Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin den bahseden öğretmene ceza

Otrivine

Öne çıkan mesajlar

Ardeth said:

bu modeli alıp da "evrim var tanrı yok" diye çıkarım yapanlar o kategoriye giriyor bence üzgünüm.

''İnsanlar adem ile havva'dan türemiştir'' odaklı bir tanrı inanışı ve din anlayışını benimsemiş kişilerin algıladığı tanrı fikri açısından bakıldığında; ''evrim var tanrı yok'' argümanı, ''anladığınız, inandığınız anlamda bir tanrı yok'' çerçevesinde mantıklı olabilir, ya da mantıklıdır bence.
Sosyal ağlarda paylaş

ne onu söyleyenler bence onu söyleyebilecek kadar din felsefesi ve dünya dinleri bilgisine sahip ne de tersini söyleyenler yeterli evrim bilgisine sahip. ben en azından konuşmalarından sığlığından bu hissiyata kapılıyorum yoksa benim de din felsefesi konusunda okuduğum şeyler olmasına rağmen dünya dinleri hakkında bilgim oldukça az.

ama zaten orda kaçırdığın bir nokta var evrim bir modeldir ve bir model olarak bazı soruları cevaplamak için ortada vardır. bilimsel bir modeli kendi sorularının yelpazesi dışında kullanmaya çalışmak hata. evrim ile tanrının yokluğunu göstermeye çalışmakla evrim ile yer çekimini açıklamaya çalışmak arasında çok bir fark yok bence heh
Sosyal ağlarda paylaş

Ben alıntımı iki konuda da yeterli bilgiye sahip birinden, Richard Dawkins'ten yapıyorum. Adamın kitaplarında bahsettiği belgelere göre konuşuyorum. Aquatik'in dediğine de katılıyorum.

Bu "fanatik" görüntü yapılan mantıksızlıklara karşı gelişen bir öfkeden ibaret. Onca politik haber başlığı altında saçma şeyleri savunan adamlar öte yandan yaradılışı savunuyorsa rage'e geçiyor insan. Dawkins'inde bu populariteye gelmesinde ki neden buydu. Adamın konferanslarında kendisine yöneltilen saçma sorulara, suçlamalara, dalgaya alınma gibi olaylara cevap vere vere ateistlerin neferi haline geldi adam. Kendi isteyerek mi oldu? Hayır, abuse ediliyor çünkü.

Çünkü olay en nihayetinde kişisel hak ve özgürlüklere geliyor. Adamların savunduğu kısımlar senin benim kişisel özgürlüğünü kısıtlayıcı, adaleti sınırlayıcı bir yapıda olunca "heeeytt, artık yeter bu adamlar" dedirtiyor. Sonrada karşı argüman olarak elde ne varsa kullanıyorsun.

Evrim'de gayet kullanılabilir "fact".
Sosyal ağlarda paylaş

dawkinsi de sevmiyorum ayrıca başkalarının görüşlerini okumak ve öğrenmek de sorun yok ama sadece bir insanın görüşüne bağlı kalıyorsan bu çok yanlış. bir noktadan sonra orjinal kaynaklara gidip senin okuman lazım.

ayrıca "fact" dediğin şeyi tanımlarsan daha iyi anlaşabiliriz bu konuda. ben de uzun süre mesela sadece gelişi güzel mutasyonların nasıl iyi bir sonuç verebileceği problemine takılı kaldım ama sonunda biraz okuyup öğrenince gördüm ki gelişi güzel mutasyonlardan çok daha yapıcı mutasyonlar mevcut. Bunun yerine kör bir şekilde "bilim adamları evrim doğru diyor, e evrim doğruysa demek ki geliş güzel nokta mutasyonları ile de bu iş bi şekilde oluyodur, buna mantıklı bir kılıf bulmak yeter" mi desem daha iyi olurdu. Eğer bu tarz sorgulamalar yapmazsan ve bir insanın söylediklerini direk olarak gerçek kabul edersen bulunduğun yerden bir adım ileri gidemezsin, dini kitaplardan değil imamlardan öğrenen insanlardan farkın kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
başkalarının görüşlerini okumak ve öğrenmek de sorun yok ama sadece bir insanın görüşüne bağlı kalıyorsan bu çok yanlış. bir noktadan sonra orjinal kaynaklara gidip senin okuman lazım.

zaten şu olayı iki tarafta da herkes yapsa herşey mis gibi olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Ardeth said:
başkalarının görüşlerini okumak ve öğrenmek de sorun yok ama sadece bir insanın görüşüne bağlı kalıyorsan bu çok yanlış. bir noktadan sonra orjinal kaynaklara gidip senin okuman lazım.

zaten şu olayı iki tarafta da herkes yapsa herşey mis gibi olacak.

abi iki taraf dediğinden biri maymunu kafese kapatıp deneyelim diyen zihniyette olunca olmuyor işte öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...