Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yan flut

Fin

Öne çıkan mesajlar

meraba
calan var midir yok mudur pek bilmiyorumda gecen wowda arena yaparken skypetan caliyordu boyle aralrada bi arkadas cok guzel bi tinisi vardi acikcasi.

simdi mesela ben alsam cidden ugrasirim yani gunde 1-2 saat minumum zaten cok bos vaktim var

nikel gumus altin kaplama oluyormus bunlarin farklari nedir yeni baslayanara nasil bi flut gider pek bilemedim

800-1k arasi bi butce ayirabiliyorum su an cok pro flutlerle daha iyi ilerleme kaydediliyormus gerci nasil ne kadar olur bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

ehueh
pro duzeyde calmicam tabikide ama biraz amatordende fazlasi olsun istiyorum
flutu ben de en fazla ilkokuldaki o bloklarla caldim super baba falanda ne bileyim yani 1 yilbasinda hediye gelmis cocuga boyle arena alarinda safety dance falan calince bi ayda o seviyeye geldigini gorunce sasirdim biraz :]
ordan umitlendim birazda yani hatta kiskandim eki
oyle bi kac bi yerden baktim 300-3000tl arasi degisiyor fiyatlari 300-600 arasi uyduruk almayin diyorlar bide kursada gidebilirim yani ama dedigim gibi ilk asamada kendi basima ne kadar yapip yapamayacagimi gormek istedim calan eden varsa fikirlerini almak istemistim

nerf locks.
Sosyal ağlarda paylaş

abi başlangıç için nikel al.
önce evde otur bi üfle.
sonra kursa gidersin.
aletten çok kursa para bayıcaksın zaten.
dudak önemli ama uğraşınca illa ki üflersin , ney kadar falan zor değil.
ciğer lazım demişler. doğru söylemişler. az başım dönmüyodu
Sosyal ağlarda paylaş

dynun'ın söylediklerinin hepsi doğru.

hiç kursa gitmeden bile öğrenebilirsin bişeyler ama ilerletebilmen için şart kurs sanki. sigara içiyorsan çok etkiliyor o nefes olayını. bi de tutmayı öğrenmesi de zordu baya.

bi arkadaşım 2-3 yıl önce 350 liraya falan almıştı sanırım tam hatırlayamıyorum.

başta çalışırken çok kafa ütülüyor. keman kadar olmasa da bişeyler öğrenene kadar etraftakileri baya rahatsız edebiliyor yalnız haberin olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

kötü flüt (eğer çok sabırlı değilsen ve aşırı biçimde takmamışsan) seni flüt çalmaktan soğutur. asla idare eder bi flüt alma. yani kötüsüne zaten en az 500-600 lira vereceksin, biraz daha koyarsın ve çalınabilicek alt limitte bişey alabilirsin. yamaha'nın en düşük öğrenci modelleri var. öyle bişey işini görebilir. bu modellerin gümüş olması biraz sorun çıkarır, ne kadar özenirsen özen kararırlar ama görüntüden başka bi zararı yok kararmasının. altın alaşımları daha pro ilgileniyorsan alınabilir.

lisede blokflütle falan aran iyiydiyse flütle de çok sorunun olmıycaktır (yan flüt uydurma bi isim aslında, bu aletin ismi sadece flüt). ilk günleri temiz ses elde etmeyle geçirirsin. yukarıda da dendiği gibi neydeki gibi 3 ay güzel ses çıkarma süreci gibi bi olayı yok.

lisedeki blok flütlerimiz 1 oktav + 2-3 notadan ibaretti. flütle 3 tam oktav + 1 nota net ses alabilirsin. ilk oktavın notalarını kısa sürede temiz biçimde çalmaya başlarsın. 2. oktavın sesleri biraz zaman alır. 3. oktavın baş kısmının seslerini elde etmen de uzun sürmez ama temizlemen epey zaman alır. son notalar çok zaman ister. sırf elde etmesi bile epey bi çalışma sonunda olur. kademe kademe ilerlersin. zaten ilk oktavda alacağın sonuçlarla motivasyonun artar öyle öyle ilerlersin falan. blokflütle çok zaman geçirmiş birisi için flüte ders şart değil ama iyi olur.

böyle işte. hem zordur hem değildir. zevklidir. al başla heves ettinse. çalmayıp napıcaksın ki zaten? :)
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

pascalnouman said:

http://alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/1274_20080723190236_23.jpg?rand=163072883

lan aynı böle tipte bi hoca ile arkadaki eleman gibi dua ederek geçti tüm müzik derslerim.

flüt mandolin falan nefret ederim.

bu konuyu da müziğe atmayı düşünüyorum lan şu an, ne tiksinmişim sen düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...