Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[İstek] SIcak Şarap Tutosu


kozalak

Öne çıkan mesajlar

  • 3 hafta sonra ...
çok olmuş ama yinede yazayım ben,
dömisek şarap kullanmalısın.
bir tencerede kabuklu olarak dilimlediğin portalakalı, elmayı ister su ister portakal suyu yada vişne suyu ile kaynat, içerisine kabuk tarçın varsa kabuk vanilya, kuru uzum karanfil ekle.
bunlar iyice karısana kadar kaynat ve damak tadına göre şeker ekle. sogumaya bırak.
Soguduktan sonra genişce bir tencerede şarap ve bu karısımı karıştır. en önemli şey şarabın hiçbirzaman kaynamamaması gerekir. Ben buyuzden diğer karısımın tadı cıksın diye onları önceden hallediyorum. Cogu kez içtiğim yerde şarap cok ısıtıldıgı için belkide kaynatıldıgı için içilemeyecek halde oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Her sarap sicak icilmez onun icin özel sarap gerekir. almanyada yaygin olan
glühwein dir

http://www.gluehwein.net/images/GL_Christstern_neu.jpg

sarapi sadece isitacaksin kaynama durumuna geldimi direkt cöpe at zaten. kücük bir tencerede yada cezvede hafif isitilarak icilir isternirse bir dilim limon da ilave edebilirsin.

Genelde kis aylarinda özellikle yilbasi arifesinde disarda karli ortamda sohbet edilirken icilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
Vakti zamanında çok yaptıydık uni. yıllarında, soguk kış gecelerinde. Şöyleki; efenim once bi adet sarabı al. içine elma, portakal, seftalı yada sarapla gıdebılıcek herhangı bir veyahut 2 adet meyveyı kabukları ile dogradıktan sonra at. Icıne elma attıysan eger hafıf tarcında atabılırsın(mış). Yalan olmasın, ben hıc atmadım. Sonra bunları hafıf ısıt. Kaynatmaya fln kalkma malum alkol hemencecık kaynar ucar gıder ondan sonra. Öle yanı. Biz bole yapardık ıcerdık. Tadı da fena olmazdı. 0.75-1 lt. sarapa 2 adet meyva yetıyor bu arada. Yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana. Artı repımı en kısa surede beklerım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 yıl sonra ...

noel günlerinin klasiği mulled wine / sıcak şarap kış boyunca içmek isteyen olursa, şöyle bir tarifi bırakayım:

8 yemek kaşığı (100 gr) şeker veya 4 yemek kaşığı bal, 1 portakalın soyulmuş kabuğu, portakalın suyu, 1 tatlı kaşığı tane karabiber*, 15 tane karanfil*, 4 tarçın çubuğu*, 3 yıldız anason, 15 tane kakule*, 3 defne yaprağı, 2 şişe kırmızı şarap (1500 ml) bir tencereye koy.

(isteğe bağlı eklenebilecekler: 1 limonun soyulmuş kabuğu, limonun suyu, 2 vanilya çubuğu, 2 muskat cevizi rendelenmiş*, 30 gr dilimlenmiş taze zencefil*, yarım tatlı kaşığı kuru hint sümbülü*, 1 tatlı kaşığı havlıcan* 1 tatlı kaşığı acı pul biber, 1 tatlı kaşığı rezene tohumu, 1 tatlı kaşığı kuru mercanköşk*, yarım tatlı kaşığı toz tarçın*, bir tutam taze kekik, 2 dal taze biberiye, 1 dilimlenmiş elma, 4 incir)

baharatları bir havanda ezerek de kullanabilirsin.

45 dakika tüm malzemeler karışana kadar hafif ateşte pişir.
isteğe bağlı olarak 150 ml baharatlı rum, vişne suyu, limoncello veya brandy ilave et.
süzerek servis et.

pişirmek yerine oda sıcaklığında içmek istiyorsan, tüm malzemeleri bir sürahide karıştırdıktan sonra, 2 gün boyunca dinlenmeye bırak, ara sıra karıştır.

süzmek için kahve filtresi kullanabilirsin.

yanında yemek için: antep fıstığı, badem, fındık, ceviz, yer fıstığını bir tavada kızart. üstüne iki tutam tuz dök, fıstıklar kızarmaya başlayınca yarım tatlı kaşığı tatlı pul biber, yarım tatlı kaşığı acı pul biber dök. 

(*'lı olanlar Orta Çağ'da kullanılan Hippocras tarifi)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...