Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fan ile ilgili

Zaybird

Öne çıkan mesajlar

kasaya ek fan tak. gidip de bilgisayarcıdan fan alıp takmana bile gerk yok. tahtakale tarzı alet edavat pazarından git ufak mini fanlar var, yanına da bi ac/dc adaptör al. kasa içine hava devirdaimi olacak şekilde monte et, fana gereken voltajdan fazlasını ayarla misal 3v şile çalışıyo 5 ver sen. bas havayı ekran kartı bi ohh desin sen de hem kartı hem cebini koru bitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

95'e kadar yolu var onun, 70 iyidir.

Edit: Bi de o fanın hızını ekran kartı sıcaklığına göre kendisi ayarlıyo. Belli bi değere sabitlemek pek akıl karı değil. %100'ün altına sabitlersen, %100 gerektiren anlarda sıkıntı oluşur. %100'e sabitlersen, ömrünü kısaltmış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

o seri kartlar %40 ı fln geçmez genelde defaut halde. 70 derece fln çok sıkıntı olmadığı için. ama illa daha soğuk çalışsın dersen kendi yazılımı ile bile çok rahat fanı istediin değerde sabitleyebiliyorsun. stok fan olsa %50 bile çok ses çıkıyor ama vapor-x kart için %55-60 gibi sabitlesen 60 dereceyi çok geçeceğini sanmıyorum. ve arkadaşın dediği gibi %100 fan değeri kesinlikle gerekmez o yüzden sorun olmaz pek. %100 değerler için çok fazla +voltaj vererek overclock yapman lazım. ki o derece overclock yapan birisi olsan böle bi soru sormaya gereksinim duymazdın heralde. bunu gözönünde bulundurarak önerdim %55-60 fanhızını. (catalcyst control center - overclock menüsünden sabitleyebilirsin)
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

%100 fan sesinde elektrikli süpürge sanıyor benim kart kendini mesela

5850 stok fanda %60 da bile süpürgeyi yakalıyordu ama overclock a rağmen %40 yetiyordu fan hızı. 70 derecede pek tırsmam:D 80 i görürsem anca tedbir alırım:D

ama arkadaşın vapor-x stok a göre çok daha sessizdir.
Sosyal ağlarda paylaş

fan hızını 32 de sabitlediysen pek ilginç değil. ccc den kontrol et. ya da başka yardımcı yazılım kurduysan fln kontrol et. tik yoksa bile bi tik koy kaldır sabitleme kısmına. belki takılmıştır bi şekilde.

bu arada msi afterburner ile hangi derecede kaç fan hızında çalışacağını manuel olarak ayarlayabiliyorsun. ben 70 dereceye kadar sıkıntı görmediğimden %27de fln bırakıyordum oraya kadar ve basit kullanımlarda sesi büyük ölçüde engelliyordum. 70-80 arası 35-40 kadar çıkıyordum. 80 üstünde 50 yi de aşabiliyordum. zaten o dereceleri görecek oyunlarda dikkatimi oyuna vermiş oluyorum tamamen ve ses etkilemiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...