Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

araba evuloysin

senko

Öne çıkan mesajlar

5. jenerasyonda 402 yaptım, iş bilgisayarında açık bıraktım sabah geldiğimde 255. jenerasyondu ve gece boyunca 300-400 arası gidip gelmiş...

yolun da çok etkisi var, geçilmesi tamamen şansa bağlı olan engeller cıkabiliyo.

bi de gittikçe iyileşmiyo bu algoritmayı anlamadım tam, mantıken 150 yapan arabaların yanında 0 ceken arabaların elenmesi lazım. gelişebilme marginini çok mu az yapmışlar herseyi kabul ediyo, 0 çeken arabanın çok az değişmişi yine cıkıyo yine sıfır çekiyo.. natural selection yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes itiraz etmiş ama diyorum işte şunu ogrenip bu kadar gereksız araba ne kadar ilerlicek diye degilde başka harbiden hayatta uygulayabılmemızı saglıcak bir algoritim yazıp oyle bir program uyduralım kı en girilen verilerle en iyi cozumleri bulsun bu konuyu duzetlmenın mesela yolu tekerlekler bırbıne en uzak ve yere en yakınken elde edılıyor o zaman falan dıye evrim gecirmesi mantıklı bulunduysa oylesını yapın oylesını 8 saat acık bırakalım .
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Herkes itiraz etmiş ama diyorum işte şunu ogrenip bu kadar gereksız araba ne kadar ilerlicek diye degilde başka harbiden hayatta uygulayabılmemızı saglıcak bir algoritim yazıp oyle bir program uyduralım kı en girilen verilerle en iyi cozumleri bulsun bu konuyu duzetlmenın mesela yolu tekerlekler bırbıne en uzak ve yere en yakınken elde edılıyor o zaman falan dıye evrim gecirmesi mantıklı bulunduysa oylesını yapın oylesını 8 saat acık bırakalım .
önce "en iyi çözüm" bulan algoritmaları yazmanın biraz hayal olduğunu bilmeni öneririm. öyle kolay iş değil, zaten sırf o yüzden genetic algorithm gibi heuristic ler çıkmış, tek işlemde en iyiyi bulamıyosak, çok fazla parametre var ise, parametrelerle rastgele oynarak cıkan sonuclara bakıp, iyileşme varsa oynamaya devam et, kötüleşme varsa yaptıgını geri al yöntemleri falan..

bu işlere meraklıysan önce bi araştırmanı tavsiye ederim :) öyle herseyin en iyisini çıkaran algoritma olsaydı ohooo :)
Sosyal ağlarda paylaş

ohoh ilk 2dk ben taş devrinden günümze araçlar nasıl evrim geçirmiş onu gösteriyor diye düşünüm acı gerçeği farkedince dağıldım:(

@Somon: Abi oyunu yada herneyse onu takip etmen lazım.Baktın ki aracın teki iyi gidiyor mutation rate'i düşürüyorsun evrimleşme süreci yavaşlıyor böylelikle aynı modele benzer farklı tasarımlar çıkıyor.

Baktın ki tasarım en fazla 60 - 80 arası gidiyor biraz yükselteceksin mutation rate'i araba hafiften değişmeye başlayacak o arada sende en iyi tasarımı bulunca azaltıcaksın rate'i.Yoksa kötü bir tasarım 1 milyon kere denesende gitmez.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle, ama 20 tanede 1 tane iyi araba bulunca, o 1 tanesi 300 yaparken diğerler 20 yi geçemiyosa, 300 yapan arabanın üzerinden jenerasyonlar oluşturulmalı ve mutasyonlar yapılmalı, 20 tane o arabanın mutasyonu oldugunu dusunun, mis gibi converge eder işte..
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

e cok sacmaymıs
bari en cok gidende evrilse paso
işte aslında en çok giden belki oldugu yerde kalıcak, ama hiç gitmeyen evrile evrile ondan daha iyi gidecek falan, ama bunun da bi kabul edilme sınırı olmalı, şimdi gidemiyo ama biraz da evrilirse gidebilir gidebilitesi
Sosyal ağlarda paylaş

Tek tek göstermek zorunda olduğu için bu kadar uzun sürüyor.
Normalde gösterim yapmadan hızlı olarak ilerleyebilir ki 30 dakikada, 6 ayaklı robot yürümeyi öğrendi, 300 jenerasyonda.
Yaklaşık 600 jenerasyonda, avcı, avı yakalamayı öğreniyor; 2 saate yakın sürmüştü.
Yaklaşık 400 jenerasyonda av kaçmayı öğreniyor.
Co-evolution yaptığında her biri 600 jenerasyon geçirdiğinde baya güzel sonuçlar çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

PhysX said:

mutation rate i istediğim şekilde kontrol edemediğimizden saçma olmuş. beğendiğim birşey gelince düşürüyorum, düşürdükten sonra alakasız tekerlekler yukarıda bişey geliyor. sinir olup çekiyorum yukarı tekrar.
mutation rate sadece jenerasyon değişirken işleme alınıyor, aynı jenerasyon içindeki arabalarda çalışmıyo yani.

ilk jenerasyonda sana random 20 tane araç çıkarıyor, sonra o aynı 20 araç üzerinden mustasyonla falan takılıyo, arada bazılarını eliyo falan
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

oyle olsa her seferinde ilk generationdan baslamazdi

cloud computing degil ama basit olarak istatistik tutuyor olabilirler orasi ayri
cloud computing'in böyle bir sınırlaması yok ki? adam belki her seferinde sıfırdan başlatarak evrim geçirtme kısmını cloud olarak çalıştırıyo, istatistikleri kendi bi işleme sokuyo.

istatistik tutması da bir çeşit cloud computing, sonuçta istatistiği oluşturan işlem kendi makinesinde çalışmıyor
Sosyal ağlarda paylaş

1k jenerasyondan sonra ivmesini kaybetti evrim, ben de algoritma dandik diyip kapattim.

o yokuslari falan gecen tasarim geldi bu arada bana onceki nesillerde, 450 falan gitti, ss koymustum ztn orda gozukuyor olmali. tamamen sansa geciyor, veya sansa takiliyorlar bazi tasarimlar bu arada. o keyifsiz bi durum.

birde cloud luk bi durum yok, disari veri yollamiyor, en basindan kontrol ettim. ztn de 3-4 senelik bi kod,
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...