Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İntihal Sebebiyle Soruşturma

Teddy

Öne çıkan mesajlar

Yüksek lisansta seminer adı altında, kredisi olmayan, akademik yazmayı öğreten, haftada bir saat ders yapılan, geçmek için tez/proje hazırlama yönergesine göre hazırlanmış bir yazı yazamınz gereken bir ders vardı. Dersten not almıyorsunuz, yazınız yönergeye uygunsa sadece pass/fail alıyorsunuz.

Yazdığım bir sürü yazı olmasına rağmen dipnotlarını falan yapmaya üşendiğim için bir arkaşımın avukat olmak için baroya sunduğu tezi(baro tezi dediğim 10 15 bir yazı) aldım. Arkadaşım da bu tezi kendi yazmamıştı, bir başka öğrenciye para karşılığı yazdırdığını sanıyordu. Fakat bu öğrenci de tezi en baştan kendi yazmamış, daha önceden kendi yazdığı tezi arkadaşıma satmış.

Tezi satan kız da benimle aynı progradaymış ve ikimiz de aynı ödevi verdiğimiz için hoca ikimiz hakkında intihalden soruşturma başlattı.

Disiplin yönetmeliğini falan inceledim intihal suçu düzenlenmemiş, fakat bu öngörülmemiş cezalar için yukarıda sayılan suçlaran benzer biri işlenirse aynı ceza öngörülür gibi bir hüküm var. Hırsızlıktan mı yargılalacakalr acaba?

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim. =) Merak ettiklerim ise şunlar, (i) daha önce bu suçu işleyip ceza alanınız veya arkadaşınız var mı? (ii) eğer ceza alirsam yurtdışında bir okula başvurursam bu transcriptimde görülür mü?

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

abi nasıl bi fail yaşamışsınız siz de. burada tez yazmak için para alıp kendi tezini satan kıza mı laf desek, tezi parayla yazdıran adama mı desek, başkasının satın alınıp kullanılmış tezini kullanan sana mı laf desek, başkasına sattığı tezi hala kullanmaya devam eden kıza mı laf desek.

vay anam vay neler dönmüş serhat ya.
Sosyal ağlarda paylaş

iliski kesmezler ama 6ay yersin muhtemelen. Sonra okulu mahkemeye verirsin orda yurutmeyi durdurma karari cikarsa kaldigin yerden devam edersin.

yurutmeyi durdruma karari cikarsa siciline islenir mi bilmiyorum, cezayi alip cekersen gozukuyur intihalden dolayi uzaklastirma aldigin.
Sosyal ağlarda paylaş

senko nun bahsettigi plagiarism davalari paragraf, arada tablo, hadi max sayfa falan ayarinda seyler icin gecerli olur olsa olsa diye tahmin ediyorum.

tum paper in isim degistirilip verilmesinin sonuclari daha ciddi olabilir.
sonuc uzaklastirma ve sicil kaydinin otesine gecmez ama, ilisik kesme gibi biseyin soz konusu olacagini zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...