android versiyonunu ucretsize cevirdi para kazanamadigi icin. cok trajik bir durum bence bu. ayni uygulamayi yapiyorsun, bir tarafta en cok satan uygulama seninki, obur tarafta bedavaya dagitmak zorunda kaliyorsun.

o yuzden, kac android uygulamasi olursa olsun, kac android cihaz aktive edilirse edilsin, google bu market olayini modere etmedikce android'e uygulama gelistirilmez.

http://dotestudios.com/wp-content/uploads/chart-of-the-day-free-vs-paid-apps-android-apps-store.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Android tabanli telefonu olup da, markete girip de uygulama satin alan bi insan ne gordum ne duydum. Diger yandan iphone alan en salak tikide bile en azindan bir whatsapp yukludur, o derece bir kullanim farki var arada dusun.

turkiyedeysen bunun nedeni cok acik
turkiyede android market yok :p
hani turkiyede kimse alamamistir daha 1$ bile verip bir parali android uygulamasini :)
Sosyal ağlarda paylaş

yok almanyada o, ama korsanın kralı kendisi, okul bilgisayarından torrent oyun indirdi diye uyarı mailleri aldı ve yusuflayarak buraya topikler açtı. melih gökçekin twitter accountuna bizim forumu link verip arkanızdan konuşuyorlar dedi. 2005 yılında ordudan emekli oldu. bugün hala ailesiyle birlikte colorado'da yaşamaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

benim de görüşüm ios yönünde.
apple'ın bu acımasızlığına falan katılmıyorum. adamlar evet belki bazı şeyler istiyor, bekliyor ama karşılığını fazlasıyla veriyorlar uygulama geliştiricilerine. bir şeyler yazmak çok kolay ve oldukça hakimsiniz ki standart ortamlar, dökümanlar falan da göz önüne alınınca programlama için ideale yakın bir ortam oluyor elinizde.

android'e gelince angry birds örneğinden gidersem gördüm kü android versiyonu o kadar da stabil ve iyi değil. hatalar, çökmeler oluyor. bunu da cihaz farkına bağlıyorum.

ayrıca şu an görünen ortamda android'e para kazanmak için uygulama yazmak çok ama çok zor görünüyor belki işte commercial uygulamalar yazılarak başka şirketlere para kazanılabilir.
aslında android'den para kazanmanın en temiz yolu reklam veya var mı bilmiyorum ama varsa in-app satış yapmak gibi görünüyor.

son tahlilde şu an için benim görüşüm ios yönünde ama gelecek konusunda biraz kararsızım
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

yok almanyada o, ama korsanın kralı kendisi, okul bilgisayarından torrent oyun indirdi diye uyarı mailleri aldı ve yusuflayarak buraya topikler açtı. melih gökçekin twitter accountuna bizim forumu link verip arkanızdan konuşuyorlar dedi. 2005 yılında ordudan emekli oldu. bugün hala ailesiyle birlikte colorado'da yaşamaktadır.
AHAHAHAH BU NE ABİ DGSHDJDK

saka bi yana, sirf tr degil, yabanci androidci arklarim da boyle. Herifler oturuyo rom kasiyo belese kullaniyo aleti. Oturup programlama ogrenicem sirf ios a yazilim gelistirmek icin dgdgdjd, gizmodo nun engadget in mashable in falan top10 lerine gir, isterse 10 dolar olsun bayaa bi para kiriyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha teorilerinize bayılıyorum :D

2 sine de girişin, zaten bi app yapınca onu aynanda her platforma cıkarıcan ki marketi kaptırmayacaksın.

saçmalamayı bırakın, mobile developmenta ilginiz varsa hem iOS hem Android çalışın. ha hobi diyosanız zaten bi bok çıkmaz o hobiden istediğinizi seçin.
Sosyal ağlarda paylaş

android'in developer api tarafinda ne durumda oldugunu bilmedigim icin vidyoyu izledim. tabletler icin bazi cok guzel ozellikler eklemisler. ozellikle de muhtemelen hicbir zaman tablet versiyonu olmayacak ios ile kiyaslandiginda bazi seyler cok etkileyici geldi.

ama vidyoda bazi dev framework gelismelerinden bahsediyor ki, "oha bu yok muydu?" dedirtti. bunlarin cogu ios'te 2 yildir olan ozellikler.. ayni sekilde iki tane 3d oyun demosu var, "android'in gucu"nu gostermek icin hazirlanmis, ikisi de etkileyici degil, hatta biri cok basarisiz iphone'da bile onun 2-3 kati daha basarili oyunlar var.

kisacasi su anda android'e karsi karisik duygular icindeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

reyou said:

su anda ios 2001 deki internet explorer,
android firefox gibi bisi

android applerin cogu daha ucuz ve hemen hemen ayni isi goruyo.

yakinda apple gumler.

yanlis metafor.

ios ie'den cok winxp,
android ise ubuntu

apple da en az on yil daha gumlemez
yanlış

ios mac os 8
android windows 95
Sosyal ağlarda paylaş

olsun önemli olan, elitistlerin mac'in daha iyi olduğunu iddia etmesi ve daha uzuuun yıllar bu iddialarını sürdürmüş olacaklarıdır. halbusin win 95 zamaaanla büyüdü büyüdü daha çok işe yaramaya başladı daha çok çeşitlilik getirdi mac çizgisinden kopmadı kopamadı ve yıl 2011 makintoşun içine inteller nvidialar girdi hackintosh oldu windowsla kullanıldı heheh. demek ki bi 5-6 yıl sora android pwnz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...