Horrible Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Selam .. Okuduğum okulda her yıl 3,5 ay okulun anlaşmalı olduğu şirketlerden birinde staj yapma zorunluluğum var. Daha doğrusu bu ortak eğitim sistemi dediğimiz şeyi şöyle özetliyeyim, okul sisteminde ki şirketlerden 5 tercih yapıyorsunuz eğer onlardan biri de sizi tercih ederse o şirkete 3,5 ay (maaşlı) çalışmaya gidiyorsunuz ve buna göre stajı başarıyla tamamlayıp tamamlamamanıza göre not gibi bişi alıyorsunuz. Bende bu şansımı hazır okulda ortalamam 2,00'ı geçmişken erasmus stajyerliğine başvurarak yapayım dedim. İlginçtir ki normalde erasmusa gidenlerin hep 3,00 üstü ortalamalı olmasına rağmen bu defa nerdeyse kimse başvurmamıştı ve bu şans (?!) bana çıktı. Takdir edersiniz ki inanılmaz derecede heyecanlıydım en başta, staj dahi olsa erasmus'a gidicektim.. Yeni insanlar, yeni yerler görücektim vs. Ama şuan erasmusumun 1. haftasını tamamlamış bulunan biri olarak şunu söyleyebilirim ki hiç bir şey beklediğim gibi gelişmemekte.. Öncelikle, Almanya'nın Bochum denilen küçük bir şehrine geldim. Çalıştığım şirket kaldığım yurda yaklaşık 1 saat 15 dakika uzaklıkta Castrop-Rauxel diye bir yerde. Çalıştığım şirket Hollandada, Finlandiyada, Türkiyede ve Almanyada elektrik direkleri diken bir şirket. Kendi alanında gayet iyi bir şirket olmasının yanı sıra benim gibi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisinin yapabileceği hiç bir iş olmayan bir yerde çalışıyorum (daha doğrusu oturuyorum, henüz bir iş vermediler.). Kalıcak yer olarak özellikle yurt seçmiştim, üni öğrencileriyle başka erasmuscularla tanışırım diye ancak o da hiç beklediğim gibi gelişmedi.. Zaten yurda ilk gittiğim gün faciaydı. Cuma günü 15:00-18:00 arası yurda kayıt yaptırabileceğimi daha önce maille ileten yurt sahibi bu saatler arasında yurda gelmedi. Böylece sokakta kalmış oldum. Cuma-Ctesi-Pazar otelde kalmak zorunda kaldım ve bu bana nerdeyse 1 aylık yurt parasına denk bir masrafa mal oldu. Pazartesi günü yurda gittiğimdeyse kadının tavrı çok sinir bozucuydu. Daha önce Türkiye'ye Ankaraya geldiğini söyledi. "Beğendiniz mi? " diye sormama cevap olarak " Hayır, tamam ikliminiz havanız güzel ama Türkiye çok pis, gezilicek hiç bi yer yok." şeklinde bi cevap verdi. "İstanbul'a gitmediniz mi ?? Bence asıl orayı görmeniz lazım evet Ankara'da pek bişey yok ama İstanbul süperdir." dememe, "yaa evet televizyonlardan görüyoruz." şeklinde bir cevap verdi. Tahmin edersiniz ki inanılmaz gıcık oldum kadına (normalde milliyetçi falan bir insan değilimdir ama gittiğiniz başka bi ülkede birinin böyle ülkemi kötüleyici cevaplar vermesi beni çok sinirlendirdi.) Böyle tepki veren birinin yurdunun çok temiz olmasını vs. beklersiniz değil mi ? Ama ne yazık ki hayatımda gördüğüm en pis yurt bu sanırım. Türkiye'de bu kadar kötü bir yurt olacağını zannetmiyorum. Bana odamı gösterdiler, çıktım. Yurdun websitesinde wireless internet ve bir tv odası olduğu yazıyordu. Ancak ne internet bağlantısı var yurtta ne de tv odası. Kaldığım katta genel olarak çinli öğrenciler kalıyor ve ingilizce ya bilmiyorlar ya da çok az biliyorlar =/ tuvalete değinmek bile istemiyorum, sanırım bu çinliler cidden çok pis insanlar. Türkiye'den buraya gelirken, yurtta mutfakta geyikler yaparız, oturma odasında akşam muhabbetler döner falan diye düşünüyordum ama ilginçtir ki kimse odasından çıkmıyor. Şimdiye kadar sadece 2 kişiyle konusabildim. O da tesadüfen mutfakta bulaşık yıkarlarken karşılaşmamla oldu. Erasmus in Bochum diye bir facebook grubu var. Ordan sayfa yöneticilerine mesaj attım erasmus öğrencileriyle tanısmak toplantılarınıza gelmek istiyorum diye. Ancak aldığım cevap, "bu dönemin son yemeği bu akşam olucak, istersen gelebilirsin ancak önümüzde ki haftalarda bişi olmaz sanırım. Yine de mart'ın sonunda yeni gelen öğrenciler için tanısma toplantıları, etkinlikler vs. başlicak bize katılabilirsin." şeklinde oldu. Neyse ki çocuk olumlu bi cevap atmıştı ama gelin görün ki Nisanın sonunda benim erasmus maceram bitmiş olucak... Son çare olarak birileriyle tanışmak için mutfağa "Merhaba, Ben yeni öğrenci, Erasmus'la geldim ve birileriyle tanışmak istiyorum. Lütfen benle tanışın oda numaram : xxx =)" şeklinde bi yazı asmayı düşünüyorum =D Aslına bakarsanız bir yandan pişmanlık duymaya başladım. Çünkü gerçek bir erasmus yaşamamış olucam ve bi dünya masrafı mesleki anlamda hiç bir şey öğrenmeden dönmüş olmaya harcamış olucam. Türkiye'de çalışan arkadaşlar mesleki açıdan bayaa iyi şeyler öğreniyorlar, bende kendi çapımda internetten java falan geliştirmeye çalışıyorum (henüz pek başarılı sayılmam =) ). Bunun tek iyi tarafı, Almanya'da bi kaç şehri görmüş oldum. Büyük ihtimalle ilerleyen günlerde Amsterdam'a ve Brüksele gezmeye gidicem. Ama tek başıma gezmek ne kadar eğlenceli olur bilemiyorum. Son olarak, burda hava çok soğuk. İşe gelmek için sabah 6 bucukta kalkıyorum ancak hava 9da aydınlanıyor =/ Kısaca gece yatıyorum hava karanlık, sabah kalkıyorum hava karanlık =/ Güneşte çok nadiren çıkıyor (neyse ki bugün hava güneşliydi =)) ). Sabır gösterip okuyanlara teşekkürü bir borç bilirim =P Öyle kısa bi yaşadıklarımı yazayım istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 neden tek başvuranın sen olduğunu merak etmedin mi hiç :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 sadece ilk paragrafı okudum da, okul özyeğin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 evet sorsaydın söylerdik. oraya giden arkadaşım vardı, söve söve anlatıyodu sdfklj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 tldr özet geç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 ya benden önce giden 2 arkadaştan biri çok iyi eğlendim ben dedi diğeri sakın gitme dedi ama sakın gitme diyen annesiyle gitmiş ve 3 ay annesiyle takılmış o yüzden öyle ddiğini düşünmüştüm ben =D okul tobb üni. bu arada. @kermit; özet : erasmusa geldim ama erasmusta gibi değilim, ve çinlilere lanet olsun !! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 kendi erasmusunu kendin yarat ozaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 amanin baya tatsiz seyler yasamissin hori. yurt degistirme imkanin yok mu? bochum'a yakin olsaydim, yardimci olmaya calisirdim ama maalesef baya uzak. ama takdir ettim yine de hala pes etmeyip ugrasmani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 nası yaratıyım kermit bana yol göster =)) @vanille yurt değiştirme imkanım yok ne yazık ki artık kontrat imzaladım 3 aylık =/ sen hangi şehirde kalıosun ?? ben her hafta sonu başka şehre gitmeyi düşünüorum, eğer çok ulaşılmaz bi yerde değilse görüşürüz belki =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 off okurken içim sıkıldı patiden bonepart bochumda değil miydi ya , görür bakar bu topice tahminen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 sen bana yol göster lan elemana bak hazıra konmaya ne istekliymiş yol göster bana diyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 ben sana neyin yolunu göstereyim, öneride bulunan sensin ve yolunu kaybetmiş olan şuan benim =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 okmadım valla öneride bulunmak istemezdimde zaten banane sizin derdinizden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Horrible said: nası yaratıyım kermit bana yol göster =)) @vanille yurt değiştirme imkanım yok ne yazık ki artık kontrat imzaladım 3 aylık =/ sen hangi şehirde kalıosun ?? ben her hafta sonu başka şehre gitmeyi düşünüorum, eğer çok ulaşılmaz bi yerde değilse görüşürüz belki =) of fena olmus o. ama bochum'un nüfusu benim oturdugum yere göre iki kat daha fazla, köy gibi degil en azindan. =) okul, yurt murt ortamin olmadi mi biraz zor almanyada ortamlara girip entegre olmak. is yerinde nasil ortam, yasitlarin var mi? ben münihe 1 saat uzaktayim, bu aralar biraz zor ama haberlesiriz buralara gelcek olursan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Kaldigin yerin yurt olduguna emin misin ? Yani öğrenci yurdu falan değiildir o Bir arkadaşıma zamanında yardımcı olmak için Dortmund civarlarında yurt arıyordum, onun almancası falan yoktu, girdiğimiz yer sığınma evi gibi bişeydi, netten resimlerine bakarak gitmiştik ve 5 dk içeride durmadan kaçtık direk. Sadece yabancıların olması zaten bu garipliğe işaret ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 @kermit sağol çok iyisin. @vanille tamam pm'den haberleşiriz o zaman =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 rica ederim ne zaman başın sıkışırsa söylemen yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 kermit yine çok komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 almanya tercihi kotu olmus ya, ondan boyle olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Almanya'ya hoşgeldin ahahah. Fabrika olm burası, hi-tech üretim yapan büyük Ankara yani. Ama güzel. De, şöyle bişi var: Şimdi bizim memlekette Erasmusçu dayanışması diye bi olay var. Ne olursa olsun, yurt dışında kan da ağlasan, sıkıntıdan çıldırsan da, mal gibi evde oturup dizi de izlesen TR'ye dönünce tüm erasmusçular gittikleri 2 partinin fotoğraflarını facebook'a gömer ve "oha abi inanılmaz eğleniyoruz" der. Net bu yani, yazısız kurallardan. Bir sürü arkadaşım vardı öyle, gittim yanlarına, bi bok yapmıyolar aslında. Dolayısıyla arkadaş yorumuna güvenmekle hata yapmışsın. Onun dışında, kermit said: kendi erasmusunu kendin yarat ozaman Kermit haklı, yazı as, gerekirse yoldan geçen insanları çevir tanış yani. Sana memleketin pis falan demiş, kendini dışlanmış hissetmişsin -ki pis yani-, sende de öyle bi burnu kalkıklık var ki "Ama onlar da çinli" diye evde oturmayı tercih eden bi adamsın yani. İğne başkasına çuvaldız kendimize diyoruz, Paulaner biramızı alıp içiyoruz. Almanya'da bir köyde erasmusçu roket adam. Edit: Mesela ben facebook'ta okulun adını aratıp, o network'e üye olanlara gelişine mesaj atmıştım 7-8 tane, daha gitmeden bir sürü arkadaşım vardı. Benim tanıdığım almanlar bana inanılmaz yardımcı oldular, hepsi çok sıcakkanlıydı ki adlarını bile bilmediğim bir sürü insan var ama çok yardımcı oldular cidden. Bayern insanının bi avantajı da olabilir, bilemiyorum. Edit 2: Yurt açısından evet, odalarından çıkmıyolar ciddi ciddi. Bizdeki gibi hadi batak atıyoz sabaha kadar ortamı bulamazsın arama hiç. Bi şekilde nerede parti yapılıyor, nerede muhabbet dönüyor onu tespit et, onu da ancak almanlarla muhabbet ederek bulabilirsin. Edit 3: Hakiki Erasmus arıyorsanız büyük şehirlere gidin sevgili adaylar. Mesela Amsterdam. Mesela Barcelona. Mesela Viyana. Gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Güzel yazlmış edilmiş... Yurtdışında ve ya en azından şuan bulunduğun ülkede hiç turistik amaç dışında vakit geçirmediğini anlıyorum bu topicden. Hiç sıkılma ve dert etme derim ben sana, Mayıs sonuna kadar Brükselde olamaycağım yoksa direk gel derdim... Hatta ben gelirdim. Dert etme dememin sebebi, birinci olarak, Ankaraya pis diyenin ağzını yırtarım ikinci olarak yurtdışında tek çıkılıp gurup dönülebilecek birçok ortam bulabileceğini bilmem. Google is your friend. Gizli partiler var, feci suprising ve zevkli oluyor ve HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ AVRUPANIN EN BABA BAŞKENTLERİNE 2 ŞER SAAT UZAKLIKTASIN. Bul bi Budget ofisi, kirala 50 € günlük bi araba, nerde ne parti var, gurup toplantısı, tanışam şeysi hepsine git teker teker... Başına hiçbişey gelmez merak etme. Hiçbişey yapamıyosan tren var. heryere gidiyor görmüşsündür. Ayrıca evet, as abi yazı? Ne var yani? Hatta bi MMO felan oynuyosan o çinlilerle arkadaş olmaman içten bile değil... Neyse, sorunların olursa avrupa geneli hakkında yardımcı olmak için elimden en gelirse yaparım. Ulaşman yeterli. Allah kolaylık versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 İstanbul'a gel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Abi oturdugun yer bana 10dk mesafede. pm ile msnini filan gönder. Abi harcadigin para, cektigin dert benim bile icime oturdu. 1 aydir yurt odami kullanmiyodum. Akrabalarda kaliyodum. Alirdin anahtari benden ohh miss. Vanille'ya sorsan o bile söylerdi, keske alamancilara bi haber salsaydin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Mitfahr yap mesela, çok zevkli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Senin gibi tirsip veda mesajlari filan da atsin mi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar