Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyunlarda tuşlar basılı kalıyor

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

evet. her oyunda yaşıyorum bunu bazılarında çok koymuyor bazısında çok etkiliyor. test drive unlimited 2 oynuyorum mesela. dönüyorum ediyorum sonra sola veya sağa dönüyorum tuşu bıraktığım anda o yöne veya tem tersine (herhangi bi yöne yani gdgf) basılıymış gibi hareket ediyor. sapıtıyor araba tabi. kendisini basılı hisseden tuşa basana kadar da öyle devam ediyor. fpslerde stratejilerde falan hepsinde oluyor. bazılarında menüde denk geliyor rasgele bi yöne basılı kalıyor.

w7 64bit kullanıyorum gayet güncel. bütün sürücülerim güncel. logitech multimedia keyboard mı tam adı ondan kullanıyorum. sorun fiziksel değil yani tam tersine falan da basıyor ama yine de başka klavyeyle de denedim yine aynı problem. klavyelerden biri ps2 biri usb bu arada, sorun slottan da değil yani.

googleda arattım da millet ya flash oyunlarda yaşamış ya da hiçbi çözüm bulamamış sdfg. sadece oyunlarda oluyor bu arada, windowsta yok yani.

not: sorunun yapışkan tuşlarla (sticky keys) ALAKASI YOK.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi geriye tek seçenek kalıyo, o da yazılımsal sorunlar. Şimdi USB'den de PS/2'den de bağlayınca aynı sorun olduğuna göre, driverdan değil diyebiliriz, sonuçta bildiğim kadarıyla farklı driverlar bakıyo ona.
O halde arkada çalışan çalışan bi servis veya program ya fazla CPU kullandığı için, ya tuşları yakalamaya çalıştığı (hotkey, basılan medya tuşlarını ekranda göstermek için çalışan OSD programı vs) için, ya da uygulamaların priorityleri elle veya otomatik bi biçimde değiştirildiği için oluşuyodur sorun.

Edit: Bi de test etme imkanın var mı bilmiyorum da, safe mode'da da oluyo mu aynı olay?
Sosyal ağlarda paylaş

ilk mesajı bi oku hocam :d

@kojiroh: hiç programı falan yok ki klavyenin zaten, kendi çapında çalışıyor işte. arkada çalışan da steam bi tek onun dışında kullanmıyorum bişi. bilmediğim bi exe falan da yok task managerda. safe mode da oyun falan açılmaz ki ya açılır mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Bende gidip 640x480 yap demedim ki :) CRT zamanlarında şöyle bir kanı vardı ( LCD lerde varmı denemedim ). Oynadığın oyun masaüstü çözünürlüğünden yüksek olmamalı ve de çok düşükte olmamalı. Her iki ihtimalde de kasılmalar, FPS sorunları yaşıyorsun.

ATI'nin son driverini güncellemeden önce böyle bir sorun varmıydı ?
Omega Drivers indirip denyebilirsin.
Kojiroh demiş Steam yüzünden de olabilir. Steam'siz oyun varsa öyle çalıştır dene diye. Başka bir iki oyunda daha dene olmadı.

Güvenli kipte de oyun çalışma ki dene diyelim. Bence driver sorunu gibi görünüyor.

Internet'te bir kaç yerde "DirectSound" la ilgili olduğu söylenmiş. Dxdiag dan testleri yapsana.
Sosyal ağlarda paylaş

Nette denk geldiğim bazı şeyleri belirteyim

said:
There are a number of cause for this:

accidentally turned on windows “Sticky Keys” feature
keyboard auto-repeat delay and rate misconfiguration
rogue process running
virus/worm/spy bot infection
computer overheating

said:
This was were the problem lied. After installing/updating the graphic drivers from ATI, check for “Ati2evxx.exe”. In: Control Panel -> Administrative Tools -> Services. the ATI Hotkey Poller may be set to run. Go to Properties and disable it; reboot the system. I did not have any Cyberlink s/w and this service was not showing in msconfig, but it is listed in the services list.

Desktop kullanıyorsun sanırım ama yine de belirtelim
said:
it could be the battery. I knew I had a dead battery, but I was using the outlet so I didn’t feel the need to replace the battery. I took out the battery and my problem is fixed.
Sosyal ağlarda paylaş

sağol zahmet etmişsin =) sırayla cevap vereyim.

lcdlerde native dışında çözünürlük kullanınca çamur oluyor bildiğin görüntü. masaüstü çözünürlüğüm de aynı 1920*1080 işte yani.

driverların hepsinde vardı sorun. omeganın hd4xxx desteği yok :)

steamde değil çoğu zaten oyunların. kapatıp da denedim bir şey farketmedi.

güvenli kipte denedim açılmıyor hiç =P

dxdiagda her şey sağlam gözüküyor.

sticky keyste sorun yok
laptopta aynı işletim sisteminde aynı klavye ayarları var onda sorun yok
spy tarzı bişi yok haftada bir taratıyorum komple
sıcaklıklar normalde 40 oyunlarda 70e yaklaşıyor işte, normal yani (cpu amd phenom II x4 955be, ekran kartı hd4850, anakart ecs bi şey =P, ram de team elite 4gb, sıcaklıklar komple normal).

ati hotkey puller servisi yok direk services.msc'de =D amdnin birkaç servisi var ama kapalı zaten (ati amdnin ya ondan söliyim dedim).

desktop kullanıyorum evet.

çaresizim lan resmen ahaha.

bu arada w7 yüklemeden önce böyle bir problemim yoktu. w7yle ilgili ama nedir çözemedim
Sosyal ağlarda paylaş

gelecege yonelik uyari, olur da arama fonksiyonuyla birileri bu postu bulursa diye;
dandik southbridge li boardlarla , ofis bilgisayarlariyla, cogu orta/dusuk sinif mobil bilgisayarda bunu yaparsaniz sb yi kizartirsiniz.

bu ancak iyi ureticilerin orta, ortaustu anakartlarinda yapilmasi guvenli bi hadisedir.
Sosyal ağlarda paylaş

tam kharonun dediğini deniyim derken sorunu buldum ama çözemiyorum ahaha.

aygıt yöneticisinde iki tane HID klavye aygıtı gözüküyor. alttakini kaldırdığım zaman sorun gitti. 6-7 dakika oynadım yani en az 4-5 defa oluyordu 6-7 dakikada. ama şimdi sorun şu ki her yeniden başlatıldığında windows yeniden tanıcak bunu.

anlamadım niye olduğunu, öteki klavyeyi taktım onda da iki tane çıkıyor mevzuya bak. kaldır diyince düzeliyor ama tekrar tanıyor resten sonra tabi. bunu engellemenin bi yolu yok mu? devre dışı dursun falan ne biliyim
Sosyal ağlarda paylaş

simdi soyleki , ozellikle uzerinde fonksiyon olan keyboardlar kendini birden fazla klavye olarak gosterebilir orda problem yok. bios dada ps/2 deaktif olduguna gore birden fazla listelenmenin sebebi budur.

yapman gereken hepsinin sag klik menusunden hangi cihazi gordugune bakmak.

eger ayni cihaz ise el alttakini driver update et, driver i listeden sec, logitech multimedia hede hodo hdi klavye veya en kotu microsoft MM klavye sec. diger entry i sil. recovery point olustur. restart at.

yine olmadiysa ps2 kullan usb driverlari kaldir.

bende 2 klavye bagliyken 5 klavye gozukuyor yani oyle diyeyim. niyesini de sormayin uzun hikaye asdf
Sosyal ağlarda paylaş

karisti hadise.
en basta hem usb denedim hem ps/2 demissin, ben elinde usb konvertor vardir veya baska klavye var en azindan diye varsayarak yaziyorum. sen ona gore uyarla.

liste derken device manager daki listelenen cihazlar. hid keyboard v.b.

kendin manuel driver yuklerken de , show compatible only gibi bi kutu olmali, onu kapat. esas donanim listesi gelsin. eger show compatible dersen 2 tane cikar , 2 si de ayni driver adi farkli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...