huun Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 yazılımı tabii ki gene bize bırakmayacaklar. nato kapsamında üretimler bunlar. sadece ingiltere'nin o da gene kısıtlı bir şekilde erişimi var o yazılımlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 o para zaten harcanacaktı.gidip düzgün ucak almışlar en azından işte. gereksiz silahlara harcanmasından iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 olm tr de uluslararası düzeyde ciddi bir yazılım firması mı var ki ? amerikan ordusu bıle bu tarz ıslerını özel sirketlere yaptıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 "nutella yerim" said: olm tr de uluslararası düzeyde ciddi bir yazılım firması mı var ki ? amerikan ordusu bıle bu tarz ıslerını özel sirketlere yaptıyo var. hem de baya baya bi var ama maç izliyorum şimdi link vermekle uğraşamayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 "nutella yerim" said: olm tr de uluslararası düzeyde ciddi bir yazılım firması mı var ki ? amerikan ordusu bıle bu tarz ıslerını özel sirketlere yaptıyo sedat software group ezer. oh wait Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 abi bence hiç araştırmadan 1 paragraflık internet gazetesi haberi üzerine çok cahilce yorumlar yapıyorsunuz. Bunları da 2 satırlık yazıya sığdırıyorsunuz helal yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 İhtiyacımız olmayan bişeye hayvan gibi para döktüğümüzü anlamak için çok araştırmaya gerek yok herhalde? k.koremiyiz ya hu biz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 huun said: "nutella yerim" said: olm tr de uluslararası düzeyde ciddi bir yazılım firması mı var ki ? amerikan ordusu bıle bu tarz ıslerını özel sirketlere yaptıyo var. hem de baya baya bi var ama maç izliyorum şimdi link vermekle uğraşamayacağım. hangi firmalarmis onlar? merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 stark industries Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Suark said: İhtiyacımız olmayan bişeye hayvan gibi para döktüğümüzü anlamak için çok araştırmaya gerek yok herhalde? k.koremiyiz ya hu biz kusura bakma ama semih cumhuriyeti genelkumay baskani duzeyinde bir yorum olmus bu. su anda ihtiyacimiz olmamasi gelecekte ihtiyacimiz olmayacagi anlamina gelmiyor. f16 aktif servis omrunun sonlarina yaklasiyor, tahminen 2020de envanterden cikmaya baslayacak. amerikadan sonra en buyuk f16 filosu bizde. artik gerisini soylemiyim sen cikarimi yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 senko said: huun said: "nutella yerim" said: olm tr de uluslararası düzeyde ciddi bir yazılım firması mı var ki ? amerikan ordusu bıle bu tarz ıslerını özel sirketlere yaptıyo var. hem de baya baya bi var ama maç izliyorum şimdi link vermekle uğraşamayacağım. hangi firmalarmis onlar? merak ettim aselsan, havelsan, tai. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 türkiye'de özellikle askeri alanda çok iyi işler yapılıyor yazılım alanında. genesis ve bağlı alt sistemleri var mesela, donanma komuta-savaş kontrol sistemleri, silah kontrol vs bir sürü yazılım türkiye'de yapılıp donanma tarafından kullanılmaya başlandı. almanya'ya bile satışı gündeme geldi bir ara. blackhawklarda, hu1 lerde aselsan'ın yazılımları kullanılmaya başlandı (gerekli yazılımın tamamı değil), t-129'da tamamen türk yazılımı olacak vs. ama bütün bunları savaş jetleri ve yazılımları konusuyla karıştırmayın. bir ordunun en üst düzey teknolojisi savaş jetlerinde kullanılır ve çok ama çok ciddi teknoloji birikimi kullanılır. böyle bir durumda siz abd'nin yerinde olsanız izin verir misiniz bu silahlar üstündeki kontrolünüzü zayıflatacak girişimlere. kaldı ki uçakta kullanılan bir çok teknolojiye zaten sahip değilsin, kendi yazılımını yüklesen uçağın çoğu fonksiyonunu kullanamayacaksın. 1024 bit donanıma sahip bilgisayara dos yüklemek gibi bişe olur. başından sonuna kendimize ait bir uçak yapana kadar bu böyle gidecek, yapamadığımızdan değil. ingiltere bile bu konuda ağlamaya başladığında -abd'nin en büyük ve sadık müttefiki- ancak çok kısıtlı bir erişim sahibi oldu f-35'in yazılımına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 uçabilen nukleer uçak gemisi uçağı isteriz, http://3.bp.blogspot.com/_JWHDq64Tf_8/S1M5-2rSNpI/AAAAAAAAAIU/M4ypYlsaDzI/s640/r_14736672_2008032008380886153500.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 THARKAS said: ayrica avrupada eruofighter uretiyor AB olarak ama italya ve hollanda akilli davranip o ise girmemis o enteresan. onun yerine f 35 i tercih etmisler. euro figtehrin bekleneni vermedigini biliyoruzda avrupadan iki ulkenin dogrudan uretimde yer almasi bana enteresan geldi. avrupadan bi bok olmaz. ulan adamlar uçak üretiyo hala çevreyi kirletmeyelim uçağın poposundan çıkan gaz etrafı boğmasın geri dönüşümü şöyle olsun diye düşünüyolar. bizzat gittim gördüm cassidian - eads'e. böyle bi şirket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 uçak uçağı tabiri çok başarılıymış. demeden geçemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Suark said: İhtiyacımız olmayan bişeye hayvan gibi para döktüğümüzü anlamak için çok araştırmaya gerek yok herhalde? k.koremiyiz ya hu biz politik güçün yoksa silah gücüne abanırsın. biz ingilteremiyiz ki politik oyunlar oynayarak milleti birbirine düşürebilelim. şu an dünyada sözümüzün geçerliliği mi var? düşmanın yoksa bile abanıcan aga ki düşman olmayı düşünende caysın. evet politik düzen bomb*k şu an. ha doğrudur gidip öküz gibi başka tankları alıp kullanacağına kendi tankını üretirsin silahını üretirsin gelişirsin.birinci sürümleri kötü olabilir.ikiydi üçdü diye diye etrafına o silahları satmaya başlarsın. kısaca nedir: silah iyidir güzeldir. tsk altay tankı, 8 tekerlekli böyle enteresan bi araç, milli tüfek gibi şeyler kasıyor bildiğim kadarıyla.bunlar güzel şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 işin üzücü yanı milli tank da milli tüfek de milli değil, başkasından alıp adını değiştirmekten ibaret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 turkiye gibi gelismekte olan ulkelerin yuzde yuz yerli imalat tank top ucak uretmeye ne sanayileri, ne de paralari yetmez. know-how diye bisey var teknoloji transferi olmadan (ya da ar-geye cuvalla para dokmeden) mumkun degil. herseyin baslangici boyle zaten, siz guney kore o tanklari tek basina mi yapti zannediyorsunuz? yaptiklari ilk tank m1 abrams kopyasiydi, amerikadan teknoloji transferi yapildi (ki amerika bile o tanki uretirken bati almanyadan yardim aldi baya). o gunlerden bu gunlere elde ettikleri deneyimle adamlar yerli tank uretimine basladi bizde de boyle olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 "tasarımını biz yaptık" demezsin o zaman, milletin yüzüne baka baka yalan söylemek daha onur kırıcı hiç yapamamaktan. yapabildiğin zaman söylersin öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 %100 türk imalatı dense itirazını anlayayım; ama türk tasarımı ile %100 türk imalatı denmesi arasında fark var. şasesi, teker sayısı, tareti, zırhı korelilerin tankından farklı olan bir tank niye ve nasıl türk tasarımı olamıyor onu anlamıyorum. fransızı, korelisi motoru alman firmasından alır (biz de aynı firmadan alıyoruz) onların ki fransız, kore tankı olur ama bizimkisi olamaz. hayır bir de yaşadığımız çağ 21. yüzyıl, kimsenin herşeyi ben kendim yapayım diye uğraşmadığı bir çağ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 tareti zırhı direk aynı değplimi? ayrıca zırh yapabiliyoska kralız zaten, sanmıyorum ben öle black panther zırhı yapabildğimizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 teknoloji transferi var, yok demiyor kimse zaten. zırh için de kore'den teknoloji transferi var, bunlar zaten açıklandı; ama zırh için roketsan'ın geliştirme yapacağı da açıklandı. yani kore'den alıp tanka koymak gibi bir durum yok. bu benim açımdan türk tasarımıdır. ha ne kadar değişiklik yapılır bu değişiklikler olumlu mu olur olumsuz mu olur ben bilmem. roketsan zaten yaptığı füzelerle, roketlerle başarısını ispatlamış bir firma. bilgi güncellemesi yapıyordum da şöyle birşey gördüm, paylaşayım dedim. altay'da kullanılacak ateş ve komuta kontrol sistemi. leopard güncellemesinde kullanılmış. http://www.dailymotion.com/video/xfksw8_aselsan-leopard-2a4-tank-modernization_tech Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 topu almanlardan alıyolar koreliler, bizde aynısını yapıcaz zaen, taretide dirke korelilerle aynı yapıyoruz. zırhı geliştiricez denmiş eyvallah ama huun üzgünümde, zırhın asıl esprisini bile halka acıklamıyolar işte, belliki kendi kafalarına göre seramit metal karışımı bişi yapmışlar işte. günümüzün asıl zırh teklonojisinin temeli burda yatar zaten, üstüne 50 yıldır reactive döşüyo bütün dünya zaten, sovyetler düşündüğünden beri. muhtemelen yine bir reactive armor döşeneceki iki sendir ısı yalıtan cok fantastki bi boya üzerinde calısıyolardı o kullnılacak falan filan, ama zırhın ikincil ücüncül kısımları bunlar. "türk tasarımı" demek olmamalı ayıtır yanı. tasarım dünyasıda böle bir jargon yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 kim kime yapacağı zırhı açıklıyor ki? k1'e baktığın zaman da reaktif ve açıklanmayan teknoloji diyor. neyse hadi bunları geçtik. yapılacak tankın fikri mülkiyetinin türkiye'de olmasına ve istediğimiz ülkeye istediğimiz gibi satabileceğimiz konusuna ne diyorsunuz? bahsettiğiniz şekilde tasarımı bize ait değil de lisansla üretim olsa böyle bir hakkımız olabilir miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2011 ne diyim bişi demiyorum, koreliler neden zaten bu kadar teknoloji aktarımı yapıyo gelip knowhow öretiyo onuda anlamıyorum zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar