Zaybird Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 ekran kartı fanını hızlandırma şansımız varmı? biraz ısınıyorda.%32 hız ile çalışıyormuş GPU-Z'den baktım ne kadar doğrudur bilemem.böyle bişey varmı yoksa kasanın kapağını açıcam hava girsin içine biraz makinenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Tozlardan arındır fanı, kasanın içini falan. Soğutma bloğunu vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 kasaya ek fan tak. gidip de bilgisayarcıdan fan alıp takmana bile gerk yok. tahtakale tarzı alet edavat pazarından git ufak mini fanlar var, yanına da bi ac/dc adaptör al. kasa içine hava devirdaimi olacak şekilde monte et, fana gereken voltajdan fazlasını ayarla misal 3v şile çalışıyo 5 ver sen. bas havayı ekran kartı bi ohh desin sen de hem kartı hem cebini koru bitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 evde bi vantilatör buldum,şu ufak olanlardan.kasa kapağını açıp önüne onu koyup çalıştırıcam.nasıl fikir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 doğru bişiy yapıyosun. chipin overclok yazılarında çektikleri resimlerde de kasaların önüne dev dev vantilatör koyduklarını görüyoruz. raat ol sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 nerden biliyosun ısındığını ? kaç derecede çalışıyor? he bi de kart ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 bazı oyunlarda 70 santigrat'ı geçiyor.örneğin modern warfare 2,dead space 2 gibi oyunlar.kartın yanmasından korkuyorum.sapphire HD5770 vapor-x kart.vantilatörü koydum bile kasanın yanına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 70 çok değil niye panik yaptın anlamadım hani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 95'e kadar yolu var onun, 70 iyidir. Edit: Bi de o fanın hızını ekran kartı sıcaklığına göre kendisi ayarlıyo. Belli bi değere sabitlemek pek akıl karı değil. %100'ün altına sabitlersen, %100 gerektiren anlarda sıkıntı oluşur. %100'e sabitlersen, ömrünü kısaltmış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 70 çok değilse iyi ozaman.95 te yanıyor galiba.74 ü geçmedi zaten hiçbir oyunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 95te de yanmaz aslında ama o zaman işte vantilatör falan dayamak gerekebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 o seri kartlar %40 ı fln geçmez genelde defaut halde. 70 derece fln çok sıkıntı olmadığı için. ama illa daha soğuk çalışsın dersen kendi yazılımı ile bile çok rahat fanı istediin değerde sabitleyebiliyorsun. stok fan olsa %50 bile çok ses çıkıyor ama vapor-x kart için %55-60 gibi sabitlesen 60 dereceyi çok geçeceğini sanmıyorum. ve arkadaşın dediği gibi %100 fan değeri kesinlikle gerekmez o yüzden sorun olmaz pek. %100 değerler için çok fazla +voltaj vererek overclock yapman lazım. ki o derece overclock yapan birisi olsan böle bi soru sormaya gereksinim duymazdın heralde. bunu gözönünde bulundurarak önerdim %55-60 fanhızını. (catalcyst control center - overclock menüsünden sabitleyebilirsin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 %100 fan sesinde elektrikli süpürge sanıyor benim kart kendini mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Aluriel said: %100 fan sesinde elektrikli süpürge sanıyor benim kart kendini mesela 5850 stok fanda %60 da bile süpürgeyi yakalıyordu ama overclock a rağmen %40 yetiyordu fan hızı. 70 derecede pek tırsmam:D 80 i görürsem anca tedbir alırım:D ama arkadaşın vapor-x stok a göre çok daha sessizdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 fakirim ben 4890 var hala saphire Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 4890 hala baya iyi kart bence. bi de oyunlarda o fan kendisi hızlanıyodur zaten. 70C de sorun değil. 95te de yanmıyor bu arada, hd3850mi aylarca kullandım her oyunda 105C de falan takılıyordu fan hızı %100 olsa bile. arkadaşıma verdim hala çalışıyor sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 abi bakıyorum ama fan hızı oyun açmasam bile %32.liberty city stories açıyorum sıcaklığı 74 e vuruyor ama fan hızı hala %32.ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 fan hızını 32 de sabitlediysen pek ilginç değil. ccc den kontrol et. ya da başka yardımcı yazılım kurduysan fln kontrol et. tik yoksa bile bi tik koy kaldır sabitleme kısmına. belki takılmıştır bi şekilde. bu arada msi afterburner ile hangi derecede kaç fan hızında çalışacağını manuel olarak ayarlayabiliyorsun. ben 70 dereceye kadar sıkıntı görmediğimden %27de fln bırakıyordum oraya kadar ve basit kullanımlarda sesi büyük ölçüde engelliyordum. 70-80 arası 35-40 kadar çıkıyordum. 80 üstünde 50 yi de aşabiliyordum. zaten o dereceleri görecek oyunlarda dikkatimi oyuna vermiş oluyorum tamamen ve ses etkilemiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar