Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The World University Rankings 2010

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Yani ikincisinde en azından fakültelere de bakmışlar ayrı ayrı da, yine çok problematik buluyorum şu üniversite sıralamalarını. Bir üniversitenin 'kalitesi' her departman arası feci farklılıklar gösteriyor. Hepsini geçtim, insanların 'iyi üniversite' düşünceleri çok çok farklı.
Sosyal ağlarda paylaş

farklı ranking'ler war çünkü hepsi farklı şeylere bakıyor, örn. öğretim üyesi başına yıllık makale, yok efenime söyliyim kütüphanenin derinliği vs. vs. Yani hangi liste en iyisidir bilmiyorum da bazı ranking'lerde nerdeyse hijyene bile puan vericekler

yani sıralama için incelediği şey zaten bölümlerle direk alakalı değil
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:

Yani ikincisinde en azından fakültelere de bakmışlar ayrı ayrı da, yine çok problematik buluyorum şu üniversite sıralamalarını. Bir üniversitenin 'kalitesi' her departman arası feci farklılıklar gösteriyor. Hepsini geçtim, insanların 'iyi üniversite' düşünceleri çok çok farklı.
bu.

genel listeye bakmanin hic bir anlami yok, neye gore yaptiklari bile belirsiz o sebeple.

bilgisayar icin yapicak olursan mesela, 1. 2. ayri ayri veremeden ilk 5 soyle olur
Stanford
MIT
Carnegie Mellon
University of Washington
UC Berkeley

hatta bunlar bile alandan alana degisir yani, Robotics'de ilk CMU'dan sonra boyle 2-3 satir ara verip oyle MIT yazmak lazim vs.

bi de gonlumuzun birincisi Brown
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
sesu said:

oha resmen düşünduklerım. (tu)
bide ben uzun ugraslar sonucu bu yıl o 112. unıversıteden mezun oldm! Owww yeaaaa!
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:

e dandik zaten bu listeler. ben sadece bilmediğim üniversitler var mı diye bu listelere bakıyorum sonra ismini aldıktan sonra girip bakıyorum kendim hehe.

yüksek lisansa vs bu listlere güvenip başvurulmaz zaten :p girip kendin bakacaksın hocalara, araştırma konularına vs
Sosyal ağlarda paylaş

çok imba olur ama.
ve insan doğasında aşırı iyi olanı engellemek için sorun çıkartmak, olmaz ise bürokrasiden faydalanmak gibi bişi var. evropa içinde özellikli üniversiteler farklı kurullar kurup daha da ayrıklaşsalar güzel olabilirdi gerçi.

bu ibneliklerin hepsi Neanderthallerin yer yüzünden silinmesi ile başladı tabii
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...