Joker Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 beyler arkadaş ev alıcakta nasıl bi kaparo sözleşmesi hazırlamak lazım bi bilen pls help. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Kapora sözleşmesi ne oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 http://tinyurl.com/63zmg8v Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 http://therotimes.files.wordpress.com/2009/10/orly.jpg bi sonuçlara baksaydın abi, googleladık tabiki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 kapora sözdür abi zaten, sadece verdiğine dair bir yazılı bişi iste. Sözleşme dediğin olay, içinde para geçen herhangi bir belge olabilir. İşte şu kadar kaporayı verdim aldım imza zart zurt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Kaporayı verdiğimize dair bir makbuz kesmişti bize emlakçı mesela. Sözleşme değildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 edit: evi satın alıyolarmış lan ben kira anladım adamlar fakir değil dalga geçilmezde bunlarla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 satışlar noterde olmuyor mu yeni yasalar gereği sanırsam orda onlar herşeyi hallediyorlar diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 abi arkadaş ev alıcak. adamla anlaştı morgıç ile alıcağı için kapora verip bankada morgıç'ın prosedur'unu başlatıcak. o sırada evi satmayacağına dair bi sözleşme gibi artık neyse adı. bişi imzalamak istiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Leadman said: Kaporayı verdiğimize dair bir makbuz kesmişti bize emlakçı mesela. Sözleşme değildi. Joker said: abi arkadaş ev alıcak. adamla anlaştı morgıç ile alıcağı için kapora verip bankada morgıç'ın prosedur'unu başlatıcak. o sırada evi satmayacağına dair bi sözleşme gibi artık neyse adı. bişi imzalamak istiyor. Ya zaten sözleşme dediğin, içinde para içeren herhangi bir kağıda yazılmış kağıt. TC sınırları içerisinde imzaladığın " ben xxx lira kapora verdim kanka bu tarihte" her kağıt direk kapora sözleşmesidir. 2 kopyası olsun, bi sende bi onda. Tükenmez kalem olsun, imzalar olsun tarih ve para olsun yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 tamam derin araştırmalar sonucu bişiler elde ettik yapımda yayımda emeği geçen herkeze fuuuu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 diyelim adamın biri bize kapora verdi, iki hafta falan bekledik ama evi alamadı ya da almaktan vazgeçti. kapora bizde mi kalır, geri isteme hakkı var mı? ya da kaporanın şartları nelerdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 kmisi kaporayı vermez kimisi kesinti yapar kimisi de direk hepsini verişr.. mesela A kişisi nin bir evi var ve B ile C evi almak isteyen alıcılardır. B kişisi kapora verir ve C kişisi olaydan çekilir fekat bir süre sonra B kişisi de anlaşmadan cayarsa A kişisinin "sen olmasaydın ben C ye satabilirdim" diyerek kaporayı vermeyebilir yada kir kesintisi gibi bir kısmını keser.. aslında kanunda kapora olarak verilen paranın tamamı kaporayı alan kişiye ait olur ki kaporanın mantığı budur.. kapora yakma vardır bir de beyle.. tl; dr: anlaşma yaptığın kişiye bapğlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Joker said: tamam derin araştırmalar sonucu bişiler elde ettik yapımda yayımda emeği geçen herkeze fuuuu İncimi burası bu ne tavır böyle. Orly, fu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 go go noter.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 di said: http://tinyurl.com/63zmg8v ahah google yapınca 6. sırada yine bu forum topic'i çıkıyor =) bak mesela buraya faydalı bişey yazmış olsaydık google'da arayan bilgiye ulaşacaktı. kıssadan hisse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 kapari sözleşmesi (temsili resim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Joker said: abi arkadaş ev alıcak. adamla anlaştı morgıç ile alıcağı için kapora verip bankada morgıç'ın prosedur'unu başlatıcak. o sırada evi satmayacağına dair bi sözleşme gibi artık neyse adı. bişi imzalamak istiyor. Taşınmaz satım vaadi sözleşmesi olması lazım Kaparo sözleşmesi diye bir şey yok, kaparo babacumun dediği dalga işte. Taraflar ek bir şey söylemediyse bu işin adeti gereği kaparo geri verilmez, olayı geri verilmemesi zaten. Sözleşme serbestisi olduğundan normalde geri verilmemesi gereken kaparonun geri verilebileceğine dair tarafların anlaşmasında da bir engel yok tabi, ama normalde verilmez. Sözleşme illa yazılı olarak yapılacak veya illa para borcu içerecek diye bir şey de yok, bağışlama, evlilik falan da sözleşme sonuçta ^^ bakkaldan sigara aldığınızda sözlü olarak satım sözleşmesi yapıyorsunuz gibi gibi gibi. Bağışlama yazılı olur gerçi de birine bir şey verince sözlü oliyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 başlıkta kaparo azıyo abi kapora değilmi lan o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 taşınmaz malların satımı tapu dairesinde olur, noterde sadece satım vaadi yapılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 kapora diilmi lan bu dicektim denmiş. ps: tdk.gov.tr den baktım da kaparo ve kapora ikiside sözlüğe alınmış ilginç.. kapora İt. caparra a. (kapo'ra) huk. Güvenmelik. Güncel Türkçe Sözlük kaparo bk. güvenmelik BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü 2004 ama sonra imla klavuzuna baktım şöle göstermiş: http://www.tdkterim.gov.tr/yanlis/?kelime=kapora&kategori=yanlis_liste kaparo X kapora (tu) demiş tdk.gov.tr demekki doğrusu KAPORAYMIŞ HÜLEEAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 aferin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 sen nediyon ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar