Laorx Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 http://static.funnyjunk.com/CommentPhoto/thumbnail/616a4d20_ee5f_c3ad.jpg mülakat soruları bakıyorum, bazılarına kafa basmadı. bi yardım edin. 1 Bugunden itibaren 2012'nin sonuna kadar kaç tane "13. Cuma" vardır? said: 2012/1/13 2012/4/13 2011/5/13 2012/7/13 2010/8/13 şunlar. 2 Bir binary'de MIB(Most significant bit) en kolay ve en hızlı nasıl bulunur? su değer http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/76/Most_significant_bit.svg/280px-Most_significant_bit.svg.png 3. (bit manuplation) Given a long bit string M and a small bit string N Make the bits between p & q in M same as N (q-p = strlen(N)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 kimin mulakat sorulari bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 2. soruda bitleri sola kaydır bufferdaki biti al Edit:cache ne ya buffer olcak o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 e ilki çok kolay değil mi ? while ın içinde iki tane değer olucak, bir tanesi 7 olduğunda sıfırlanıcak, diğeri 28 den sonra if ile check edilip o ayda kaç gün varsa ona göre sıfırlanıcak. ay değişkeni 13 olduğunda hafta değişkeni kontrol edilecek, eğer cumaya denk geliyorsa kaydedilcek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 3.sü de doğru anladıysam kolay gibi, M'de p'ye kadar gidip, p'den sonrakileri N lenghti sayısında loop ile M[p++] = N[i++] i=0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 2. soruda o variable ayni tipteki signed a cast edilip 0 dan kucuk olup olunmayacagina bakilabilinir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 tunca said: e ilki çok kolay değil mi ? while ın içinde iki tane değer olucak, bir tanesi 7 olduğunda sıfırlanıcak, diğeri 28 den sonra if ile check edilip o ayda kaç gün varsa ona göre sıfırlanıcak. ay değişkeni 13 olduğunda hafta değişkeni kontrol edilecek, eğer cumaya denk geliyorsa kaydedilcek. Büyük ihtimalle bunun efektif bi algoritma olmasını istiyolar. Öyle bodos kontrolle değil de, daha hızlı bişeyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 bizde finallerde sormuşlardı bunlara çok benzer soruları. şimdi sorsalar yapamam ama :P o değil de ilk soruyu yapmanın en kolay yolu direk takvim database'ine ulaşım olması, o nasıl yapılır hiç denemedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 El-Barto said: tunca said: e ilki çok kolay değil mi ? while ın içinde iki tane değer olucak, bir tanesi 7 olduğunda sıfırlanıcak, diğeri 28 den sonra if ile check edilip o ayda kaç gün varsa ona göre sıfırlanıcak. ay değişkeni 13 olduğunda hafta değişkeni kontrol edilecek, eğer cumaya denk geliyorsa kaydedilcek. Büyük ihtimalle bunun efektif bi algoritma olmasını istiyolar. Öyle bodos kontrolle değil de, daha hızlı bişeyle. onun efektif hali de 1er 1er arttırmak yerine 7şer 13er falan arttırmak olur yani başka nasıl efektif olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 E 7şer arttırmayla oluyosa zaten direkt 7 kat hızlı olur algoritma. Daha ne efektif olsun işte :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 2. soruda array'e at sayıyı sağa kaydır arrayin 0. sını al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 strftime ile cat diye yapar ilk soruyu yaw :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 tunca said: El-Barto said: tunca said: e ilki çok kolay değil mi ? while ın içinde iki tane değer olucak, bir tanesi 7 olduğunda sıfırlanıcak, diğeri 28 den sonra if ile check edilip o ayda kaç gün varsa ona göre sıfırlanıcak. ay değişkeni 13 olduğunda hafta değişkeni kontrol edilecek, eğer cumaya denk geliyorsa kaydedilcek. Büyük ihtimalle bunun efektif bi algoritma olmasını istiyolar. Öyle bodos kontrolle değil de, daha hızlı bişeyle. onun efektif hali de 1er 1er arttırmak yerine 7şer 13er falan arttırmak olur yani başka nasıl efektif olucak aha sağol tunca güzel cevaplar, serpil hoca'dan mı almıştın sen c'yi:D ama ben brute force değilde, "Doomsday Algorithm" die bir yol varmış onu bilen birini arıyorum aslında. Pipet said: 2. soruda array'e at sayıyı sağa kaydır arrayin 0. sını al bildiğim kadarıyla negatif sayıları sağa kaydırınca değeri yarıya bölüyosun. olmaz gibi yani. 0 1 1 1 1 1 1 1 = 127 0 1 1 1 1 1 1 0 = 126 0 0 0 0 0 0 1 0 = 2 0 0 0 0 0 0 0 1 = 1 0 0 0 0 0 0 0 0 = 0 1 1 1 1 1 1 1 1 = −1 1 1 1 1 1 1 1 0 = −2 1 0 0 0 0 0 0 1 = −127 1 0 0 0 0 0 0 0 = −128 bu soruya şöyle bir cevap buldum ama anlamadım tabi, açıklayan olursa sevinirim. said: static const T mask = 1 << (8*sizeof(T)-1); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 reyou said: kimin mulakat sorulari bunlar nvidia amazon tarzı şirketlerin, random buldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 bise dicem, soyle birsey aklima geldi msb icin 10101011 simdi biz bastaki 1'i istiyoruz. burada 8 bit var, yani 1 byte. ben bu sayiya int x diyorum integera cast ederek. aslinda int 4 byte olur ama burada 1 diye bakalim sonucta birsey farketmeyecek. ben gidip (int) (x / 2^(sizeof(x)*8-1)) yaparsam yani (int) (x / 128) oluyor bu da sonuc 1 ise msb 1'dir degilse 0'dir mantik 128 veya uzeriyse msb mutlaka 1dir, degilse 0dir olur mu nasil :) simdi buldum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 bitwise operatorlere bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 ben mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 kim isterse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 ben farkli bir cozum sundum bitwise operatorler haricinde, bitwise operatorler ile elbet daha hizli ve basit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 abicim c'de assembly kodları çalışmıyor mu ? LMB ile sola kaydırcaksın buffera atıcak msbyi bufferdan da çekeceksin. hatta yanlış hatırlamıyorsam şöyle bişiydi ama bakmak lazım : __asm__=("LMB %d",binary); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 abi assembly implement etmeye fln hiç girmeyelim bence, zaten c'yi 6 sene önce gördüm shifting mifting gördükçe hatırlıyorum. şimdi ortaya soruyorum bitwise shifting tarzı operatorleri hatırladım ama şurda said: 00001100 bunu << 2 yaptığımda 00110000 "şurda sonuç söylemi cıkar peki?" said: 11000110 peki bunu <<2 yaptığımda 00011011 mesela aşağıda anlatmak istediği said: static const T mask = 1 << (8*sizeof(T)-1); T: 128 (yani 10000000) olsun diyelim, sizeof ne alaka? niye 8'le multiply edip 1 çıkartıyo sonra shiftliyo, neden neden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 8le carpinca 3 bit filan sola kaydiriyo olmasi lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Orda yaptigi sana her turlu type i test icin bir maske yaratmak. T tipinde a adinda bir elemanin var diyelim. sizeof sana o type in byte sayisini doner 32bitlik bir type sa 4 doner orda 1 i 31 kez shift edip MSB ye getiriyor. Yani T typei neyse bu int olur float olur char olur double olur mask elemaninda MSB de 1 gerisinde 0 yaziyor. Bu maskeyle senin x i bitwise AND lersen msb 1 mi 0 mi bulursun her tip icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Farklı düşünmeye kastırdım, düz hesap olmasın , İlk soru için, Her ay sabit bir gün, ayın 13'ü , hangi güne denk geliyoru formülize edebilirsen, çat diye hesaplatabilirsin ordan. Yapabilirsen buraya yazar mısın? merak ettim. http://en.wikipedia.org/wiki/Calculating_the_day_of_the_week şurda bişiler var ama? bakamadım şimdik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Larva said: Orda yaptigi sana her turlu type i test icin bir maske yaratmak. T tipinde a adinda bir elemanin var diyelim. sizeof sana o type in byte sayisini doner 32bitlik bir type sa 4 doner orda 1 i 31 kez shift edip MSB ye getiriyor. Yani T typei neyse bu int olur float olur char olur double olur mask elemaninda MSB de 1 gerisinde 0 yaziyor. Bu maskeyle senin x i bitwise AND lersen msb 1 mi 0 mi bulursun her tip icin. oh be, compiler'ın error&warning görmesin dayıboy. sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar