Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rift: Zerg Hostile Guild Tanıtımı

RRa

Öne çıkan mesajlar

Seyrek dusurmektense biriktirip bir yere yapmak daha hayirlidir.

Konunun ehli olduğunu sanan çoğu insan, elindeki işi hızlı bir biçimde yapmak ister. Hızlı işin olması, onların daha büyük getiri ile karşılaşacağı anlamına gelmez. Burada atasözümüz ile ilgili bir bağlantı kurarak anlatma yaparsak; at dışkı işini rahat yapabilmek için sabit durmalıdır. Bu onun için olması gereken bir eylem olduğu gibi hayati bir önemdir de. Fakat hızlı koşarken bu kararlı eylemi gerçekleştirme sorunu çeker. Bir işi yapmaya çalışırken diğerini yapamaz. Sonuç olarak işimizi hızlı yapıyoruz derken, farklı bir işimizi aksat yapabilir, daha büyük sorunlara yol açabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

tavsiyelerin için gerçekten teşekkürler hunty ama endişelerin son derece yersiz keza biz bir işi hızlı yapmak yerine doğru yapmayı tercih eden bir guildiz. Hiç bir dungeonı bitirmeden bir diğerine yönelmedik şimdiye kadar, guild questleri ve oyuncu levellari zaten yönlendirdi çoğunada. Biz 50dolar verdik ve oyun bize ne vermişse yapıyoruz ha bu size yada sana hızlı gelmişse bizim yapabileceğimiz birşey yok ve ayrıca Imperium serverı headstarttan 24 saat sonra açıldı yani tüm oyunun hemen hemen 24 saatte gerisindeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

sardius said:

hunty said:

Hizli kosan atin b.ku seyrek dusermis.

peki bu lafı söledin acıkla o zaman. boku neden seyrek düser ve seyrek düsmesinin zararı nedir? bu laf neyi anlatır?

hızlı giden atın boku seyrek düşer lafı aslında bi tracking lafıdır. seyrek aralıklı düşmüş boklara bakarak atın o ara hızlı gitmiş olduğunu anlarsınız. başkaca da bi ulvi anlamı yoktur :) iz sürme gibi olaylar tarihe karıştıktan sonra bu lafa olumsuz bi anlam vermeye çalışılmış o yüzden şimdi seyrek bok düşürmenin olumsuz anlamı varmış gibi bi vurguyla söyleniyor.

normalde şöyle bi diyalogla örnekleyebiliriz:

A- abi burada çok nal izi var, çok atlı var, izler birbirine karışıyor anlayamıyorum yavaş mı geçmişler koşturmuşlar mı...

B- bak atlardan biri sçmış, boklar da çok aralıklı. demek ki koşturmuşlar burada.

edit: madem ki işkur tavsiyesi almışız hakkını verelim postun, örnek mörnek koyalım :D
Sosyal ağlarda paylaş

muhuha aferim dersinize calışmıssınız:P kullandıgınız sözlerin anlamlarını biliyomusunuz onu merak ettim. aslında o sözün bizle ne ilgisi oldugunu merak etmiştim. acıklaması mantıklı ama o laf bizi yansıtmıyor. keza hızlı giderken diger işlerden de geri kalmıyor bi çok kişi craftını itemini kasa kasa gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar guildle ilgili olarak sizinle hemen görüşmedim, çünkü biliyodum bikaç class deniyerek tadına bakacaktım ve şimdi karar verdim, ancak guild içinde dağılıma bakarsanız yüzde olarak en çok hangi calling görünüyor bi söyleyebilir misiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Haber verdiğin için teşekkür ederim lakin oyunun yasaklamadığı birşeyi, engellemediği birşeyi bizim engelleyip yasaklamamız aramızda tartışmamız gereken bir husus. Şahsımıza ve guildimize bu sebeple küfür edenler varsa bilmeleri gerek ki yarın onların arkalarını yine o küfür ettikleri Zerg Hostile üyeleri kurtaracak. Ben exploit ve hack için 3.parti programları hariç oyunun tüm açıklarının yapılabiliyorsa sömürülmesini hoş karşılayabilirim, hoş karşılamayacağımız şeyler zaten kurallarımızda yazıyor.

Ve sen bunu burada guildin konu başlığına yazarak bizim küçük düşeceğimizi, rezil olacağımızı düşündüysen yanıldığını söyleyebilirim. Ha iyi niyetinle yazdıysan da bize bir çok farklı yoldan bunu haber verebilirdin, buraya bizim bir kusurumuz varmış gibi yazılmış bir haberdar etme yazısını iyi niyetli algılayamam.

Şuanda oynadığımız serverın en iyi guildiyiz, bu guildi küfür yiğen, hile yapan bir guild gibi gösterme çabası içine girenleriniz var ise bilsin ki bu gayret güneşi balçıkla kapatmaya çalışmaktan öte değil.

Kurallarımızda bir değişiklik olursa bu konuya yönelik bu başlık altında ve kendi sitemizden duyuracağız.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbir şey demeye çalışmıyorum. Benim oyun kalitemi düşürmediğiniz sürece isterseniz dünyanın en iyi guildi veya en kötü guildi olun umrumda değil. Bu forumu kullanan kesim çok ufak bir kesim. Burda yazılan şeylerle rezil veya kral olmazsınız. 3rd party program kullanmadan bir tuşa saatlerce aynı zaman aralığı ile basması mümkün değil. Bunu yapan kişiler tek bahsettiğim kişi değil, iki gün sonra offical forumlarında guildiniz adı "leechers" diye çıkarsa işte o zaman WOT yazmaya başlarsın. Ben sizin ile paylaşıyorum, ister adamı burda savunup guild ile ilgili alakasız yorumlar yaparsınız, ya da oyuncularını teftiş* eder dediğiniz "en iyi guild" sıfatınızı korursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuyu aramızda tartıştıktan sonra karar vereceğimizi yani yasaklayıp yasaklamayacağımızı ne yapacağımızı söyledim. Oyun müsama gösteriyorsa bizde gösterebilir yada hoş karşılayabiliriz bundan bug abuse hoş karşılanıyor sonucuna varmayın. Sonuçta bana kadar gelen bu haber heralde rift yöneticilerine de ulaşmıştır ve oyuncu halen oyunda aktif. Oyun yönetimide, guild yönetimizde bir düzüne kural koyuyor, biri kalkıpta bu kuralları çiğnemeden ama yadırgancak ve ayıplanacak birşey yapıyorsa o kişiyi yargılamadan önce kurallarını ve yapını gözden geçirmen gerekir, biz bunu yapıcaz. Rift yönetimide buna uygun yeni bir düzenlemeyi eminim hazırlıyordur, runelerde yaptığı gibi.
Kurallarımız ve tavrımız oyun içindeki süreç ilerledikçe ve bu tarz şeylerle biz karşılaştıkça düzenlenecektir o zaman hoş karşılanmanın ve karşılanmamanın da bir önemi olmaz, kurallara uyulur, uymayanlara gereği yapılır. Biz çete kurmadık ki içimizden biri yanlış birşey yaparsa ayıplayalım, dışlayalım, çeteden atalım, ceza verelim v.b. şeyler yapalım. Biz guild kurduk ve bu guildde sadece üç beş kişi yok. Koyduğumuz kurallarda, koyacağımız kurallarda; şuan ki tüm oyuncular, bundan sonra aramıza girecek oyuncular, bundan sonraki oyunlarda bizimle beraber oynayacak oyuncuları kapsadığı için ve bizde hiç bir şekilde tölerans yada müsama gösterilmediği için iyice düşünüp, taşınıp, tartıp ondan sonra karar vermemiz gerekiyor.

Bazı buglar sadece bir kaç oyuncu tarafından sömürülmez bir de bakarsın tüm server sömürüyor. Bkz. AOC comboskip. Benzer birşey yanlış hatırlamıyorsam AION'da var. Mortal Online'da var. Tüm oyuncuların kullandığı buglar. Ve oyun yönetimleride seslerini çıkartmıyor, düzeltmek için birşey yapmıyor. Biz şimdi oyun yönetiminin düzeltmek istemediği ve tüm oyuncuların yaptığı birşeyin yapılmasını kurallarımıza yasak diye koyarsak ve daha sonra bu kuralı uygularsak, ne olur?

Tabi ki bizi eleştirin, doğrularımızı görelim, guildinde, üyelerinde yanlışları varsa fikirlerinizle beraber bizimle paylaşın. Ama görüyorum ki olaylara farklı persfektiflerden bakıyoruz.

Guild yönetimi bu tarz bir durumla karşılaştığı zaman bazı şeyler yapar ve bizde onu yapacağız.

Oyunun tadını kaçıracak, insanların eğlencelerini olumsuz yönde etkileyecek birşeyin yapılmasına guildimizde izin vermeyiz ama az evelde anlattığım gibi bir sorumluluk taşıyorsakda eğer bu konuya daha geniş bir pencereden bakmamız gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bu kadar mercek altında tutulmamızın sebebini ben hala anlayamadım.Ne guildimdeki insanların yaptıkları sizi ilgilendirir nede guildin aldığı kararları sorgulama yetkisi sizdedir.Eğer biz Zerg Hostile olarak bir şey yapacaksak yaparız ve bir şey yanlışsa bizim için yanlıştır.Bunu sorgulayacak adamlarda bellidir.

Hızlı lvl kasmışız bir saat hızlı koşan at tartışılmış.Bir arkadaşım wf de bilmem ne yapmış burada Raa açıklama yapmaya itilmiş.Açıklama son derece düzgün yapılmış bu seferde altına ''ciddimisin '' denilmiş. Sana ne ? Bir kişi burada yorum bırakmadan evvel sanamı danışacak nası olmuş diye ? Aklı başında biri olması yada olmaması noktaısna kadar gidilmiş...Duracağınız yeri biraz bilin.

Zerg Hostile oynadığı serverın en ciddi organizasyonlarından biridir.Buradaki kişisel atışmalardan yada guild member larının herhangi birinin yaptığı kişisel seçim/yorum yada oyun tarzından ötürü yıpranmaz.

Kısaca:

Herkez kendi önünden yesin.
Sosyal ağlarda paylaş

3rd Party kullanımı yasaklanmış bir şeydir. WoW'da yıllarca bu tür programları kullandılar(battlegroundlard afk olmaya engel olacak programlar, ondan sonra IDLE sistemi geldi report edilme üzerine). Yüzlerce, binlerce kişi banlandı, bir o kadarı da uyarılıp geçici olarak banlandı. Oyunu yapan adamlar zaten bu açıklamayı yapmışlar. Siz bunun muhakemesini yapmanıza gerek yok. Bu olay engellenemez. Kişiler şu an kullanıyor ve ileridede report edilme, banlanma riskine rağmen kullanmaya devam edecek. Benim buraya yazmamdaki amaç "acaba bu yapılan doğru veya yanlış mı" veya "sizin guildinizde bu kabul görüyor mu, görmüyor mu" değil. Oyun yeni olduğundan dolayı ve piyasada tutunmaya çalıştığından dolayı WoW kadar sert tepkiler gösteremeyebilirler. Benim buraya yazmamdaki amaç siz bu tür oyuncuları guildde bulundurup Zerg Hostile denildiği zamanlar kişilerin chatte "They are fucking leechers" diye eşleştirildiği bir kesim olup olmadığınız. Buna izin verirseniz, bu hak edilmiş bir titledir sizin için. Bir kişinin yaptığı olay sizin hepiniz ile eşleştirileceğini unutayın. Belki sadece 4 kişi bu tür programlar kullanarak WF lerde haksız kazanç için guilddeki 100 kişiyi "leecher" pozisyonuna düşürücektir.

Benim kimse ile uğraştığım yok. Bunu yapan başka bir patide tanıtım yapan guild olsa ona da yazarım. Niyetim kötü olsa, bunu kayıt eder Rift forumlarına postlar, o kişiyi banlatır, sizi de bu shardda oynayan bütün guildlere rezil ederdim. Umursarsınız, umursamazsınız beni ilgilendirmez.

Amacım kimse ile polemiğe girmek değildi. Arkadaş hala makro'da WF'e giriyor. Onun sayesinde 10'a 9 oynuyoruz WF'ları. Bunu savunacak kadar saçma bir kafa yapısına sahip insanlarsınız bu arkadaş olması gerektiği yerde demektir. Kaliteniz bu demektir.

Nasıl "sanane" diyebiliyorsunuz anlamış değilim. Bu adam yüzünden ben sürekli olarak 10 vs 9 oynamak durumundayım. Ve bu bana ucu dokunan bir durum. Benim oyun deneyimimi etkileyen bir durum.

Daha fazla da tartışmaya gerek yok, yetişkin insanlar olarak "İlgilenip, gereğini yapıcağınızı" düşünerek yazmıştım, siz saçma sapan 3rd party kullanıp, insanların oyun deneyimlerini maffeden birini sırf guild üyesi diye savunuyorsunuz.

Ben bu kişi ile ilgili gerekli işlemleri zaten yapacağım. Siz eğer bu tarz bir kişiyi çatınız altında barındırıp, bir de utanmadan savunuyorsnız, siz de onun ile birlikte taglenmişsiniz, so be it.
Sosyal ağlarda paylaş

nevarya nickli arkadaş...benim mert namı diğer rra -a.k.a mı demeliyim bilemedim- için yaptığım yorum hakkında herhangi bir şey demek yada dememek hakkının sözkonusu arkadaşa ait olduğunu düşünüyorum.anlayan anlamıştır.hakaret içermeyen her türlü yorumun geçer akçe olduğunu düşünüyorum.üsluba biraz dikkat.başarılar
Sosyal ağlarda paylaş

Senin 9vs10 oynamak zorunda kalman benim hatam değil Rift yönetiminin hatası page atarsın, mail atarsın ben 50 dolar para verdim bu oyuna eğlenemiyorum bu şekilde dersin gereğini yaparlarsa devam edersin, yapmazlarsa uninstall edersin yada gider quest yaparsın.

Bizim burada kimseyi savunduğumuz yok ama sen benim sizden rica ettiğim gibi olaya farklı pencerelerden bakamıyorsun. Bakamadığın içinde göremiyorsun. Göremediğin içinde bunu bizim suçumuz sanıyorsun. O yüzden ben ne kadar yazarsam yazayım anlayamayacaksın bu yüzden istersen bizi daha fazla meşgul etme.

Konu hakkında net tavrımızı yazdık zaten. Oyundaki açıkların sömürülmesi oyuncu ile oyun arasında fakat biz guildimizde diğer oyuncularının eğlencelerinin bozulmasına izin vermeyiz.

Uzun yazınca dikkatini dağılıyorsa kısada yazabilirim.

NOT: Sadece kalın yazılmış cümleyi okuyunuz.

Oyundaki açıkların sömürülmesi oyuncu ile oyun arasında fakat biz guildimizde diğer oyuncularının eğlencelerinin bozulmasına izin vermeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...