Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektro için ses karti tavsiyesi

Dark_Soul

Öne çıkan mesajlar

Yav benim dandik onboard realtek ses karti ile gitari jack donusturu ile bagladim pc ye,hayvanlar gibi delay var tabi hiç tat vermedi + cok cizirti oluyor.

Simdi bu yukardaki aleti alirsam bu delay ve cizirtilar kesilicekmi?
Birde guitar rig ve amplitube ile uyumlumudur bu alet?

fiyatida uygun gibi.

Ayrica su http://www.vatanbilgisayar.com/logitech-970223-0914-x-540-5+1-70w-rms-speaker/productdetails.aspx?I_ID=28451 hoperlör ile tatmin edici bir ses alabilir miyim simdilik?
Sosyal ağlarda paylaş

Soylemeyi unutmusum yukardaki hoperlor su an var zaten :)

Ayrica birde yukardaki ses kartinin direk jack girişi var sanırsam?Gitardan jack ile direk bagalayabiliyormuyuz yoksa su jack kücültücü zimbirtidanmi almak gerekiyor?

Peki 2. elde 250-300 tl arasi alinabilecek başka ses karti tavsiyeleriniz varmi,bir ara line6 nin ürünleri revaçtaydi sanırsam.
Sosyal ağlarda paylaş

al bitane ucuz yollu amfi. Yeni başlamış biri olarak ses kartı vs ye pek gerek yok bana göre. Ses kayıt edecem diyosan mikrofondan kayıt edersin işte anfiyi aldıktan sonra. İyi bişi almadıktan sonra tırt genelde diğerleri. İllaki kart alacam diyosan external kartlar mevcut usb den bağlıyorsun önünde xlr ve trs girişleri falan oluyor.

Guitar Rig mi kullanacan niye istiyosun bu arada ?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadasdan odunc aldigim şu anfinin benzeri var zaten su anda(marshall mg10cd)

http://www.muzikenstrumani.com/index.php?p=show&pid=5306&k_id=115&kn=115

ama distortionu acitigimda sesler cok boguluyor,baya bir kurcaladim ayarlarini ama tatmin etmedi acikcasi.

Gitar rig i 1-2 aydir kullanıyorum efektlerine hasta oldum,her müzik türü için birsürü efekti cartu curtu var,ama malüm onboard ses kartiyla verim alamiyorum hem cok cizirti oluyor hemde delayi cok fazla,Asio driverlarla denedim delay düştü yalnız cizirtilar iyice artti bu seferde.

Birde apartmanda oldugum için amfiyi actiktan max 5 dakka sonra komsular kapıda siraya giriyor,ses karti alirsam birde kulaklık alip istedigim zaman calma imkanım olacak.

Neyse sonucta ses karti almayı düşünüyorum şimdlik Gerge in soyledigi aleti biraz daha araştirip alicam sanırım başka iyi bir alternatif bulamazsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdiii, amac kayit ise

1; bu fiyat araliginda alabilecegin en iyi kartlari arkadaslar tavsiye etmisler. Benim fikrim yinede m-audio'ya yönelmen cunku driver support olarak falan emu'dan cok ilerdeler. daha 1-2 sene önce alinmis bi kartinin windows 7 destegini bile cikaramadi emu, o acidan kil kapmistim biraz.

2; Kayit isi icin demis arkadas, amfi tavsiyesi nedendir? Hani ustune bide arsizca mikrofonla kaydedersin demis arkadasin biri, iih olmaz. Mikrofonla yapacagin kayit seni hic bi sekilde tatmin etmez. Ayrica isin icine mikrofonla kaydettiginden dolayi akustik olayi girer. Akustik olayindan öte, yine bi ses karti ihtiyaci duyacak arkadas, pc mikrofonu ile kaydettigin kayittan hicbi hayir bekleme. Ses karti daha profosyonel bi yonelim tebrik ediyorum o acidan.

3; Sendeki hoparlörler multimedia hoparlörler. Yani bu isler icin bicilmis kaftan degiller cunku kayit icin alacagin ses karti zaten multimedia icin uretilmis bi ses karti degil. Dolayisi ile aletin kurulumu, cikislari girisleri dizilimi cok daha farkli bi sekilde. Bu tarz ses kartlarinda "Front, rear, center/sub" gibi cikislar olmaz hoparlör baglamak icin. Main out adinda stereo bi tek cikis olur. Hoparlörun cikislarina baktim, sadece bildigimiz multimedia girisler var. Bu durumda, ses kartindan gelen main out'u sadece front'a taksan sadece ön hoparlörlerden ses alacaksin. 3 giristen birini secmen lazim, veyahut gelecek olan sinyali stereo adaptörleri lehimleyip 3'e bölup 3 kanala birden girmen lazim. Dedigim karisik gelebilir biraz ama resimli anlatimi su sekilde oluyor;

Egerki elinde su ortadaki adaptörden varsa logitech ile birlikte gelen ozaman söyle biseyde dusunebilirsin;

Bu resimdeki 2. alternatifi yapabilmen icin sses kartinda bi kulaklik cikisi olmasi lazim. M-audiolarda var buda sanirsam.Bu kablolari nerden bulcam? dersen elektrikciye gösterirsen yapar. Ama sana sunu söyleyimki beklentinin ne olduguna göre ses seni ikna edermi bilmiyorum, ama bana sorarsan kayit olayina giriyosan yavas yavas studyo monitörleri bakmaya basla derim :)

Haydi selametle, olursa bi problem buradan devam.

Sosyal ağlarda paylaş

Amfi al mikrofonla kaydet diyen arsız ben oluyorum ama kayıt için alacağı gibi bir ifade ben görmedim, şimdi gene okudum gene görmedim. :) Eleman yeni gitara başlamış 24 bit ses kartı almasının bir anlamı yok bana göre. Ben de ilk başladığım zaman gitara pc ye bağlayıp bi distortion programıyla takılıyordum, gereksiz olduğunu düşündüğüm için amfi dedim yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar.Ben M-Audio Firewire Solo kullanıyorum.Firewire olduğu için alette delay de olmuyor.http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2360&gid=658
2. elini 250 liraya almıştım geçen sene garantisi bitmemişti daha :D Sadece gitar kayıdı yapıcaksan bu gerçekten çok iyi bi kart çünkü balanced gitar girişi var alette.Guitar rig gibi programları da kolaylıkla çalıştırıyor.Bide iyi bir ses sistemin yoksa iyi bir kulaklık almanı öneririm guitar rig gibi programlardan performans alabilmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

Amfi al mikrofonla kaydet diyen arsız ben oluyorum ama kayıt için alacağı gibi bir ifade ben görmedim, şimdi gene okudum gene görmedim. :) Eleman yeni gitara başlamış 24 bit ses kartı almasının bir anlamı yok bana göre. Ben de ilk başladığım zaman gitara pc ye bağlayıp bi distortion programıyla takılıyordum, gereksiz olduğunu düşündüğüm için amfi dedim yani :)

30wattlik amfinin gelecege dönuk herhangi bi artisi yok. Netice olarak arastirirsa eger bilgisayara baglayip yapabileceklerinin ucu bucagi yok. Ufaktan kayit falan da yaparak kendini cok daha iyi gelistirir amfi almaktan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Korax said:

M-Audio FireWire Solo gayet iyi aslinda, dusunebilir arkadas bence. Fiyatida iyiymis

Ben de kullandım bunu. İyi bir kart ama fiyat limitinin üstünde olduğu için değinmedim. İKinci el alınıyorsa EMU 0404 de pek iyi gider. Gerçi Korax destek yok diyor, ben bunları hep XP ile kullandım (bahsettiğim üç kartı da denedim).

Sırala dersen:

0404>Firewire Solo>0202

derim. 0202'de DAC'lar daha iyiydi bence ama Firewire Solo genel olarak daha iyi gelmişti bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Firewire solo pratik bi alet(firewire olmasi disinda, her laptopta firewire olmadigi icin). Arkadas ikinci el satiyomus oyuzden öyle yazdim yoksa limiti asiyo oda. Vardi biara bende bundan da, is gorur bi alet baya. Buarada "usb olursa delay olur" diye bi mantik yok. Multimedia ses karti ile kayit yapmaya calisirsan herzaman gecikme olur. Gerek audio'da gerek midide.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax in da dedigi gibi harici ses kartı + amfi programlariyla yapılabilecek şeylerin ucu bucagi yok gibi.

Şimdi gidip 250-300tl lik bir amfi alsam- ki su an 200 tl lik su alet var odunc aldıgım
http://www.marshallamps.com/product.asp?productId=32

Distortion ile aldıgım ses hiç tatmin edici degil(bilgisayarda kullandıgım guitar rig,amplitube vs ile karşılaştırınca)-

Yanında birde efektler için pedal almak gerekecek, giriş seviyesi amfilerin distortion efekti genelde boktan oluyor netten izledigim kadarıyla.

Kayıt olayını şimdi degil ama birkaç aya kadar cok cok amatorde olsak yapariz,evde benimle birlikte 2 elektro ve 1 bass calan eleman var,birde bizimle takılan sesinin güzel oldugunu sanan bir hanımefendi var :).

Neyse Ses kartımı olsun amfi olsun tartişmasina gerek yok,daha cok ses karti tavsiyesi ve yorumuna ihtiyac var.

Bu arada bende masaüstü pc var,firewire girişi vs var yani.

Birde bügün arkadaşin pc de kullandıgı line6 marka ses kartini gordum,herşey iyi güzel sesler gayet temiz ve delay nerdeyse 0 dı,yalnız kart windows 7 de sorun cikariyormus o yüzden windows xp de kullanıyor.Modelini hatirlamiyorum ama gecen sene 400 e aldim dedi tr den.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Eğer amaç gitar ve kayıtsa, EMU'nun da W7 sürücüleri olmadığına göre, tek tercih var aslında bir gitarist (bak, gitarist diyorum, genel olarak EMU 0404 en iyisi bence hala) için o fiyat aralığında: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7710&gid=2161

Bunun gitar efektleri de bence Guitar Rig'den çok daha başarılı, üzerine beğenmezsen Guitar Rig de kullanırsın. En iyi tercih bu yani yapabileceğin. Kayıt için şu programla başla, sonra başkalarına geçersin gerekirse: http://en.wikipedia.org/wiki/Tracktion Cubase gibi şeyler kullanmana hiç gerek yok.

Param olduğu bir ara bu modeli alacağım ben de: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7709&gid=2161 (tek gitar için bu sadece)

Ya da ikinci el olarak bir Fireware Solo al ama gitar için Line 6 ürünleri imbadır daima.
Sosyal ağlarda paylaş

Emunun tum kartlarinda win 7 problemi varmi bilmiyorum, ama mumkunse traveler'dan uzak durun. Bide abi emunun 1212m, 0404'ten cok daha iyi bi kart. Internal + icindeki ad/da converter bildigin protools hd'deki converter ile ayni.

Guitar rig hic kullanmadim, ama sanirsam cok zor bi program olmasa gerek hemen herkes kullaniyo.

Benim tavsiyem gerge'nin tam tersine cubase veyahut butarz bilindik bi programla baslaman olacak. Ilk olarak en buyuk artisi cok fazla tutorial bulabilirsin cubase falan hakkinda.

Ikincisi butarz programlarin vst destekleri yarim yamalak olmaz, tam performans kullanirsin, veya calistirmamazlik etmez falan yani. Zaten hemen hepsinin calisma mantalitesi aynidir, cubase'in cok bi zorlugu yok yani. Gitarla ilgili cesitli vst'ler kullanacaksan en önemli sey zaten vst destegi. Extradan atiyorum waves yuklersin falan, baska biseyler yuklersin, waves'in icinde cok deli amfi simulasyonlari ve pedal simulasyonlari var. Analog kadar iyi olmasada, aratmayacak kadar iyi.

Simdilik bukadar, baska bisey olursa sor, cekinme :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Korax said:

Emunun tum kartlarinda win 7 problemi varmi bilmiyorum, ama mumkunse traveler'dan uzak durun. Bide abi emunun 1212m, 0404'ten cok daha iyi bi kart. Internal + icindeki ad/da converter bildigin protools hd'deki converter ile ayni.

Hayatım boyunca hep notebook kullandığım için, internallar hakkında cahilim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...