Rerore Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 ZaugnaKhaldun said: Altın artar mı ya? Garanti'de alış 100,2330; Kasım'daki seviyesine çıkar diyorlar da cidden 105'i görür mü acaba %5 e kar mı diyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 zarar mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Rerore said: ZaugnaKhaldun said: Altın artar mı ya? Garanti'de alış 100,2330; Kasım'daki seviyesine çıkar diyorlar da cidden 105'i görür mü acaba %5 e kar mı diyorsun İçerdeki para büyükse evet :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 ee hafta başı 97 ydi altın gitti paralar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thiras Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Dukascopy'e guvenir misiniz? Isvicre devletinin mevduat teminatinin altinda para yatiracagim (30k dan yukariya veriyor teminat yanlis hatirlamiyorsam) Sadece ECN, STP/ECN degil. Sikinti yasar miyim? Edit: Vergi mantigina gore bir kazanc ancak bir kere vergilendirilebilir. Bu mantikla, parayi turkiye'ye soktugumda(nerden geldi yasasi falan var ya) vergilendirmek isterlerse ne yapabilirim? pasa pasa odeyecek miyim yoksa isvicredeki vergiyi belgelendirsem yeterli olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Selamlar, Altın şu an doğru yatırım dimi? En az 3 aylık bakıyorum. Sizce getirisi ne olur? 95-96 civarında aldım, altında kalsam mı? Yoksa başka dövize mi yönelsem? Ne önerirsiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 95 96 civarları iyidir. ama altın/$ şuanda süper alınmalık noktada değil henüz. ama tl fiyatı(~95) kötü değil. http://i7.photobucket.com/albums/y253/byjoker/altin.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Bahsettiğim vadede getirisi olur mu diyosun? Analizleri okudum onlar da 3 ay max çekeceği beklentisindeler. Sen ne diyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 şöyle diyim bir kısa vadeli göstergeler var birde uzun vadede altın'ın konumu var. Bernanke dayı ters köşe yapıp duruyor. parasal genişleme gelicek işareti veriyor şimdide şimdi genişlemicez diyor. amerika verileri çok etkili. kısa vadede altın boğaları çok efektif olamadı biraz daha yükselmezse altın 50$'lık bir geri çekilme daha olabilir. ama uzun vade de Bernanke dayı amerika ve avrupanın gidişine bakıcak. sonuçta riskler tamamen yok olmuş değil. 2014'e kadarda risklerin yok olması mucize. anlıyacağın 2014 'e kadar altın ya uçar yada bu trendine devam eder beklentisindeyim. peki altın ne durumda uçacak? Bernanke dayı risklerin yükseldiğini görürse ve amerika verilerini negatif bulursa muhtemelen bir parasal genişlemeye işaret eder. dolar taban altın petrol tavan yapar. eğer bu durum olmazsa üstteki grafikte olan trend korunarak altın'ın yükselmesini bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 altının fiyatını değerlendirirken xau/usd ve usd/try eksenlerini ayrı düşünmek gerekiyor. ben şahsen altının şu an alınmaması gerektiğini düşünmekteyim. dolar 1.77'ye kadar yükseldi son günlerde. tabi bunda fed'in açıklamalarının da payı var ama dolar'ın kısa vadede 1.74 civarlarına tekrar düşeceğini düşünüyorum. bu da altın fiyatında da %2'ye yakın bir oynama demek. benim görüşüm, dolar düşükken dolara geçip, daha sonra altının ons fiyatı 1650$'lara indiğinde arbitraj ile altına geçmek. daha sonra 1750'lerde dolara geri dönmek. ha ben yoğunluk sebebiyle çok günlük takip edemediğimden bu aralar direk faize yatırıyorum paramı, o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 dediğim gibi 50$ lık gerilemeyi yaşıyor şuanda 1680'in altına çekilirse alınabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 benim faizde kalmamin ne kadar iyi birsey oldugu anlasildi :) altin %1 civari dusus yasadi, dolar da %1 civari yukselis heuehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 bence altın şu anda baya durgun seyrediyor. şu an için alınabilecek en güzel yatırım dolar gibi gözüküyor çünkü mart ayının 15inde yunanistan kemer sıkma politikasının ne kadar işe yarayıp yaramadığını açıklayacak muhtemel olarakta negatif bir bilgi gelecek bunu gören euro bölgesi borsaları çakılacak dolar fırlayacak hadi bakalım dediydi dersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 israil iran'ı vurursa dolarları dürüm yaparsınız. altın dediğim gibi 1680'lere çekildi. TL karşısında hala alınacak seviyeye geldi diyemem. ama USD karşısında trendin gerisine düştü. Bekle gör tavsiyem. aceleye gerek yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 fizban said: benim faizde kalmamin ne kadar iyi birsey oldugu anlasildi :) altin %1 civari dusus yasadi, dolar da %1 civari yukselis heuehueh ana para korumalı altın hesabı var işbankasında. şu an $ üstünden girmek için ideal. ama sabırlı olman gerek tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kurbaga Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 ekonomi haberlerini hangi siteden takip ediosunuz? güvenilir site varmı(hürriyet sabah felan gibi gazetelerin siteleri haricinde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 google news'dan aratıver işte. en güzeli, en günceli o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 piyasaları okumak diye bir kitap önerdi hocamın bir tanesi. onu aldım. çok basit ve anlaşılır bir biçimde anlatılmış her şey; hiçbir şey bilmeden bu işe kalkışmak isteyenler okuyabilir. kitabın diğer adı: silkelenen keriz olmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Şu topik ölmesin , ben ilgilenemedim bayadır.. Akşamları yazıcam elimden geldiğince.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 Borsa'yi hic takip etmeyen biriyim. Son zamanlarda (artik para kazanmaya da baslamamla birlikte) yatirim yapma ihtiyacindan ötürü merak sardim. Biraz okudugum kadariyla bu topicte icler biraz profesyönel yürüyo. Benim sorum pek bi abest kacicaktir. Altina yatirim konusunda pek cok makale okudum internette. Uzun vadede en iyi yatirimin altin ile olacagi söylenmis. Uzun vadeden kastim 4+ sene. Kendime bir hedef belirledim. O zamana ciddi yatirim yapmaya ve tutumlu olmaya karar verdim. (gelirim euro) Simdi sorum söyle; Ceyrek altin hem almasi hem de zor anlarda bozdurmasi kolay bir yatirim araci. Fakat uzun vadede dokunmayacagim icin Ata altini daha mantikli olacaktir düye düsündüm. Ayni zamanda kurumsal olarak da geciyo. Bunun ne gibi bi avantaji var tam emin degilim. Muhafaza etmesi de kolay. Gram altini kocaman ambalajiyla satiyolar. Bi tavsiyeye ihtiyacim olucakti. Gram yerine Ata altini alarak uzun vadede de olsa kaybim cok belirgin olurmu? Ikinci sorum altini türkiyeden mi alayim? Nereden alirsan al altin altindir mi dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 92-93 lerden alsaydın keşke. fiziksel altın hem iyi hem kötüdür. kötülüğü çalınma ihtimali, avantajı imar zede gibi ihtimalin olmaması. fallout olsa dahi altın elindedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 Avrupa, arap ülkeri ve Rusya'ya göre altın fiyatları Türkiye'de daha uygun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 Peki daha komplike bir soru. Simdi böyle yastik altinda senelerce altin biriktirerek yatirim yaptik diyelim. Güc gelicek bu altini harcayacagiz o yada bu sebepten. Hani almanya'da yasayan biri olarak pipiriklendim. Nerden buldun sen bu kadar altini demezler mi bozdururken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 Bizans altını mı biriktereceksin külçe altından kule mi yapacaksın? o zaman diyebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2012 ne alırsam düşüyor. 12 ay içinde altın ne olur acaba? fikri olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar