Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kontakt Lens

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

Benim gözler 0.75 miyop+ astigmat(tı en son değiştiyse bilmiyorum ) hayatımda hiç lens kullanmadım.
gözlük çok lazım olduğunda kullanıyorum pc karşısındayken falan mesela.

Lens'ten anlamadığım için size sorayım dedim.
parası neyse veririz 100-200 farketmez de böyle her ay yenisi almak istemiyorum.
senelikleri varmış bunların.
böyle bildiğiniz bir marka ve fiyat varsa söyler misiniz?

gözleri acıtıyor, başta alışamıyosun gibi klasik cevaplara gerek yok onları biliyorum :) benim durumum seviyosan dikenine katlanıcaksın veya kaçış yoksa zevk vsvs.
Sosyal ağlarda paylaş

astigmatta lens biraz sıkıntılı olabilir ... çok fazla bilmesem de duyduğum kadarıyla her göz lensi kabul etmiyor ve astigmat için lensler özel olarak yaptırılıyor.. bence ilk etapta aylık al bak bakalım senin göz lensi kabul edecek mi :) eğer ederse senelik yada 6 aylık yaptırabilirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kullanıyorum 2.50 miyop 1.75 astigmat diğeri de aynı miyop 1.25 astigmat bi problemim yok öncelikle bunu söyleyim.

Daha sonra astigmat olan lensler özel geliyor evet.(1haftada geliyor)

Benim kullandıklarım aylık lens.40-45 gün gidiyor batma falan yapmıyor.Bi paketin içinde 6 tane vardı.Numaralar farklı olması nedeniyle 2 paket aldım ve 6 aylık olmuş oldu toplam 12taneden. Geçen mart sonu nisan gibi aldım, şubattayız ve kullanmaya devam ediyorum.Şu anda kullandıklarım hariç 1er tane kaldı..Her gece çıkartmak falan gerekiyor tabi o bayaa bi işkenceydi ilk başta ama şimdi aynaya bakmadan bile takıp çıkarabiliyorum zamanla alışıyo insan =)
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

yav o lensler bazen dönüyomuş falan gözün arka tarafına mı kaçıyomuş. öle bişeler duymuştum ben :S

ben de lens alıcam çok yakında... düşünüyorum ne alsam diye. gözün birinde astigmat vardı zaten hafiften. o muhtelemen torik lens olacak ta...

yazis ya
lise 2 den beri kac sene eder yane
10 senedir lens kullanirim hic bi yerime kacmadi

bide gozlerde resmen kor yane 6.75 miyop 3.5 astigmat ikiside
lens guzel bisi ama sunu farkettim ben son 7 8 senedir gozluk kullanmiyodum
almanyaya gelmeden aldim bi tane ucuz yollu carceve felan
cok huzurluymus ya evde kullanmak icin gozluk
Sosyal ağlarda paylaş

gözün arka tarafına lens kaçmıyor, kas var orada anatomi el vermez, sola kaçarsa sağa bakınca pop diye çıkıyor ama sen sağa baktığın için aynaya geri bakınca geriye kaçtı sanıyorsun.

sert lens var bi de benim var bi çift daha başlayamadım ama numaram 7-8 falan olduğu için çok bozulma var.
sert lens az esnek, 1 yıldan fazla gidiyor galiba, astigmata falan uygun bunlar onlara da bakabiliyon
Sosyal ağlarda paylaş

bugün aldım.
önce muayene oldum gidip belki oranda bir artma vardır diye ve evet varmış
075 di
1.00 olmuş
sol gözde de .025 astigmat varmış çok değilmiş yani lens onu tolere eder dediler.
sonra gittim aldım johnson&johnson acuvue oasys.

ordaki bayan yardımcı oldu takmaya falan ama hemen öğrendim takmayı 1 dk da yaptım yani.
ilk başta bi garip hissettim gözüm ilk defa dısardan bişeyi tutuyordu çünkü.

yaklasık 3-4 saattir kullanıyorum yokmuş gibi şu an o derece güzelmiş bu şey.
pc basında gözlük kullanıyodum ondan da kurtuldum ohh.
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

lens korneayı da inceltiyor bilmeyenler varsa.
hatta çok fazla inceltince lazer ameliyat olamıyosunuz.
fyi

17 yaşından beri lens kullanıyorum. geçenlerde sıkıldım artık lazer yaptırayım dedim, korneam aşırı incelmiş. ilk kez orda duydum lensin korneayı incelttiğini. Keşke önceden bilseymişim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

muayene oldugun doktor aslında ne lens ne gözlük hiç uğraşma git lazer ameliyatı ol dedi.
ben dedim 2.00 dan aşağısını yapmıyorlarmış diye birşey duydum.
yok öyle bişey dedi benden iyi mi bilicen kac senedir bu işin içersindeyim dedi, problem? dedi.
ben de eyvallah dedim.
belki seneye yapabilirim o işi. ne kadara yaparlar acaba...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...