maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Sevgili patiler selam, Malumunuz yeni biyometrik ve çipli pasaportlarımızı artık kullanmaya başladık. Pasaportların görüntüleri, renkleri vesaireleri değişti vesaire. Bununla beraber devlet baba, isteyen vatandaşlarına 31 Ocak 2011'e kadar eski pasaportları 2015 yılına kadar uzatmayı mümkün kılmıştı. Eski pasaportunda bir çok vize olan bir şahıs olarak ilerde yeni ve vizesiz bir pasaportla vize başvurusunda bulunmak istemediğimden ve geçersiz kılınmış eski pasaportu vize başvurularında eklemek imkanının ülkesine göre farklılık göstermesinden dolayı bu haktan faydalanarak ve paraya da kıyarak 3 sene uzatma yoluna gitmiş bulunmaktayım. Eski pasaportumu 2014 yılına kadar uzattım evet. Fakat bugün birinci ağızdan duyduğum ve ülkelerin konsolosluk sayfalarından teyit edemediğim bir bilgiye göre şengen ülkeleri eski pasaportla yapılan vize başvurularını kabul etmiyorlarmış. Bunu teyit etmek isteğindeyim, yakın zamanlarda başına böyle bir şey gelmiş olan birisi var mıdır ? Google'da çıkan sonuçlarda bir çok haber/forum sitelerinde tek yerden alıntılanmış bir zorluktan bahsedilmekte fakat şahsi bir tecrübe göremedim. Bu yüzden size sormaya karar verdim durumu. Şayet böyle bir durum varsa, halen geçerliliği olan pasaporta sahip olan kimseler, eski pasaportlarının geçerlilik sürelerini bir cüzdan ücreti farkıyla yeni pasaportlarına aktarabiliyorlar mı ? Yoksa yeni pasaporta bir de ayrıca süre için tekrar para verilmesi mi gerekiyor ? Bu konuda bilgisi olan ve paylaşabilecek patiler varsa bu sene batıya doğru yolculuğa çıkacak bir çok patiye de yardımcı olmuş olabilecekler.. edit : Makinede okunamayan nitelikteki eski tip pasaportlar geçerlilik sürelerinin sonuna kadar kullanılabileceği gibi e-Pasaport başvurusunda bulunmanız halinde başvuru tarihi itibariyle geçerli olan süreleriniz e-Pasaportunuza harçsız olarak aktarılacaktır. Teşkürler şimdiden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 evropa 10 seneden mi 5seneden mi ne eski olan pasaportlara hiç vize vermiyor. paşa paşa değiştiriyorsun gidip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 ben de öyle bir şey duymuştum. eski pasaportlar ile vize başvuruları geçersiz oluyor diye. gene de bir ara sor şengen ülkesi konsolosluğuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 benim tanıdıklarım italya'dan alacaklardı vize. olmaz denilmiş. paşa paşa değiştirdiler yani. son bayram hangisi ise onda gideceklerdi işte. tarihi hesap edersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 İstanbul Emniyet Müdürlüğü bilgi edinmeden başvuru yaptım tabi ama birinci elden bilgi de faydalı olur diye inanıyorum. Dasaa Alman konsolosluğu o süreyi 10 yıl olarak belirliyor, sitesinde de yeni pasaporttan falan hiç bahsetmemiş, İtalyan konsolosluğunun sitesi zaten allaha emanet, benim eski pasaportum(tür olarak) 5 yıllık falan ilk alım tarihine bakınca. Dolayısıyla biraz karışık bir durum oldu şimdi. Bir de vizede kolaylık olsun diye uzattık. Peki yeni pasaportun çıkartılmasıyla ilgili soruya cevap verebilecek var mıdır ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 ben 5 senelik pasaport çıkarttım ertesi hafta almaya gittim almaya gittigim gün 10 yıllık pasaportlar çıkmış haberimiz yok tabi ayno paraya 10 yıllık alıyo millet bizim elimizde patladı 5 yıllıklar saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 said: Şayet böyle bir durum varsa, halen geçerliliği olan pasaporta sahip olan kimseler, eski pasaportlarının geçerlilik sürelerini bir cüzdan ücreti farkıyla yeni pasaportlarına aktarabiliyorlar mı ? cıks. patladı bi tanesinin elinde verdiği para. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Olur mu öyle şey ya oha artık... edit: yok bari en azından öyle bir şey yokmuş. "Makinede okunamayan nitelikteki eski tip pasaportlar geçerlilik sürelerinin sonuna kadar kullanılabileceği gibi e-Pasaport başvurusunda bulunmanız halinde başvuru tarihi itibariyle geçerli olan süreleriniz e-Pasaportunuza harçsız olarak aktarılacaktır." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 yeni degistirmis bi insan olarak birinci elden onaylayayim, sadece defter parasi veriyorsunuz 50 tl, eski sure yenisine katiliyor direk. ama mantikli olan uzerine 10 sene koymaniz, kafaniz rahat olur + bu pasaportlarda uzatma diye bisey yok kalem degmiyor, o yuzden sure bitince bi daha 50 tl para vermeniz gerekicek deftere. bisuru de gecersiz pasaportunuz olucak sonra onlarin hepsini istedikleri yerler falan olucak (bkz amerikan vizesi, greencard zart zurt) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 şu klasik Türk mantığını yapsaydın ya. yenisini al, eskisinide ona zımbala :) Vizeciklerinde orda gözüksün işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 o şekilde verdiğin zaman konsolosluğa oradaki türk olan ama kendini o konsolosluğun vatandaşı sanan burnu havada eleman "bu ne?! ben senden eski pasaportunu istemiyorum ki" deyip kopararak ayırmaya çalışıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Scheriff , ahahahahahha koptum sabah sabah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Scheriff said: o şekilde verdiğin zaman konsolosluğa oradaki türk olan ama kendini o konsolosluğun vatandaşı sanan burnu havada eleman "bu ne?! ben senden eski pasaportunu istemiyorum ki" deyip kopararak ayırmaya çalışıyor Bitch_of_bat'e cevap olaraktan, Aynen Scheriff'in bahsettiği gibi uygulamalar olduğunu bildiğim için uzattım pasaportu işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 O kadin alman konsoloslugundaki sisman kadin. Tenhada sikistirmak lazim. temiz bi dayagi hakediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 avusturya konsoloslugunda kapıda bi tane hademe kılıklı bi herif var..görevi de hademelik ztn..sanırsın başkonsolos bi afra bi tafra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Penthesilea said: yeni degistirmis bi insan olarak nerde degistirdin? turkiyeye gidince mi? konsolosluktan olmuyo galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Saolun verdiğiniz bilgiler için. yeni pasaport randevumu iptal ediyorum ve rahatlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 maxigenous said: Scheriff said: o şekilde verdiğin zaman konsolosluğa oradaki türk olan ama kendini o konsolosluğun vatandaşı sanan burnu havada eleman "bu ne?! ben senden eski pasaportunu istemiyorum ki" deyip kopararak ayırmaya çalışıyor Bitch_of_bat'e cevap olaraktan, Aynen Scheriff'in bahsettiği gibi uygulamalar olduğunu bildiğim için uzattım pasaportu işte.. arkadaş o halde fransa konsolosluğuna verdiğinde mis gibi sağlam geri almıştı. Ama tabii o kafalardan olanlar da vardır elbet. Onu bizim bölüm başkanı yapmıştı yaz okulu gezisinde. Oradaki adamlara gerek kalmadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 aquila said: Penthesilea said: yeni degistirmis bi insan olarak nerde degistirdin? turkiyeye gidince mi? konsolosluktan olmuyo galiba. oluyo benim bildigim gerci bende degistirmedim lan daha sdfdsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 konsolosluklardan oluyo, burda 10 gunde hallediyolarmis. turkiyede bi emniyet mudurlugunde parmak izi ver, ordan oraya kos, sira bekle falan diye ugrasicagima burdan halledicem ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Onay maili gönderiyoruz 3 saat içinde onaylamanız lazım randevu için dedi sitede lakin bir 20 dk dır bekliyorum mail falan gelmedi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Derken nihayet ulaştı. Trafik var anlaşılan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 parmak izini ben teee 3-4 sene önce ingiltereye giderken falan göz ve parmak işlerini halletmiştim. world bridge den vizeyi uzatırken. o geçerlidir herhalde ? şimdi yenilemeyi istiyorum bunları benden tekrar istemezler galiba dimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Yok parmak izi gerekmiyo tekrar, hatta emniyette adam demişti ki "al bunun fotokopisini çektir, ileride de kullanırsın lazım olursa meşgul etme devleti" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 bana world bridge de bişe vermedilerdi. ama sistemden heralde bulurlar kazan konsolosluğu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar