huun Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 karşılıklı siyaset iki ülke arasında ve en önemlisi şimdi bu tank için koreliler bize teknoloji veriyor ve bu arada bizim ülkede de bir sürü araştırma geliştirme yapılıyor. yarın bir gün sıra kore'ye geldiğinde bizden oraya bu teknoloji gidecek. karşılıklı fayda işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Leopar said: turkiye gibi gelismekte olan ulkelerin yuzde yuz yerli imalat tank top ucak uretmeye ne sanayileri, ne de paralari yetmez. know-how diye bisey var teknoloji transferi olmadan (ya da ar-geye cuvalla para dokmeden) mumkun degil. herseyin baslangici boyle zaten, siz guney kore o tanklari tek basina mi yapti zannediyorsunuz? yaptiklari ilk tank m1 abrams kopyasiydi, amerikadan teknoloji transferi yapildi (ki amerika bile o tanki uretirken bati almanyadan yardim aldi baya). o gunlerden bu gunlere elde ettikleri deneyimle adamlar yerli tank uretimine basladi bizde de boyle olacak (tu) orta güçde bir devlet ki bölgesel güç olmaya çabalıyoruz bunlar normal.direk parayı döküp yapamayız zaten.önemli olan sanayi kendini geliştirsin. topuydu tüfeğiydi onu da zamanla yaparız diye düşünüyorum. ilk sürüm cıktıktan sonra bizim biliminsanlarının ellerinin armut toplayacağını sanmıyorum.elle tutulur birşey olduktan sonra geliştirmesi daha kolaydır.ne kadar geliştirilir dersen o da biliminsanlarına ve zamana bağlı. çinde kendi fighter uçağını yapmış durumda 2015 demine seri üretime geçeceklermiş.o uçağın ucuz maldı çakmaydı falan filan ama mal değillerse üretim aşamasına gelene kadar 4-5 yıl var alet üstünde bayağı geliştirmeler yaparlar gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 huun iyi de burada yapılan olay capitalism'deki bir ürünün çoğu parçasını kendin dahi tasarlamadan dışarıdan aldığın halde "tamamen biz tasarladık, hadi gurur duyalım" denmesi. motoru, topu hazır alırsın bunlar sorun değil. güney koreliler ise gördüğüm kadarıyla çoğu parçayı kendileri hazırlıyor: said: Agency for Defense Development (Hangul: 국방과학연구소): Main development of the project. Doosan Infracore Corporation (Hangul: 두산인프라코어): Developing and manufacturing the main engine for the vehicle. Doosan Mottrol (Hangul: 두산모트롤): Electric Gun/Turret Drive (EG/TD), oil pressure system, etc. Hanwha (Hangul: 한화): Combustible cartridge cases for main gun ammunitions. Hyundai Rotem (Hangul: 현대로템): Main supplier of the vehicle. LS Mtron (Hangul: LS엠트론): T-156 tracks. Poongsan (Hangul: 풍산): Ammunitions such as the K276 (APFSDS-T), K277 (HEAT-MP-T) and so on. S&T Dynamics (Hangul: S&T대우): Developing and manufacturing the transmission for the vehicle[3]. Samsung Techwin (Hangul: 삼성테크윈): Providing vetronics and other components, including the gas-turbine auxiliary power unit. Samsung Thales (Hangul: 삼성탈레스): Responsible for the vehicle's IFF system, Driver's Thermal Periscope (DTP), Gunner's Primary Sight (KGPS), Commander's Panoramic Sight (KCPS), Fire Control System, etc. World Industries Ace (Hangul: 위아): Manufacturing the armaments of the vehicle, notably the 120 mm / L55 gun. altay evet iyi bir olay, bir başarı ama bir sonraki modelde ancak "tamamen bizim işimiz" demeye tam hakkımız olacak muhtemelen. 1800 beygirlik motor yapacağız mesela o çok umut verici bir olay. şasi bayağı benziyormuş ama tareti biz yapıyormuşuz, merkava'ya benzettim ben tareti, hayli keskin eğimli ön yüzü. reaktif ile kaplanır zaten, 50 yıllık tankları bile sonradan kaplayabiliyorlar nasılsa. zırh olayını açıklamamak normal sanıyorum, savaşta kullanılıp birinin eline düşene kadar saklıyorlar gördüğüm kadarıyla. hiç savaşa girmemiş modeller hakkında elle tutulur bilgiye rastlanmıyor. ama kendi üstündeki silaha karşı dayandığını söylemişti koreliller önden vurulduğunda ki bir sonraki nesil silahlar hariç herşeyi bertaraf eder herhalde. önümüzdeki 20-30 yıl hiçbir komşu tanktan tehdit altında olmaz bence. zaten tahminim o ki bundan sonraki nesilde 140mm top yapılmadan railgunlara filan geçilebilir ki o zaman bugünün bütün zırhları kağıda döner. hadi altay gene neyse de mehmetçik-1 konusunda cidden atıp tuttuk yani ve sanırım iptal oldu 7.62 kalibreye çıkmasını istediğimizden o iş. hırvatlar bile kendileri tüfek yapıyor yani. çin gibi kendi yaptığını 3 yıl kullanıp keleşe dönen beceriksiz bir örnek de var o ayrı gerçi heh, neyse ki en rezil biz değiliz. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Suark said: http://www.milliyet.com.tr/super-ucaktan-116-adet-alinacak/guncel/haberdetay/23.01.2011/1342912/default.htm?ref=facebookmypage evet bok gibi paramız olduğu için, naapalım dedik madem savaştayız dört bir yanımızla gidip süper uçaktan 100 tane alalım, saçalım sağa sola. Ya şu tip başlıklar görüp, F-35 savaş uçağının tanesinin ne kadar olduğunu bilip bilmeden, üreticisi olacağımız bir projenin antimilitarizm ve fakir edebiyatıyla bu şekilde yansıtılması... Tek kelimeyle Süpersiniz... İsrail ABD'den 20 tane F-35'i 3 milyar dolara satın alırken biz 10 milyar dolar'a 100 tane alıyoruz. %40 discount mediamarkt'da bile yok. Ne diyorsun sen ya? Ve ayrıca bu geliştirme ve toptan üretim sürecinde üzerimize düşen miktar. Pat diye hesaba yatırma gibi birşey de söz konusu değil. Bu üretim sürecinde yapılan kârdan gelecek % ve bu sadece bu seferlik değil. Her daim üretim sürecinde olacağız ve her daim bir akar olacak... Yeter daha fazla vurmayayım artık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zerobey Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 ortadoğudaki komşularımız uzun menzilli balistik füzeler geliştirirken bunlara önlem almayıp, sürekli pahalı savaş uçağı alınması bana saçma geliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 vaperon said: Suark said: http://www.milliyet.com.tr/super-ucaktan-116-adet-alinacak/guncel/haberdetay/23.01.2011/1342912/default.htm?ref=facebookmypage evet bok gibi paramız olduğu için, naapalım dedik madem savaştayız dört bir yanımızla gidip süper uçaktan 100 tane alalım, saçalım sağa sola. Ya şu tip başlıklar görüp, F-35 savaş uçağının tanesinin ne kadar olduğunu bilip bilmeden, üreticisi olacağımız bir projenin antimilitarizm ve fakir edebiyatıyla bu şekilde yansıtılması... Tek kelimeyle Süpersiniz... İsrail ABD'den 20 tane F-35'i 3 milyar dolara satın alırken biz 10 milyar dolar'a 100 tane alıyoruz. %40 discount mediamarkt'da bile yok. Ne diyorsun sen ya? Ve ayrıca bu geliştirme ve toptan üretim sürecinde üzerimize düşen miktar. Pat diye hesaba yatırma gibi birşey de söz konusu değil. Bu üretim sürecinde yapılan kârdan gelecek % ve bu sadece bu seferlik değil. Her daim üretim sürecinde olacağız ve her daim bir akar olacak... Yeter daha fazla vurmayayım artık... Ben anlamadım şimdi, ucuza aldığımız için kar mı ediyor olacağız? Eğer böyle düşünüyorsan, promosyon diye ihtiyacı olmayan şeylere saldıran teyzelerde öyle düşünüyorlar =) Sonuçta, ihtiyacımız olmayan bir şey için 10 milyar $ harcanacak değil mi? Kaldı ki, 100 tane alacağına, 20 tane alsan, onlar yeter göz korkutmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 20 tane yetmez. artı üretim sürecinin bir parçası olacağımız için sürekli bir kar geliri olacak demesi sanırım kar ortağı olduumuz anlamına geliyor. yani projeyi yapan ülkeler (biz dahil) yeterli sayıda üçağını aldıktan sonra üretilecek ve farklı ülkelere satılacak olan bütün f35lerden bir kar gelirimiz olacak. işte arkadaşlarla toplanıp ortak işe girmek gibi bişi. sermayeyi kurtardıktan sonra sattııımızı bölüşcez. bizniz yapıyoz daha ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 hııı biznızsa yapalım tamamdır Kim alıcak peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Suark said: Kaldı ki, 100 tane alacağına, 20 tane alsan, onlar yeter göz korkutmak için. neyine yeter 20 tane? türkiye'yi belçika sanmayın bir sdfsd editella: düzenleme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 askeri harcamaların çoğunun gereksiz olduğunu düşünüyorum ama ileri teknoloji uçağa yaptığınız yatırım sizi bir ton gereksiz masraftan kurtarır kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Suark said: hııı biznızsa yapalım tamamdır Kim alıcak peki? bu tarz durumlarda işler şöle yürür. önce projeyi yapan kaymaanı yer, kimsede yokken sende o teknoloji olur ve filonu baştan aşşa düzersin. daha sonra fayiş fiyatlardan proje dışında kalmış ama o teknolojiyi ordusuna katmak isteyen ülkelere satışa başlarsın. bu gün pipi kadar ülkelerde bile f16 var. 3 veya 5 ama var. f16 zamanını doldurdu. f16sı olanlar mecburen f35 alıcak. satışları en erkek 5-7 yıla başlar başka ülkeler için bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 turkiyede uretilicek o f-35 ler, ilerde yazilim haric %100 montaj kapasitesine kavusunca TAI deli gibi paralar kazanicak, turkiyede kalicak o dovizler bunun ayraticagi istihdami ve know-how birikimini saymiyorum bile bunun yaninda baya baya uzun bi sure kalicak o ucaklar, modernizasyon calismalarinida kendimiz yapabilicez bi noktaya kadar f-16 lar 78 de ilk piyasaya cikti, 30. yillari doluyor, icinzide 5 senelik pc kullanan veya 20 yasinda araba bulunduran sayisi bile oldukca azdir, f-16 nin donemi coktan bitti artik degsitirilmesi gerek, 100 ucak gayette dusuk bir rakam ilerde zaten kendimiz uretir hale geldigimizde tahmini 300 e filan cikarirlar ha bide cahillik dizboyuya, f35 JSF projesi 96 dan beri suruyor, uye ulkeler taahhut geregi ar-ge surecine para yatirdi ve turkiye 800milyon dolarla en az para yatiran ulkelerden biri iken ingiltereden sonra sanirim en cok imtiyaz sahibi ulke konumuna geldi, dunyada uretilicek butun f-35 lerin orta govdedsini TAI ureticek iste bir f35 in sadece uretim bedeli 130 milyon dolara geliyor, tahmini yuzbinlerce farkli compenent var ucakta ve bole bunu sonradan almak istiyen ar-ge surecine katilmamis ulkelere su anda tarih biel vermiyor adamlar, amerika bile tek basina programin altindan kalkamiyicagini bildigi icin muttefik ulkeler ile beraber basladi ar-ge surecine f-35 96 dan beri hala gelistiriliyor, masraflar giderek dahada katlaniyor ve teslimat tarihi arap sacina dondu, uzaktan kumandali araba uretmiyorsun sonucta eheh bide anti militarizm ise yaramicak hede hodo, cok komik ya sanki pesepembe sinirlari olmayan bundan 75 sene once insanlik tarihinin en buyuk savasinin yasanmadigi bir dunyada yasiyoruz, heryer demokrasi diktator yok, kim reis yok, ortadogu yok filan cicek ekilicek, binalari pembeye boyayip swarowski taslarla susleyecegimiz paraya gidip ucak aliyoruz daha 5 gun once, tesadufe bakin tam amerikan savunma bakaninin ziyareti sirasinda cin yeni hayalet ucagi j-20 yi tanitip nanik yapti direk, isin daha acisi cin i yoneten sivillerin bu lansmandan haberi bile olmamasiydi, cin ordusu hic hukumete danismadan kendi kafasindan bir govde gosterisi yapti direk http://www.youtube.com/watch?v=cjXmCb-7dns&feature=related http://media.defenseindustrydaily.com/images/AIR_F-35A_AA-1_Landing_lg.jpg http://indopakdef.files.wordpress.com/2009/07/f35ctolstores.jpg said: F-35 is an angel... an angel of death. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Yunanistan Eurofighter Typhoon'ları teslim almaya başladı bile, yarın öbür gün f16 it dalaşında düşerse ağlarsınız burada bizde niye yok diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Eurofighter Typhoon = poor mans f-35 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Aydınlandım o zaman. Alalım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 lightning: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/020903-o-9999b-059.jpg http://www.uffsite.net/images/news/ff13-changes/lightning-old.jpg lightning 2: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/F35A_Prototyp_AA1_2.jpg/1280px-F35A_Prototyp_AA1_2.jpg http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20110118125510/finalfantasy/images/thumb/7/70/FFXIII-2_Lightning.jpg/830px-FFXIII-2_Lightning.jpg 100 tane de ben alıyorum, verdim siparişi. kenara yapıştıracak bayrak istediler, düşeneceğim birşey artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 sunu yapsitir sam http://img530.imageshack.us/img530/7034/kagamifacepalmmq4.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 http://cdn0.knowyourmeme.com/i/000/082/156/original/u-jelly.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar