Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Böyle bir şey yayınlanmış: http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2010-2011/top-200.html Türkiye'den Bilkent (112.) ve ODTÜ(183.) var sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 iyi bari istanbul üniversitesinden sonra daha beklendik üniversitelerin girmesi iyi olmuş sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 112 iyi buarada, michigan state, leuven, gent gibi üniversitelerin üstünde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2010 burda bilkent 332 nasıl bir liste bu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Times_Higher_Education Daha ciddi ve bilimsel bir liste gibi. Nelere nasıl puan verdikleri yazıyor zaten sitede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 diplomayı alın, aldığınız diplomanın X ülkesinde geçerliliği olsun. ha koyun gerisinin götüne. burada kaliteli ve üst düzey eğitim beklemek.. garip bi yaklaşım olur zaten. boşverin orasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Yani ikincisinde en azından fakültelere de bakmışlar ayrı ayrı da, yine çok problematik buluyorum şu üniversite sıralamalarını. Bir üniversitenin 'kalitesi' her departman arası feci farklılıklar gösteriyor. Hepsini geçtim, insanların 'iyi üniversite' düşünceleri çok çok farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Bölüm sıralaması yok mu hiç ? Tıp hukuk vesaire bölümler çok fark ettiriyor. Googladım ama bulamadım. Bölümlere göre kategorilendirme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 dasaaa said: ha koyun gerisinin götüne. hani küfür yasak ayıp ve hatta günah + haramdı patide :( ben de etcem bundan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 sonuclardan memnun degilim, tekrar hesaplasinlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 #79 University of Sussex İsme gel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Bolum bolum siralamadiktan sonra gozumde pek degeri yok acikcasi. Tamam genel bir bilgi veriyor ama en basit ornek olarak cidden sanmiyorum ki kimse cikip CMU CS 20. siradadir diyebilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 farklı ranking'ler war çünkü hepsi farklı şeylere bakıyor, örn. öğretim üyesi başına yıllık makale, yok efenime söyliyim kütüphanenin derinliği vs. vs. Yani hangi liste en iyisidir bilmiyorum da bazı ranking'lerde nerdeyse hijyene bile puan vericekler yani sıralama için incelediği şey zaten bölümlerle direk alakalı değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 genelde yayımlanmış makale sayısına veya makale/öğretim üyesi oranına bakıyorlar. Zaten başka neye bakabilirler ki? dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 sesu said: Yani ikincisinde en azından fakültelere de bakmışlar ayrı ayrı da, yine çok problematik buluyorum şu üniversite sıralamalarını. Bir üniversitenin 'kalitesi' her departman arası feci farklılıklar gösteriyor. Hepsini geçtim, insanların 'iyi üniversite' düşünceleri çok çok farklı.bu. genel listeye bakmanin hic bir anlami yok, neye gore yaptiklari bile belirsiz o sebeple. bilgisayar icin yapicak olursan mesela, 1. 2. ayri ayri veremeden ilk 5 soyle olur Stanford MIT Carnegie Mellon University of Washington UC Berkeley hatta bunlar bile alandan alana degisir yani, Robotics'de ilk CMU'dan sonra boyle 2-3 satir ara verip oyle MIT yazmak lazim vs. bi de gonlumuzun birincisi Brown Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 GEd said: Bölüm sıralaması yok mu hiç ? Tıp hukuk vesaire bölümler çok fark ettiriyor. Googladım ama bulamadım. Bölümlere göre kategorilendirme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 iyi bari osmangazi 73. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Rotweiler said: #79 University of Sussex İsme gel bknz: University of Middlesex University of Essex ayrıca sussex ne arıyor lan orda allah allah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ershut Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 sesu said: Yani ikincisinde en azından fakültelere de bakmışlar ayrı ayrı da, yine çok problematik buluyorum şu üniversite sıralamalarını. Bir üniversitenin 'kalitesi' her departman arası feci farklılıklar gösteriyor. Hepsini geçtim, insanların 'iyi üniversite' düşünceleri çok çok farklı. oha resmen düşünduklerım. (tu) bide ben uzun ugraslar sonucu bu yıl o 112. unıversıteden mezun oldm! Owww yeaaaa! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 sesu said: Yani ikincisinde en azından fakültelere de bakmışlar ayrı ayrı da, yine çok problematik buluyorum şu üniversite sıralamalarını. Bir üniversitenin 'kalitesi' her departman arası feci farklılıklar gösteriyor. Hepsini geçtim, insanların 'iyi üniversite' düşünceleri çok çok farklı. e dandik zaten bu listeler. ben sadece bilmediğim üniversitler var mı diye bu listelere bakıyorum sonra ismini aldıktan sonra girip bakıyorum kendim hehe. yüksek lisansa vs bu listlere güvenip başvurulmaz zaten :p girip kendin bakacaksın hocalara, araştırma konularına vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Penthesilea said: bi de gonlumuzun birincisi Brown brown applied math baya iyiymiş. aslında dünyada her alanda birinci olan bölümleri alıp farklı farklı üniversitelerden, o bölümleri bir araya getirerek yeni bi üniversite oluştursalar negzel olur sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 çok imba olur ama. ve insan doğasında aşırı iyi olanı engellemek için sorun çıkartmak, olmaz ise bürokrasiden faydalanmak gibi bişi var. evropa içinde özellikli üniversiteler farklı kurullar kurup daha da ayrıklaşsalar güzel olabilirdi gerçi. bu ibneliklerin hepsi Neanderthallerin yer yüzünden silinmesi ile başladı tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 türkiye listesi var mı şunun :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 sen hangi bölümü istiyon onu söyle biz yardımcı olalım sana sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Ardeth mühendislikte bi ilk 5 yapsana türkiye bazında bana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar