Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Usenet nedir, nasıl kullanılır?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Simdi astraweb uzerinden signup oldum shemesten grab it programinida indirdim ama bu grab it nasil kullanilir cozemedim nzb dosyasini aciyorum partlar gozukuyor super ama surekli unale connect news 119 deyip duruyor partlar bir yere girmem gereken uyelik bilgileri flnmi var yoksa port ile ilgili bir durummu Norton360 firewallda acik gozukuyor gayetiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
astraweb'den aldığın account bilgilerini girdin mi?

olmazsa bir öm at msn'den ya da gtalk'dan (tercihimdir) halledelim, zaten grabit de kullanma. daha iyi bir program keşfettim yeni =)

bunu kur: http://sabnzbd.org/
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Log'ları göster abi. Sabnbzd dosya isimlerine çok takıyor bir de, yanlış isimlenen dosyalara bunu yapıyor. Manuel dene bir de.

Ya da virus programın sorun çıkartıyor olabilir. Sorunun Sabnbzd'de olup olmadığını görmek için GrapIt ile indir bir de.

Firewall'danda olabilir, temp folderına bir exception koy.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Aktif paylaşıma girip sen de post atabilirsin ama yakalanmak pek mümkün değil. Yani mümkün ama seni yakalamak için verecekleri emek senden alacakları tazminattan çok daha pahalıya gelir. Epey güvenli bir sistem. Zaten SSL ile çektiğin için herşeyi ne çektiğini göremezler, ancak Internode'dan filan DNS queryleri isteyebilirler o da yetersiz kanıt. Çünkü Usenet file sharing dışında bir sürü şey için kullanıyor, newsgrouplar güzel bir tartışma ortamı aynı zamanda. Zaten Astraweb, Indernode filan ip log tutmadıklarını söylüyorlar.

Yani torrentle kıyas Opel Astra vs. başbakanın arabası olur. Ancak VPN/proxy + torrent kullanırsan için Usenet'e kıyasla rahat edebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...