Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F klavye zorunluluğu

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Aluriel said:

abi anlamıyorsunuz galiba, f klavye iyidir kötüdür demiyoruz en azından seçme hakkı olsun insanların diyoruz.

devlet ihaleye girmiş yeni klavyeler gelmiş
Hepsi F

ne seçme hakkı? ben Q istiyordum ama :(((( mı diyeceksin

buna da zorla kulandırıyorlar diyemezsin ki
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

şimdi bugüne kadar her yerde f klavye ile çalılılmış olsa sorun yok da.. hani bir nesil komple q klavye kullandı.. tekrar f ye dönmek çok saçma.. madem tekrar f ye dönülecekti neden kamu kuruluşlarına q klavye satın alındı? f klavye her zaman mevcuttu satılıyordu

tamamen işgüzarlık

devlet memurları yeteri akdar çabuk uyum sağlarsa ne âlâ

alfabe nasıl dğiştiyse klavyede değişecek
hiç bir devrim gül bahçesinde yapılmaz
tabi ki gülün dikeni de batacak ama kanama ileri demokrasi ile duracak

dağılın
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

kavurma said:

Ben açıkcası F klavyenin tek seçenek olması taraftarıyım. Kamu kurum ve kuruluşlarını bırakın, tüm yurtta yalnızca o klavye kullanılmalı. Liseli ergenlerin baq seLam falan yazmaları pekte makul bir durum olmasa gerek. Dil resmen giderek yozlaşıyor, özellikle de internet imkanının artık köylerimizde bile olması bu işin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Bu konuya genel olarak bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Tamam kamuda çoğunluk Q klavye kullanıcısı ama F klavye bu kadar da zor öğrenilebilen birşey değil. Hizmet içi eğitim denilen birşey var. Her kurumda personele belli saatlerde hizmet içi eğitim verirsin F klavye kullanımıyla ilgili. Al sana oldu bitti. 1 ay içerisinde çözülmez 1 yıl içerisinde çözülür ama sonuçta da çözülür. Alttan gelen devre zaten F klavyeye aşina olacak. Ben olaya yalnızca dilin yozlaşmaması tarafından bakıyorum ve bu uygulamanın yurdun her bilgisayarında geçerli olmasının doğru bir iş olacağına inanıyorum. Hükümet çıkardı diye değil benim zaten F klavyeye karşı bir sempatim vardı zaten ;)

o sondaki smileyi koyunca baq seLam yazmıştan beter oldun, seLam sanki q klavyede L sürekli büyük diye seLam

adfkj qanqa 'da fanfa olurmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...