Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni bir proje için yardım çağrısı


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Çok fazla bir yardım istemiyorum, öğrene öğrene yap yöntemini izleyeceğiz.

Proje bana ve Fenris'e ait. Fantastik kurgu hakkında bir blog ve forum açıp (forum blog tutarsa) shared world'lerin dışında eleştiri ve makalemsi yazılar toplamayı düşünüyoruz. Yazar bulmaya filan siteyi açıp 10-15 tane yazımızı yayınladıktan sonra odaklanacağız ama öğrene öğrene yapmamızın pek güvenli olmayacağı şeyler de çıkacak tabii karşımıza. Onları burada sormak istiyoruz.

Başlıyorum:

1 - Movable Type kullanmayı düşünüyoruz, olur mu sizce? Yoksa elimize gözümüze mi bulaştırırız?

2 - Hosting'i ve domain'i nereden sağlayalım? bilmemne.blogspot.com olsun istemiyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wordpress kullanın. sorunlara daha çabuk çözüm bulursunuz ve pazarı daha büyük plugindi temaydı falan daha kolay bulunur.

hostingi de domaini aldıktan sonra google beleşe hallediyodu hatta domaini de google vasıtasıylan alabilirsin. kendi serverlarında mı tutuyolardı anlaşmalı serverdamı tutuyolardı hatırlamıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Turk Ticaret denilmis yine ve ben de yine inatla uzak durun diyorum.

Turk Ticaret ve registrari super gerzek yontemler izlediklerinden butun e-postalar tek bir inbox'a dusuyor ve sonrasinda elle ayiklanip tekrardan forward ediliyor. Haliyle transfer istegi gibi mail'lerini almaniz bile 2-3 gun surebiliyor. Telefon acip taciz ederseniz durum biraz degisiyor.

Bir de memur misali calisiyorlar. Aksam 5'ten sonra ve hafta sonlari kimseye ulasamazsiniz Turk Ticaret ahalisinden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Domaini kesinlikle godaddy alın, ben olsam wordpress'den başka kullanmazdım. Hostada para vermeyin ben sağlarım size ücretsiz kendi sunucumdan, hem bu hafta içi yeni sunucuda alıcaz (bknz: di) rahat edersiniz

Not: wordpress'de şu olsaydı iyi olurdu dediğiniz şeyler olursada eklenti olarak yazarım ben size, pek yazı yazamam ama bu şekilde yardımcı olurum =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Movable Type'dan uzaklaşmaya başladım bende. WP daha kotarılası görünüyor.

Aradığımız şeyler şunlar, Movable Type ile yapıldığı ve açık kaynak olduğu için onunla uğraşıyordum. WP hakkında hiç fikrim yok. Bunlar orada olur diyorsan WP yaparız zaten. Listeliyorum:

1 - Yazı yollayabilecek farklı kullanıcılar. Okuyucular için üyelik sistemi favori yazılar filan şeçimi gibi şeylerle birlikte.

2 - Entegre bir forum. Bir ya da iki bölüm olacak sadece.

Baktım biraz şimdi, şu temayı buldum: http://www.templatesold.com/p_details.php?id=6028 Bunu satın alsak mesela, temayı bozmadan forum ekleyen bir eklenti bulabilir miyiz? Ana sayfası tam kafamdaki şey.

Yani sıradan bir blog olmasın istiyoruz.

Sunucu 6 TL Bluehost ile, oradan alabiliriz. Size yük olmaya gerek yok. Fenris ile konuşayım yine de. Mum da önerdi zaten.

Kendi sorularıma kendim cevap veriyorum ama, forum işini Google abi çözdü bir nebze. Bir şey takındı aklıma ama: bunu o verdiğim temaya entegre edebilir miyiz mesela?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bbpress hiç kullanmadım GERGE ama host ile uğraşma verdikleri alan blog tutarsa falan yetmez birde taşımakla uğraşırsın. Diğer söylediklerin WP içinde var zaten mail adresimi gönderiyorum özelden ordan bana mail atarsın ne gibi şeyler istediğini hallederiz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:

O dediklerin 1 tanesi bile bende 5 yıldır olmadı be sende nasıl oldu =)


bilmiyorum backorder dedim bikerede 30 dolar verdim düştü domain 2 saat geçti reglemedi beng ittim ihs.com.tr den kendim elimle regledim sonra mail geldi almaya çalıştık alamadık üzgünüz paranızı geri iade etmiyoruz cart curt
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
WP kullanacağız, bakarız oraya. Herkes yardım ediyor, sevindirik oldum böyle =)

Forum olarak Vanilla kurduk. Minimalist gitmeye karar verdik. Zaten forum tek bölüm olacak, Vanilla çok iyi veriyor bunu. WP'ye entegre de edebildim.

nic.tr ile alıyoruz öyleyse.

Hayatımda ilk kez bir online projem gerçek oluyor gibi =) Fansub da olmuştu gerçi ... sonra öldü ama :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Test yapmak için aldığımız bir domain'de başladık. Daha yazı yok, zamanla gelecek, yeteri kadar yazı biriktiğinde ve sitenin detayları (artwork, türkçeye çevirme filan) tamamlandığında asıl adrese geçeceğiz.

Şimdilik adres burası: http://www.sf-f.info

Asıl adres (boş şimdilik): http://www.sff.gen.tr

Şu anki en büyük sorun forumu temaya uydurmak ve güzel bir logo yapmak. Geri kalanını kendim halledebilirim. Forum'u uydurmayı da beceririm sanırım. Vanilla'dan daha iyi uyar dediğiniz bir forum varsa önerilere açığım. Renkler dahil tema ile ilgili herşeyi değiştirebilirim.

Tavsiye biraz işte =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...